همه آبمیوههای سرطانزا
ترکیب پراکسید موجود در آبمیوههای تجاری زمینه را برای بروز بیماریهای گوناگون مثل نارساییهای قلبی فراهم میکند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران، خدیجه رحمانی متخصص تغذیه گفت: آبمیوههای صنعتی حاوی مقادیر زیادی مواد قندی و مقادیر ناچیزی ویتامین و مواد آنتیاکسیدانی هستند. این آبمیوهها از نظر میزان قند مشابه نوشابهها هستند.
وی با اشاره به اینکه قسمت عمده قند موجود در آبمیوههای صنعتی را فروکتوز تشکیل میدهد، اظهار داشت: کبد تنها عضوی است که میتواند مقادیر محدودی از این قند را متابولیزه کند. بنابراین با نوشیدن آبمیوه کبد قادر به تجزیه این مقدار زیاد فروکتوز نیست و مازاد این قند را به چربی تبدیل میکند.
این متخصص تغذیه عنوان کرد: طبق تحقیقات صورت گرفته مصرف مکرر آبمیوههای تجاری منجر به بیماریهایی مانند چاقی و اضافه وزن، سندروم مقاومت به انسولین، دیابت، فشار و چربی خون، ناراحتیهای قلبی و عروقی و سرطان میشود.
رحمانی با بیان اینکه یکی از مواد مضر در آبمیوههای صنعتی ترکیبی پراکسیدی به نام مالون دی آلدهید است، یادآور شد: این ترکیب عامل رادیکال آزاد است که میتواند در بروز بیماریهای مزمن، التهابی، سرطان و ناراحتیهای قلبی و عروقی نقش داشته باشد.
وی با اشاره به این که ترکیبات پراکسیدی همچنین میتواند آسیبهای زیادی را به پوست و مو وارد کند، افزود: میوههایی که سرشار از ویتامین C هستند خاصیت آنتی اکسیدانی دارند. همچنین ترکیبات رنگی موجود در میوه به عنوان فیتوکمیکالها در پیشگیری از رادیکال آزاد تاثیر چشمگیری دارند.
این متخصص تغذیه تصریح کرد: افراد در معرض خطر یا کسانی که سابقه بیماریهایی مانند چاقی و اضافه وزن، فشار و چربی خون، سرطان و ناراحتیهای قلبی و عروقی در بستگان درجه یک آنها وجود دارد، بهتر است میوههای طبیعی را جایگزین آبمیوههای صنعتی کنند.
رحمانی توصیه کرد: افراد باید آبمیوه تازه خانگی را مصرف کنند زیرا ماندن طولانیمدت آبمیوه زمینه رشد میکروبهای بیماریزا را فراهم می کند که منجر به اختلالات گوارشی میشود. همچنین فیبر بالای موجود در میوهها کاهش عوارض ناشی از مصرف بیش از حد فروکتوز را سبب میشود.