نسل جدید رآکتور هستهای چین با امکان تأمین برق ۶ میلیون خانه شروع بهکار کرد
چین بهتازگی اولین رآکتور هستهای نسل سوم خود که Hualong One نام دارد را با موفقیت برای ۱۶۸ ساعت فعال کرده است.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ چین بهتازگی اولین رآکتور هستهای نسل سوم خود که Hualong One نام دارد را با موفقیت برای 168 ساعت فعال کرده است. مقامات چینی میگویند که Hualong One میتواند برق مورد نیاز 6 میلیون خانه را تامین کند.
درحالحاضر اکثر نیروگاههای هستهای فعال جهان از رآکتورهای نسل دوم استفاده میکنند. استقرار رآکتورهای نسل سوم هدف فعلی کشورهای سراسر جهان است که نسبت به نسل قبلی ایمنتر، کارآمدتر و بسیار قابل اعتمادتر هستند. هرچند حرکت به سمت نسل سوم فناوری هستهای بسیار آرام پیش میرود، اما چین هماکنون بیش از 30 رآکتور Hualong One دارد که برخی از آنها عملیاتی و برخی دیگر در حال ساخت هستند.
شرکت ملی هستهای چین (CNNC) در بیانیه خود میگوید:
«درحالحاضر تعداد کل واحدهای درحال بهرهبرداری و ساخت Hualong One در داخل و خارج از کشور به 33 رسیده است که باعث میشود در جهان بیشتری تعداد واحد درحال بهرهبرداری و در ساخت از نسل سوم فناوری انرژی هستهای را داشته باشیم.»
سال 2020، «شی جینپینگ»، نخست وزیر چین اعلام کرده بود که این کشور قصد دارد تا سال 2060 میزان انتشار کربن خود را به صفر برساند. فناوریهایی مانند رآکتورهای Hualong One در اجرای این تعهد نقش مهمی را ایفا میکنند.
رآکتورهای مذکور عمدتاً برای تولید برق با استفاده از شکافت هستهای استفاده میشوند و با کاهش وابستگی کشورهای سراسر جهان به نیروگاههای انرژی زغال سنگ، از اهداف آنها در جهت توسعه انرژی پاک حمایت میکنند.
برای مثال، فقط یک رآکتور Hualong One میتواند میزان انتشار CO2 و مصرف زغال سنگ را بهترتیب 8.16 میلیون تن و 3.12 میلیون تن در سال کاهش دهد.
در حالی که چین اکنون اولین واحد خود را با موفقیت به شبکه متصل کرده است، واحد بعدی قرار است در سال 2025 به مرحله عملیات برسد. دولت چین بودجهای بالغ بر 14 میلیارد دلار را برای نیروگاه ژانگژو اختصاص داده است که باعث میشود یکی از جاهطلبانهترین پروژههای انرژی هستهای جهان باشد.
درنهایت باید اشاره کرد که اولین رآکتور نسل سوم جهان سال 1996 در ژاپن فعال شده است