کد خبر: 215062
A

مصرف یک تا شش تخم‌مرغ در هفته خطر مرگ را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد

سال‌هاست این موضوع که خوردن تخم‌مرغ مفید است یا نه موضوع بحث‌های بوده است. تخم مرغ مملو از مواد مغذی مانند پروتئین است، اما از سویی کلسترول دارد. پژوهش جدیدی نشان داده خوردن یک تا ۶ عدد تخم‌مرغ در هفته می‌تواند مرگ در اثر بیماری‌های قلبی را تا ۲۹ درصد کاهش دهد. شرکت‌کنندگانی که در گروه هفتگی قرار می‌گرفتند، یک تا ۶ تخم مرغ در هفته مصرف می‌کردند، در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که هرگز یا به‌ندرت تخم مرغ مصرف می‌کردند، ۲۹ درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و ۱۷ درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی قرار داشتند.

مصرف یک تا شش تخم‌مرغ در هفته خطر مرگ را تا ۱۷ درصد کاهش می‌دهد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛  سال‌هاست این موضوع که خوردن تخم‌مرغ مفید است یا نه موضوع بحث‌های بوده است. تخم مرغ مملو از مواد مغذی مانند پروتئین است اما از سویی کلسترول دارد. پژوهش جدیدی نشان داده خوردن یک تا 6 عدد تخم‌مرغ در هفته می‌تواند مرگ در اثر بیماری‌های قلبی را تا 29 درصد کاهش دهد.

براساس گزارش نیواطلس، محققان دانشگاه موناش (Monash) استرالیا در پژوهش جدیدی مصرف تخم مرغ و ارتباط آن با مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی در افراد مسن را بررسی کردند؛ پیش‌ازاین چندان به این موضوع پرداخته نشده بود. محققان می‌گویند تخم‌مرغ غذایی مغذی و منبع غنی پروتئین، ویتامین‌های B، اسید فولیک، اسیدهای چرب غیراشباع، ویتامین‌های محلول در چربی (E ،D ،A و K)، کولین و مواد معدنی است. همچنین برای تغذیه افراد مسن مناسب است.

ارتباط مصرف تخم مرغ با کاهش خطر مرگ

محققان در پژوهش حاضر داده‌های 8 هزار و 756 بزرگسال استرالیایی و آمریکایی بالای 70 سال را 6 سال پیگیری و تجزیه‌وتحلیل کردند. میزان مصرف تخم‌مرغ شرکت‌کنندگان به‌‌صورت «هرگز یا به‌ندرت» (هرگز یا یک تا 2 بار در ماه)، «هفتگی» (یک تا 6 بار در هفته) و «روزانه» (چند تخم‌مرغ در روز) طبقه‌بندی شد. همچنین محققان عوامل مختلف مانند جمعیت‌شناختی، وضعیت سلامتی و کیفیت کلی رژیم غذایی افراد را در نظر گرفتند.

شرکت‌کنندگانی که در گروه هفتگی قرار می‌گرفتند، یک تا 6 تخم‌ مرغ در هفته مصرف می‌کردند، در مقایسه با شرکت‌کنندگانی که هرگز یا به‌ندرت تخم‌ مرغ مصرف می‌کردند، 29 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی و 17 درصد کمتر در معرض خطر مرگ به هر دلیلی قرار داشتند. البته ارتباط آماری معناداری بین مصرف تخم مرغ و مرگ ناشی از سرطان وجود نداشت.

همچنین هنگامی که محققان تأثیر کیفیت رژیم غذایی بر رابطه مصرف تخم مرغ و خطر مرگ را بررسی کردند، دریافتند شرکت‌کنندگانی که رژیم غذایی متوسط ​​و باکیفیت داشتند و هفتگی تخم مرغ مصرف می‌کردند، در مقایسه با افرادی که هرگز یا به‌ندرت تخم‌مرغ مصرف نمی‌کردند، تا 44 درصد کمتر در معرض خطر مرگ ناشی از بیماری‌های قلبی عروقی بودند.

جالب اینجاست که برخلاف یافته‌های برخی مطالعات قبلی، محققان دریافتند حتی باوجود کلسترول یا سطوح چربی ناسالم در خون (دیس‌لیپیدمی یا Dyslipidemia) همچنان ارتباطی بین مصرف هفتگی تخم‌مرغ و کاهش خطر مرگ وجود داشت. درحال‌حاضر انجمن قلب آمریکا می‌گوید افراد سالم می‌توانند هر روز یک تخم مرغ کامل بخورند و به‌دلیل ارزش غذایی بالا، افراد مسن‌تر با سطح کلسترول سالم می‌توانند 2 تخم‌مرغ نیز مصرف کنند.

 

یافته‌های پژوهش حاضر در ژورنال Nutrients منتشر شده است.

 

منبع: دیجیاتو

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر