امانی: از زمین تا آسمان بین عملکرد شهرداری در دورههای قالیباف و زاکانی فاصله وجود دارد/ برخی مدیران شهرداری، اعضای شورا را در قامت رقیب سیاسی خود میبینند
امانی، عضو شورای شهر تهران با تاکید بر این که برخی مدیران شهرداری، بعضی اعضای شورا را در قامت رقیب سیاسی خود میبینند، نه ناظر بر عملکرد مدیریت شهری، گفت: چنین نگاهی باعث شده است که این باور در میان بعضی مدیران شهرداری شکل نگیرد که باید پاسخگوی انتقادات و تذکرات اعضای شورا باشند. البته ما هیچ مشکلی نداریم که گزارشهای مربوط به عملکرد مالی دورههای سوم و چهارم مدیریت شهری تهران با جزئیات کامل منتشر شود. انتشار این گزارشها کمک میکند که مردم بتوانند عملکرد آن دوره را با دوره کنونی شهرداری تهران مقایسه کنند و متوجه شوند که در زمینه عملکرد مالی و سایر مباحثی که روی آن بحث داریم، از زمین تا آسمان بین این دو دوره فاصله وجود دارد.
به گزارش خبرنگار دیدهبان ایران، در روزهای اخیر ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی شهر تهران و لطفالله فروزنده، معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران درباره عملکرد مالی شهرداری در دوره مدیریتی علیرضا زاکانی، به تقابل لفظی با یکدیگر پرداختهاند. البته با توجه به این که ناصر امانی در دورههای سوم و چهارم مدیریت شهری، توسط محمدباقر قالیباف به معاونت برنامهریزی، توسعه شهری و امور شورای شهرداری تهران منصوب شده بود، این تقابل لفظی به نقد عملکرد مدیریت شهری در دوره قالیباف نیز کشیده شده است و دو طرف سعی کردهاند که عملکرد مالی و اجرایی شهرداری در هرکدام از این دو دوره – یعنی دورههای شهرداری قالیباف و زاکانی – را از دیگری بهتر جلوه دهند.
ماجرا از جایی شروع شد که در روز ۲۰ آذر و پس از قرائت گزارش عملکرد درآمد و هزینه شهرداری تهران در هفتماهه نخست سال ۱۴۰۳، ناصر امانی در صحن شورای شهر گفت: «دو سال است که قانون درآمد پایدار شهرداری ابلاغ شده است، تاثیرش در این گزارش در کجا دیده میشود؟ این گزارش حکایت میکند که متاسفانه روند چند دهه گذشته در شهرداریهای کشور از جمله در شهرداری تهران ادامه پیدا کرده است و درآمدهای ما همچنان از محل منابع شهر تامین میشود و در هیچجای این گزارش، تاثیر تعیینکنندهای در قانون درآمد پایدار شهرداری مشاهده نمیکنیم.»
حدود یک هفته بعد نیز لطفالله فروزنده معاون مالی و اقتصاد شهری شهرداری تهران در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر سابق) نوشت: «آقای امانی با شناختی که از شهرداری دارند و عملکردی که از دوره ایشان و همکارانشان مقابل چشم ماست، خیلی خوب میدانند که عملکرد مالی شهرداری تهران در این دوره «افتخارآمیز» است. جای تعجب و تاسف است که با طرح مباحث بیربط و نادرست درصحن شورا دستاوردهای مدیریت شهری را با بیانصافی تخریب میکنند.»
در ادامه امانی هم در توئیتر نوشت: «آقای فروزنده، تا کنون در حال تکمیل و افتتاح پروژههای باقیمانده دوره ما هستید! از۷۶ هزار میلیارد درآمد ادعایی، ۲۲ هزار میلیارد مالیات اهدایی دولت، ۲۶ هزار میلیارد شهرفروشی، ۱۱ هزار میلیارد فروش داراییهای شهر و ۱۰ هزار میلیارد وام بوده است، ای کاش اندکی دانشِ اقتصاد شهری داشتید تا پاسخی منطقی میدادید.» عضو شورای شهر تهران در پایان این توئیت از هشتگ #ناکارآمدی استفاده کرد.
