کد خبر: 90028
A

مخوف‌ترین علائم کرونا که پس از بهبودی نیز از بین نمی‌رود/ مه مغزی و خستگی مزمن همراه بهبود یافتگان !

محققان می‌گویند کسانی که به ویروس کرونا مبتلا می‌شوند حتی پس از بهبودی نیز برخی علائم این بیماری را با خود به یادگار خواهند داشت.

مخوف‌ترین علائم کرونا که پس از بهبودی نیز از بین نمی‌رود/ مه مغزی و خستگی مزمن همراه بهبود یافتگان !
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ وقتی انسان به یک بیماری مبتلا می‌شود، علائم مختلفی از خود نشان می‌دهد. با بهبودی حال بیمار علائم نیز از بین می‌رود و پس از مدتی فرد می‌تواند به زندگانی قبلی خود بازگردد. با این حال، همیشه این روند به طور کامل طی نمی‌شود.
 
مطالعات نشان می‌دهد مبتلایان به کرونا علائم مختلفی را از خود نشان می‌دهد که دو علامت شامل خستگی و ضعف و مه مغزی (اختلالات فکری) حتی پس از بهبودی نیز در آن‌ها مشاهده می‌شود.
 
پزشکان می‌گویند ضعف به طور گسترده در میان بهبود یافتگان از کووید ۱۹ دیده می‌شود. همچنین سندرم خستگی مزمن یکی از رایج‌ترین مواردی است که بهبود یافتگان همواره از آن شکایت می‌کنند.
 
سندرم خستگی مزمن در بهبود یافتگان از بیماری به گونه‌ای است که آن‌ها پس از انجام اقدامات روزمره مانند دوش گرفتن یا خرید از مغازه احساس خستگی شدید می‌کنند. همچنین آن‌ها زمانی که به سرعت از جای خود برمی خیزند احساس سرگیجه و ضعف می‌کنند. برخی مبتلایان به این سندرم برای روز‌ها و هفته‌ها بستری می‌شوند، اما با وجود استراحت و خواب حالشان بهتر نمی‌شود.
 
3 علامت عجیب ویروس کرونا
دکتر نات فوین، یکی از متخصصان در این باره می‌گوید: در مجامع عملی هم اینک موضوع وجود سندرم خستگی مزمن در بهبود یافتگان از کرونا به طور گسترده مطرح است. این موضوع می‌تواند در بلند مدت نیز فرد را درگیر خود کند.

 

مه مغزی نیز یکی از دیگر مواردی است که در بیماران کرونایی پس از بهبودی مشاهده می‌شود. مه مغزی به حالتی اطلاق می‌شود که فرد دچار اختلالات فکری می‌شود و فرد احساس می‌کند فرآیند تفکر کردن و یادگیری اش به درستی کار نمی‌کند. حافظه، پردازش اطلاعات، مهارت‌های دیداری و شنیداری و توانایی درک زبانی از جمله مواردی است که در این زمینه دچار اختلال می‌شوند.

 

 این امر لزوماً به معنای آن نیست که افراد پس از بهبودی از ویروس کرونا حتماً عوارض سنگینی مانند خستگی مزمن و مه مغزی را برای طولانی مدت تجربه خواهند کرد. شدت این موضوع به توانایی جسمی خود بیمار و بیماری‌های زمینه‌ای فرد بستگی دارد.

 

متخصصان می‌گویند یکی از دلایلی که بیماران کرونایی احساس خستگی می‌کنند به لخته شدن خون باز می‌گردد. همچنین یکی از پاسخ‌های ایمنی بدن در مقابله با ویروس کرونا التهاب است. التهاب می‌تواند به بافت‌های بدن آسیب برساند.
 
سازمان جهانی بهداشت به تازگی برخی علائم شایع در میان مبتلایان به کرونا را معرفی کرده است. تب با ۸۸ درصد و سرفه خشک با ۶۷ درصد، رایج‌ترین علائم دیده شده در میان مبتلایان بوده است. سرگیجه، از دست دادن حس بویایی و چشایی، و بثورات پوستی نیز از دیگر علائم ابتلا به این ویروس است.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر