سمنو، برای مبتلایان به دیابت و کبدچرب خوب است؟
به گفته یک کارشناس تغذیه و رژیم غذایی، سمنو اگرچه حاوی شکر افزوده نیست اما کربوهیدراتهای پیچیده و انرژی زایی بالایی دارد و اگر زیاد مصرف شود میتواند برای مبتلایان به دیابت، کبد چرب و اضافه وزن مضر باشد

به گزارش سایت دیده بان ایران ؛برخلاف باور عامه مردم که تصور میکنند سمنو به دلیل طبیعی و مغذی بودن و نداشتن شکر افزوده محدودیت مصرف ندارد، باید بدانند که این محصول میتواند برای گروهی از مبتلایان مضر هم باشد.
مسعود فیروزکوهی، مشاور تغذیه و رژیمهای غذایی و درمانی، در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: سمنو اگرچه حاوی شکر افزوده نیست اما سرشار از کربوهیدراتهای پیچیده است که مصرف زیاد آن، قند خون را افزایش میدهد. شاخص گلایسمی سمنو پایین نیست، بلکه متوسط است، یعنی سرعت جذب کربوهیدارت آن کم نیست و میتواند قند خون را بالا ببرد. بنابراین، افراد دیابتی باید مقدار کمی از آن مصرف کنند و به ضرورت و طبق معمول، باید میزان کربوهیدرات دریافتی روزانه خود را برای تنظیم قند خون، مدنظر داشته باشند.
علت محدودیت مصرف سمنو در کبد چرب
سمنو مستقیما برای کبد چرب مضر نیست، اما مصرف بیش از حد آن به دلیل کربوهیدرات و انرژی بالا، میتواند منجر به چاقی احشایی شود که برای کبد مطلوب نیست. بنابراین، بهتر است سمنو در مقادیر کم و متعادل و غیرمستمر مصرف شود. سمنو برخلاف باور عامه مردم، کالری بالایی دارد و مصرف زیاد و مستمر آن میتواند باعث افزایش وزن شود، لذا مصرف محدود آن مثلاً حداکثر ۱ تا ۲ قاشق آن در روز و ترجیحا غیرمستمر بلامانع است.
طب سنتی چه نظری دارد؟
به گفته یک متخصص فیزیولوژی، از دیدگاه طب سنتی، سمنو، نوعی غذای گیاهی سهل الهضم و در عین حال با غذاییت بالا در فصل بهار است که مصرف آن به همه مزاجها به خصوص خشک مزاجان توصیه میشود.
دکتر سید مهدی میرغضنفری در گفتوگو با خبرآنلاین میگوید: با اشاره به اینکه مزاج سمنو گرم و تر و به سمت اعتدال نزدیک است، مصرف این ماده غذایی برای همه مزاجها، مخصوصا خشک مزاجان توصیه میشود که البته دارندگان مزاج گرم و تر نباید در مصرف آن زیاده روی کنند.
سمنو، مشکل بلغور و گندم پخته را ندارد
به گفته این متخصص، مزاج گندم و جوانه آن گرم و تر است و هر چه گندم تازه تر باشد نرمی و رطوبت بالاتری دارد. گندم پخته یا بلغور به دلیل رطوبت بالا، نفخ ایجاد می کنند. پس کسانی که معده و روده نفاخ دارند باید توجه داشته باشند که گندم را به صورت پخته مصرف نکنند، اما جوانه گندم چون لطیف تر از گندم است، برای افرادی که هضم ضعیف دارند و حتی نان را هم نمیتوانند هضم کنند، خوب است.
این متخصص تصریح میکند، چون سمنو، از شیره جوانه گندم و آرد، پخته و تهیه میشود غذایی سهل الهضم با کمترین دفعیات است و یک وعده غذایی کامل محسوب میشود و چون غذاییت آن نسبت به برنج، جو و سایر حبوبات زیادتر است برای رشد کودکان و نوجوانان یا برای مصرف در دوران نقاهت بیماری، بهترین غذا محسوب میشود، البته مصرف زیاده از حد آن برای مبتلایان به دیابت و اضافه وزن توصیه نمیشود.