کد خبر: 6799
A

بیماری هایی که به دلیل استفاده نادرست از موبایل به وجود می‌آید

سر انسان حدود ۵/ ۴ تا ۵/ ۵ کیلوگرم وزن دارد و خم کردن آن به جلو یا عقب برای مدت طولانی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی مانند دیسک گردن بشود.

بیماری هایی که به دلیل استفاده نادرست از موبایل به وجود می‌آید



به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، راه رفتن و پیاده‌روی درحالی‌که با گوشی موبایل کار می‌کنیم؛ می‌تواند به تدریج تغییرات فیزیکی را در ساختار حرکتی پاها ایجاد کند. این شیوه جدید راه رفتن تنها تغییری نیست که گوشی‌های موبایل در تکامل انسان‌ها ایجاد می‌کنند. حالا دیگر تقریبا همه ما می‌‌دانیم که چطور در حال کار با گوشی موبایل‌مان راه برویم. ممکن است این کار برای خودمان هم آزاردهنده باشد؛ سر پایین، چشم‌ها خیره به نمایشگر، انگشت در حال حرکت روی نمایشگر لمسی، تمام حواس روی اپلیکیشن در حال اجرا متمرکز شده و درست مثل یک انسان مسخ شده انگار در خواب راه می‌رویم و قدم می‌زنیم. همه اینها در حالی اتفاق می‌افتد که در یک خیابان واقعی راه می‌رویم و به شکلی ناخودآگاه سعی می‌کنیم زمین نخوریم و تعادل‌مان را حفظ کنیم؛ حتی گاهی نگاه سنگین اطرافیان را هم می‌توانیم حس کنیم....

دانشمندان دانشگاه دنور برای بررسی میزان تاثیری که راه رفتن با گوشی موبایل روی حالات و حرکات فیزیکی ما می‌گذارد، از چند نفر داوطب خواسته‌اند تا در حال راه رفتن روی یک تردمیل با گوشی موبایل‌شان شماره‌گیری کنند و دانشمندان تغییرات ایجاد شده روی حرکات آنها را از کاهش سرعت راه رفتن گرفته تا احتمال افتادن و از دست دادن تعادل بررسی کنند. در نهایت مشخص شد که نه‌تنها راه رفتن در حال کار با موبایل اشتباه است، بلکه ظاهری نامعقول و نامناسب به شما می‌دهد. در همین راستا این دانشمندان ناراحتی و مشکلات مختلفی را که به این دلیل برای افراد ایجاد می‌شوند شناسایی و بررسی کرده‌اند که آنها را در اینجا می‌خوانیم.

پنجه پیامکی
این مشکل می‌تواند به تدریج پیشرفت کرده و با توسعه بازی‌های واقعیت مجازی مانند پوکمون‌گو هم شدت پیدا کند. در واقع در این مشکل فرد به‌دلیل استفاده زیاد و بی‌توقف از انگشتان دستش برای کار با موبایل، دچار درد و بیماری‌های مزمن در ناحیه مچ دست و انگشتانش می‌شود. یک بررسی در این زمینه نشان می‌دهد که ۲۶ میلیون انگلیسی از درد انگشت شست دستشان که ناشی از کار با گجت‌های دیجیتال است، رنج می‌برند.

گردن پیامکی
این بیماری که با نام «آی‌پوسچر» هم شناخته می‌شود، در حالتی ایجاد می‌شود که یک اپلیکیشن آنقدر می‌تواند حواس شما را به خودش مشغول کند که نتوانید متوجه شوید که چند ساعت سرتان به پایین خم شده است. در نهایت این اتفاق به درد مداوم در ناحیه گردن و گاهی حتی ستون فقرات منجر می‌شود. سر ما چیزی در حدود ۵/ ۴ تا ۵/ ۵ کیلوگرم وزن دارد و خم کردن آن به جلو یا عقب برای مدت طولانی می‌تواند باعث ایجاد مشکلات جدی مانند دیسک گردن بشود. بر اساس گزارشی که در این مورد در سال ۲۰۱۴ منتشر شد، بیماری گردن پیامکی به یک اپیدمی تبدیل شده و می‌تواند به آسیب‌های جدی منجر شود.

خیره به نمایشگر
چشم‌پزشکان و متخصصان بینایی‌سنجی درباره استفاده بیش از حد از موبایل هوشمند که می‌تواند در طولانی‌مدت به مشکلات بینایی جدی منجر شود، هشدار داده‌اند. آنها معتقدند که نور آبی پس‌زمینه نمایشگر موبایل می‌تواند در طول زمان به قسمت‌های پشتی چشم آسیب جدی وارد کند. خشکی چشم، سردرد و افزایش میزان نزدیک‌بینی همه عوارضی هستند که تماشای طولانی‌مدت نمایشگر موبایل می‌تواند آنها را ایجاد کند.

سندروم لرزش خیالی
اشتباه می‌کنید! گوشی موبایل‌تان زنگ نخورده و ویبره و لرزش هم ندارد؛ این فقط یک خیال و توهم است. محققان دانشگاه ایندیانا در بررسی‌های مختلف به این نتیجه رسیده‌اند که ۸۹ درصد از دانشجویان سندروم لرزش خیالی موبایل را تجربه کرده‌اند، درحالی‌که گوشی آنها در حالت ساکت یا سایلنت است. این مشکل در نتیجه ایجاد اختلال اضطراب پیش‌بینی ایجاد می‌شود و ممکن است از هر ۱۰ نفر کاربر موبایل، هفت نفر به آن مبتلا شوند.

عفونت

شاید کمی عجیب به نظر برسد، اما محققان دانشکده علوم بهداشت لندن به این نتیجه رسیده‌اند که ۱۶ درصد از گوشی‌های موبایل دارای نوعی عفونت ناشی از مدفوع انسان هستند! به این ترتیب از هر ۶ گوشی موبایل، یک گوشی دارای این باکتری است که می‌تواند کاربرش را به بیماری‌های عفونی جدی مبتلا کند. این اتفاق تنها به دنبال عجله برای برداشتن گوشی بعد از دستشویی و نشستن دست‌ها رخ می‌دهد.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر