راههای نگهداری و تقویت ناخن های شکننده/ چگونه ناخنهایمان را قوی کنیم؟
ناخنهای شما نشاندهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخنها بستگی به فاکتورهای سلامتی مختلف دارد. از همه مهمتر، ناخنها نمایانگر وضعیت تغذیه شما هستند؛ مثلا ناخنهای مشکلدار این هشدار را میدهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمیکند.
به گزارش دیده بان ایران؛ ناخن ایدهآل، ناخنی است که در برابر ضربه تا حدودی مقاوم باشد، خاصیت ارتجاعی داشته باشد و راحت خم بشود؛ نه اینکه بشکند. داشتن چنین ناخنی بستگی به نوع تغذیه شما دارد اما ما در اینجا به شما مراقبتهای سادهای را آموزش میدهیم.
ناخنهای شما نشاندهنده سلامت شماست. در حالت طبیعی فرم، حالت، رنگ و استقامت ناخنها بستگی به فاکتورهای سلامتی مختلف دارد. از همه مهمتر، ناخنها نمایانگر وضعیت تغذیه شما هستند؛ مثلا ناخنهای مشکلدار این هشدار را میدهند که بدن شما مواد غذایی لازم را دریافت نمیکند.
ناخن هایتان را مرطوب نگه دارید
برای اینکه ناخنهایی سالم داشته باشید نیاز به این است که ناخن و پوسته اطراف آن را به صورت مرتب چرب کنید و همیشه کرم مرطوب کننده همراهتان باشد. بهطور کلی بهتر است با استفاده از کرمهای مرطوبکننده هر روز به ویژه در هوای سرد و خشک، ناخنها را مرطوب کنید.
دستکش، دوست ناخنهای شما
در صورتی که دستانتان با آب زیاد تماس دارد، برای جلوگیری از آسیب رسیدن به ناخن، و نرم شدن آنها از دستکش استفاده کنید. هنگام ظرف شستن وشست و شوی منزل، استفاده از دستکش ضروری است.
آهن به بدن بزنید
اگر آهن کافی دریافت نکنید ناخنهایتان آن را نشان میدهد. کمبود آهن که در خانمها رایج است سبب شکنندگی ناخنها میشود؛ بنابراین کسانی که این مشکل را دارند باید غذاهای پرآهن مصرف کنند که بهترین منبع دریافت آهن، اسفناج و گوجه فرنگی است.
همچنین منابع حیوانی آهن عبارت است از گوشت گاو، بوقلمون، اردک، مرغ، میگو و تخم مرغ. منابع گیاهی آهن سویا، عدس، لوبیا و سبوس است.
با مصرف ویتامین C میتوانید به جذب آهن حیوانی به بدن کمک کنید؛ البته سعی کنید مواد غذایی غنی از آهن، زینک، ویتامین B و گوگرد مصرف کنید چون مواد غذایی پروتئینی که غنی از اسیدهای آمینه، ویتامین B و گوگرد هستند، سبب سخت و زیبا شدن ناخنهایتان میشوند.
لاک ممنوع
استفاده بیش از حد از لاک سبب خشکی و شکننده شدن ناخنها میشود. لاک ناخن موجب میشود که سوراخهای سطح ناخن بسته شوند و ناخن با مشکل کمبود اکسیژن مواجه شود؛ بنابراین استفاده نکردن از لاک در طولانیمدت همراه با رعایت بقیه اصول گفته شده میتواند باعث بهتر شدن وضعیت ناخن شود؛ پس تنها در شرایط خاص لاک بزنید.
وقت مناسب ناخنگیری
همیشه بعد از حمام ناخنهای خود را بگیرید چون آسیب کمتری به آن میرسد. در بقیه مواقع ناخن شکنندگی دارد که به سطح ناخن آسیب میرساند ولی بعد از حمام، ناخن نرم است و شکننده نیست.
آب بنوشید
یک آزمایش ساده برای تشخیص کمبود آب بدنتان این است که سطح ناخن را محکم فشار دهید تا ناخن از صورتی به سفید تغییر رنگ دهد؛ سپس ناخن را رها کنید و ببینید در چه زمانی به رنگ اولیه خود برمیگردد.
اگر ناخن کمتر از دو ثانیه به رنگ اصلیاش باز نگردد یعنی بستر ناخن دچار کمبود آبی است. در طولانی مدت این کمبود آب باعث شکنندگی ناخن میشود؛ بنابراین برای حفظ سلامتی ناخنهایتان به مقدار کافی آب بنوشید.
پروتئین فراموش نشود
کمبود پروتئین، خود را به صورت یک نوار سفید در عرض ناخن نشان میدهد. ناخنها بیشتر از پروتئین ساخته شدهاند؛ بنابراین برای اینکه ناخنهایی بلند، قوی و جذاب داشته باشید باید روزانه به مقدار مناسب پروتئین مصرف کنید.
کراتین، عنصر اصلی مو و ناخن، از آمینواسیدها به خصوص سیستئین ساخته شده است. با این وجود به این معنا نیست که شما به مکملهای سیستئین نیاز دارید.
خوردن منابع پروتئینی متنوع میتواند به شما این اطمینان را بدهد که برای داشتن ناخنهایی سالم به اندازه کافی آمینو اسید مصرف کردهاید. حال این پروتئین به میزان قابل توجهی در ماهی قزلآلا، ماست و گردو وجود دارد. منابع دیگر پروتئین شامل ماهی، میگو، بوقلمون، مرغ، گوشت، سویا، تخم مرغ، آجیل و لبنیات است.
منبع: alamto.com