بهترین روش علمی پخت تخممرغ چیست؟ دانشمندان ایتالیایی با فرآیندی ۳۲ دقیقهای پاسخ میدهند
دانشمندان برای پخت عالی تخممرغ روش نوآورانهٔ پخت چرخهای را ارائه دادند. این روش بر تناوب روشهای پخت با زمانبندی دقیق بنا شده است: پخت در آبجوشان ۱۰۰ درجه و در بخار ۳۰ درجه به طور متناوب برای ۲ دقیقه، به مدت ۳۲ دقیقه.
![بهترین روش علمی پخت تخممرغ چیست؟ دانشمندان ایتالیایی با فرآیندی ۳۲ دقیقهای پاسخ میدهند](https://cdn.didbaniran.ir/thumbnail/Gdt21dha4UMx/fUQ4pqCksNO-W7mJ87HQnq6TSFPk9zFFcyvzdIkhy21kx29E9nmhjIv4cNprBo2zKTmMYdp5wb7AleQNFGO5UiPgCHyAF45aoVWSSBSI2Cb94yn-VZfnJKh-Bit09RVwcAv4porXSnWdkAgBZVUnOQeDCxXux8_4bgQChly2Qw9qjCddkamt-A,,/1915442_681.jpg)
به گزارش سایت دیدهبان ایران، دانشمندان برای پخت عالی تخممرغ روش نوآورانهٔ پخت چرخهای را ارائه دادند. این روش بر تناوب روشهای پخت با زمانبندی دقیق بنا شده است: پخت در آبجوشان ۱۰۰ درجه و در بخار ۳۰ درجه به طور متناوب برای ۲ دقیقه، به مدت ۳۲ دقیقه.
پختن تخم مرغ یک هنر محسوب میشود. با این حال، دستیابی به تعادل کامل زرده و سفیده به چیزی بیش از مهارت در آشپزی نیاز دارد. یک تخم مرغ کامل دارای زرده خامهای و نرم است در حالی که سفیده باید سفت اما لطیف باشد. پیدا کردن نقطه دقیق این تعادل حساس، مستلزم دقت علمی است.
محققان ایتالیایی روشی انقلابی را کشف کردهاند که افقهای تازهای را برای پخت عالی تخم مرغ و ایجاد نوآوری در آشپزی باز میکند. در این پژوهش، هدف اصلی دانشمندان حفظ طعم و کیفیت غذایی تخم مرغ است. آنها کشف کردند که زرده تخم مرغ به طور ایدهآل در دمایی بین ۶۰ تا ۷۰ درجه سانتیگراد میپزد، اما سفیده برای انعقاد مناسب به دمای بالاتری نیاز دارد. چالش تخممرغپزی در همین نکته نهفته است.
روشهای مرسوم مانند دستور پخت تخممرغ آبپز سفت - ۱۲ دقیقه در ۱۰۰ درجه سانتیگراد- یا تخممرغ آبپز با زرده نرم - ۶ دقیقه در ۱۰۰ درجه سانتیگراد - یک پخت موزون برای تمام بخشهای تخممرغ ارائه نمیکند. با این حال، به لطف پژوهش این دانشمندان، یک رویکرد روشمند و نوآورانه اکنون راز پخت ایدهآل تخم را به ما نشان داد.
این دانشمندان برای پخت عالی تخممرغ روش نوآورانه پخت چرخهای را ارائه دادند. این روش بر تناوب روشهای پخت با زمانبندی دقیق بنا شده است: پخت در آبجوشان ۱۰۰ درجه و در بخار ۳۰ درجه به طور متناوب برای ۲ دقیقه، به مدت کلی ۳۲ دقیقه.
پِلِگرینو موستو، مدیر این پژوهش توضیح میدهد که این روش به زرده تا با پخت در دمای ثابت ۶۷ درجه سانتیگراد بافت و طعم ایدهآلی داشته باشد. در همین حال، بسته به چرخه سرد و گرم، دمای پخت سفیده از ۱۰۰ تا ۸۷ درجه و سپس از ۳۰ تا ۵۵ درجه تغییر میکند که این فرآیند اجازه میدهد سفیده در عین حال نرم و لطیف پخته شود. این فرآیند پخت به شدت کنترل شده یک انقلاب در آشپزی برای بسیاری دیگر از مواد غذایی محسوب میشود.
دکتر امیلیا دی لولنزو از دانشگاه فردریک دوم در ناپل درباره زرده به دست آمده با این روش میگوید: «شما تقریبا میتوانید آن را روی نان مثل مربا پخش کنید.»
برای اعمال این روش ابتکاری در خانه، شما میتوانید از این روش پیگیری کنید: ابتدا دو قابلمه آماده کنید: یکی حاوی آب جوشان ۱۰۰ درجهای و دیگری حاوی آب ولرم به دمای ۳۰ درجه سانتیگراد. همچنین برای اندازهگیری دقیق دورههای متناوب ۲ دقیقهای، به یک زمانسنج مجهز باشید.
تخم مرغ را در آب جوشان به مدت ۲ دقیقه بپزید. سپس آن را به آب ولگرم قابلمه دوم منتقل کنید و ۲ دقیقه بپزید. این روند را در مجمع ۳۲ دقیقه تکرار کنید.
در پایان، تخم مرغ را بلافاصله در آب سرد فرو کنید تا فرآیند پخت متوقف شود. آن را با دقت پوست بگیرید و نتیجه کار خود را تحسین کنید: سفیدهای سفت اما لطیف و زرده خامهای و پفی.
پختن چرخهای همچنین به حفظ کیفیت غذایی تخممرغ کمک می کند، زیرا دما در محدوده کنترل باقی میماند. این فرآیند واسرشتن بیش از حد پروتئین را محدود میکند و در عین حال طعم دلانگیز تخم مرغ را دستنخورده نگه میدارد.
نتایج کامل این پژوهش در ماه فوریه سال جاری میلادی در مجله علمی پژوهشی Communications engineering منتشر شد.
منبع: یورونیوز