«کمای غذایی» یا خواب پس از صرف غذای سنگین
احتمالا برای شما هم پیش آمده که گاهی بعد از خوردن غذا احساس خوابآلودگی و کرختی کنید. دانشمندان دلیل این احساس پس از خوردن غذا بخصوص پرخوری و خوردن غذاهای سنگین را شرح دادهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، دانشمندان موسسه تحقیقاتی اسکریپس سعی کردند توضیحی علمی برای این پدیده ارائه کنند.
تاکنون کمتر در مورد «کمای غذایی» صحبت به میان آمده و تا قبل از اینکه دانشمندان این اصطلاح را به کار ببرند این اصطلاح هرگز به کار برده نمیشد.
پروفسور «ویلیام جفر» سرپرستی این گروه را که بر روی تاثیر چگونگی و میزان غذاخوردن روی خواب مطالعه میکنند برعهده دارد و این پدیده را اینگونه توضیح میدهد که غذاهای مختلف در فیزیولوژی بدن انسان نقشهای مختلفی را برعهده میگیرند.
بر اساس این تحقیقات داشتن تحرک بیشتر قبل از خوردن غذا و نداشتن حس خواب قبل از خوردن غذا یکی از دلایل تعامل سوخت و ساز بدن و خواب است.
آزمایش محققان روی مگس میوه حاکی از این بود که مقادیر مختلف مواد غذایی در میزان و شدت واکنش بدن تاثیر مستقیم دارد. به عنوان مثال مگس میوه بعد از خوردن مواد غذایی بیشتر بلافاصله به خواب میرود.
در انسان، افزایش مصرف قند بالا منجر به افزایش سریع قند خون میشود به طوری که تاثیر آن را میتوان تا ۲۰ -۴۰ دقیقه در بدن انسان مشاهده کرد.
واقعیت این است که وعدههای غذایی با اندازه بزرگ موجب افزایش فعالیت الکتریکی در مغز شود و در طول مراحل خاصی از خواب تاثیر گذار باشد.
به بیان دیگر، خوابی که بعد از صرف غذای سنگین به انسان دست میدهد در اصطلاح علمی به «کمای غذایی» معروف شده است.
منبع: سلامانه