سپس فروزنده در همان توئیتر پاسخ امانی را داد و در اظهاراتی که بهنوعی تهدید معاون اسبق شهرداری تهران به افشاگری درباره دورههای گذشته مدیریت شهری توسط معاون فعلی محسوب میشود، نوشت: «آقای امانی بهتر است موضوع را شخصی نکنید! بهزودی گزارش دقیق عملکردی دوره شما در حوزه مالی و شهرسازی و مقایسه آن با این دوره را برای «قضاوت مردم» منتشر خواهم کرد. آنوقت مشخص خواهد شد که #دانش_اقتصادی و#کارآمدی کدام دوره بیشتر است. ظاهرا «خویشتنداری بیش از حد» باعث برداشت نادرست شده است.»
در ادامه نیز فروزنده جدولی را در توئیتر منتشر کرد که براساس آن، میزان تحقق درآمدهای شهرداری در دورههای سوم و چهارم مدیریت شهری (سالهای ۸۶ تا ۹۲) به ترتیب ۹۹ و ۱۰۱ درصد بوده است، حال آن که میزان تحقق درآمدها نسبت به بودجه مصوب در دوره ششم (سالهای ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳) به ۱۲۶ درصد افزایش یافته است. همچنین براساس گزارش منتشرشده توسط معاون زاکانی، در دوره کنونی مدیریت شهری درآمدهای مربوط به شهرسازی سهمی ۴۹ درصدی و درآمدهای پایدار سهمی ۲۳ درصدی از درآمدهای شهرداری در سه سال گذشته داشته است، حال آن که در دوره مدیریتی قالیباف، متوسط سهم درآمدهای بخش شهرسازی حدودا ۵۷ درصد و میانگین سهم درآمدهای پایدار حدودا ۱۳.۵ درصد بوده است.
برخی دوستان شهرداری، همچنان ما را در قامت معاون شهردار میبینند
در چنین شرایطی از ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای اسلامی تهران درباره مواضع اخیر اعلامشده توسط فروزنده که بهنوعی تهدید معاون اسبق شهرداری توسط معاون فعلی به افشاگری پیرامون دورههای قبلی مدیریت شهری محسوب میشود، سوال کردیم و او نیز در پاسخ به خبرنگار دیدهبان ایران، توضیح داد: این برای اولین بار است که معاون شهردار تهران، پاسخ یک عضو شورا را از طریق فضای مجازی میدهد؛ یعنی ایشان بهجای این که به صحن شورا بیاید و در مباحث شرکت کند، یک موضوع کارشناسی را به توئیتر میبرد. این در حالی است که وقتی درباره مسائل مالی شهرداری بحث میشود و خزانهدار شورا، گزارش هزینه و درآمد مدیریت شهری را قرائت میکند، باید معاون اقتصادی شهرداری تهران در جلسه شرکت کند و ضمن توجه به نقد و نظرات اعضای شورا، پاسخگوی سوالات آنها نیز باشد.
عضو شورای شهر تهران ادامه داد: آقای فروزنده نهتنها در جلسه بررسی عملکرد مالی شهرداری تهران در هفتماهه نخست امسال در صحن شورا شرکت نکرد، بلکه یک بحث کارشناسی را به توئیتر کشاند. بنده در همان جلسه اعلام کردم که در حال نوشتن یک تحلیل در این زمینه هستم و اگر دوستان شورا هم نقدی دارند، میتوانند نظرات خود را نسبت به تحلیل من ارائه کنند. خوشبختانه رئیس کمیسیون بودجه شورای شهر نیز کلیات تحلیل بنده را قبول کرد و بعد از این که دوستان اظهار نظر کردند، قرار شد که یک جلسه هماندیشی بین اعضای شورا و مدیران بخش اقتصادی شهرداری درباره نکاتی که بنده در آن تحلیل مطرح کرده بودم، برگزار شود.
امانی افزود: متاسفانه آقای فروزنده بهجای این که در صحن علنی شورا یا جلسه هماندیشی با اعضای شورای شهر شرکت کند، بنده را در توئیتر خطاب قرار داد و در نوشته خود نیز از کلماتی استفاده کرد که نه در خور شأن خود ایشان است و نه در خور شأن اینجانب. ایشان مدعی شد که صحبتهای من بیربط و به قصد تخریب مدیریت شهری مطرح شده است. وقتی هم که بنده جواب ایشان را دادم، خودشان به مسائل دورههای قبلی مدیریت شهری اشاره کردند و به نظر میرسد که ایشان و افراد دیگری در شهرداری، همچنان بنده را در قامت معاون شهردار میبینند.
