برای پیشگیری از ابتلا به کرونا چگونه از انواع "گوشت" استفاده کنیم؟
شواهدی در دست است که نشان میدهد احتمال ابتلا از طریق گوشت و با شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد؛ ابتلا میتواند بههنگام پاک کردن و خرد کردن گوشت حیوان بیمار و پخش شدن قطرات خونی آلوده و ورود به بینی، چشم و دهان فردی که با آن مواجه میشود، باشد. دانشکده بهداشت و مؤسسه ملی تحقیقات سلامت دانشگاه راهنمای چگونگی استفاده از انواع گوشت به دلیل شیوع کرونا را تشریح کرد.
به گزارش سایت دیده بان ایران ؛ شواهد موجود حاکی از آن است که ویروس کرونا2019 در بازار غذاهای دریایی شهر ووهان چین در جایی که گوشتهای آلوده و خام حیوانات وجود داشته است، به انسان منتقل شده است.
حال پرسش این است: احتمال آلودگی گوشت به ویروس کرونا چقدر است؟
شواهدی در دست است که نشان میدهد احتمال ابتلا از طریق گوشت و با شیر حیوانات بیمار، در سایر اعضای خانواده ویروس کرونا وجود دارد؛ ابتلا میتواند بههنگام پاک کردن و خرد کردن گوشت حیوان بیمار و پخش شدن قطرات خونی آلوده و ورود به بینی، چشم و دهان فردی که با آن مواجه میشود، باشد.
اگر گوشت حیوان سالم هم در معرض ترشحات آلوده به ویروس فرد بیمار قرار گیرد، میتواند با تماس با فرد سالم به گوشت آلوده و سپس دست زدن به بینی، چشم و دهان منجر به بیماری شود.
ویروس کرونا در گوشت حیوان بیمار و با گوشت حیوان سالم آلودهشده با ویروس، پس از پخت در دمای بالای 70 درجه سانتیگراد و بالاتر از بین میرود و دیگر خطر بیماریزایی ندارد؛ خانواده ویروسهای کرونا نسبت به سرما و انجماد قوی هستند و حتی در دمای منفی 20 درجه سانتیگراد باقی میمانند.
با رعایت نکات زیر بههنگام فرآوری و طبخ گوشت، خطری برای ابتلا به کرونا از طریق گوشت آلوده وجود ندارد:
1. شستن کامل دستها با آب و صابون و ضدعفونی کردن تمامی سطوح (نظیر تخته گوشت، چاقو و سطح آشپزخانه) قبل و بعد از فرآوری گوشت (پاک کردن، شستن، خرد کردن و بستهبندی)
2. جداسازی محل قرار دادن گوشتهای خام و غذاهای پخته و استفاده از ظروف دربسته برای نگهداری هر یک از مواد
3. پخت گوشت در دمای 70 درجه و بالاتر بهصورتی که گوشت کامل مغزپخت شود (پیشنهاد میشود از دماسنج استفاده شود)
4. عدم استفاده از گوشت حیوانات بیمار یا مشکوک به بیماری و یا حیواناتی که مردهاند
5. عدم استفاده از گوشتهای خام و نیمپز.