توصیه های بهداشتی برای خرید برخی از مواد پروتئینی
مسئول روابط عمومی اداره کل دامپزشکی استان البرز اعلام کرد که مردم درفصل پائیز نسبت به خرید مواد پروتئینی توجه بیشتری کنند تا از شیوع برخی بیماری ها جلوگیری شود.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، خسرو کلهر روز شنبه طی گفت و گویی اظهار داشت: براین اساس اداره کل دامپزشکی استان البرزمواردی را درخصوص خرید ماهی و تخم مرغ به مردم توصیه می کند.
وی در خصوص شرایط و شکل ظاهری ماهی های خوراکی بیان داشت:
* مشخصات ماهی تازه: دارای پوستی درخشنده، شفاف و براق بوده و فلسها (پولک) محکم به بدن چسبیده و بدن سخت و قابل ارتجاع است و چشم ها محدب، قرنیههایی روشن و برجسته و مردمک هایی زلال و شفاف دارد و فاقد هرگونه بوی تند و زننده می باشد.
* ماهی از جمله فرآوردههای آبزی است که در صورت عدم تخلیه محتویات شکم، خطر آلودگی، فسادپذیری و در نهایت مسمومیت غذایی را در بردارد.
* صید ، حمل و نقل ، عرضه ، فرآوری و بستهبندی گوشت ماهی باید تحت نظارت کارشناسان دامپزشکی صورت گیرد.
* ماهی تازه باید در دمای صفر تا 4+ درجه سانتیگراد و در یخچال همراه پودر یخ و ماهی منجمد در دمای منهای 18 درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود.
* ماهی را از فروشگاه های معتبر تهیه و از خرید ماهی از دستفروشان و فروشندگان بی هویت جدا خودداری نمائید.
* عرضه ماهی منجمد بصورت تازه و دیفراست شده (از انجماد خارجشده) غیرمجاز می باشد.
* ماهی منجمد بستهبندی شده لازم است با تاریخ تولید ، انقضاء و سایر مشخصات مربوط به واحد بستهبندی تولید و عرضه شود.
کلهر همچنین وضعیت تخم مرغ سالم را طبق نظر کارشناسان اداره طیور به شرح ذیل اعلام کرد:
تخممرغ می بایست:
* تمیز و بدون شکستگی پوسته باشد، زرده تخممرغ باید فاقد لکههای خونی و یا نطفه بودهد و بوی تعفن و علایم فساد نداشته باشد.
* تخممرغ خوب و ممتاز، 65-55 گرم وزن دارد و بیضی شکل است.
* در یخچال با دمای 4+ درجه سانتیگراد نگهداری و عرضه شود.
* از مصرف تخممرغ بهصورت خام و نیمهپخته اجتناب شود.
*تخم مرغ باید دارای تاریخ تولید و انقضاء باشد.