وی یادآور شد: بنده از سال ۹۶ تا الان، هیچ سمتی در شهرداری نداشتهام و در سه سال گذشته هم نماینده مردم در شورای اسلامی شهر تهران بودهام؛ بنابراین اگر هم صحبتی مطرح میکنم، از جایگاه نمایندگی مردم در صحن شورا است و دوستان نباید ما را در قامت معاون شهردار و رقیب خودشان ببینند. ما ناظر عملکرد و بالاسر شهرداری هستیم و به فرموده مقام معظم رهبری، ما ریشه شهرداری هستیم، ولی ظاهرا دوستان نمیخواهند این مساله را باور کنند و احساس میکنند با رقبای سیاسی خود طرف هستند، در حالی که ما اصلا حرف سیاسی نمیزنیم، بلکه صحبتهای ما کارشناسی و از جایگاه نظارتی شورا بر شهرداری است.
مدیران شهرداری باید در برابر تذکرات و انتقادات اعضای شورا پاسخگو باشند
امانی با اشاره به نقدهایی که به عملکردهای مالی شهرداری در دوره مدیریتی کنونی وارد میداند، گفت: صحبتی که در صحن شورا مطرح کردم، این بود که مدیران شهرداری پیش از ابلاغ قانون درآمد پایدار شهرداریها میگفتند که اگر این قانون اجرا شود، دیگر شهرفروشی و تراکمفروشی نمیکنند، ولی اکنون که دو سال از ابلاغ قانون مذکور میگذرد، هنوز هیچ تغییری در کیفیت منابع درآمدی شهرداری حس نمیکنیم و همچنان روال گذشته ادامه دارد. خطاب من در آن صحبت نیز فقط شهر تهران نبود، بلکه روی سخن اینجانب با همه کلانشهرها بود و این نکته را در همان جلسه تاکید کردم. ولی دوستانی که همیشه ما را در قامت معاون شهردار و رقیب خود، نه عضو شورا و ناظر بر عملکرد خود میبینند، ما را تهدید کردند که گزارش وضعیت مالی دوره شما را هم منتشر خواهند کرد.
عضو شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: ما هیچ مشکلی با انتشار گزارشهای مالی دورههای سوم و چهارم مدیریت شهری (سالهای ۸۶ تا ۹۶) نداریم، ولی دوستان باید توجه داشته باشند که ما اکنون عضو شورای شهر هستیم، نه مدیر شهرداری. در جایگاه نمایندگی از مردم تهران نیز مهمترین وظیفه اعضای شورا، نظارت بر عملکرد مالی شهرداری است؛ بنابراین مدیران شهرداری باید در برابر تذکرات و انتقادات اعضای شورا پاسخگو باشند، نه این که خودشان را مطالبهگر جا بزنند. متاسفانه این باور درباره لزوم پاسخگویی به اعضای شورا در برخی مدیران شهرداری شکل نگرفته است. چنین رویهای از ابتدای دوره کنونی مدیریت شهری وجود داشته است و همچنان هم ادامه دارد.
وی در پایان تصریح کرد: آمار و ارقام عملکرد مالی دورههای سوم و چهارم مدیریت شهری تهران کاملا روشن است و هیچ مشکلی نداریم که گزارشهای مربوطه با جزئیات کامل منتشر شود. اتفاقا انتشار این گزارشها کمک میکند که مردم بتوانند عملکرد آن دوره را با دوره کنونی شهرداری تهران مقایسه کنند و متوجه شوند که در زمینه عملکرد مالی و سایر مباحثی که روی آن بحث داریم، از زمین تا آسمان بین این دو دوره فاصله وجود دارد. دوستان بدانند که با انتشار این گزارشها بهجایی نمیرسند، بلکه باید پاسخگوی ما به عنوان عضو شورای شهر باشند.
منبع: دیدهبان ایران