کد خبر: 196024
A

حشره‌ای با طعم گوشت گاو و بره؛ آیا رستوران‌ها برای انقلاب در تغذیه انسان‌ها آماده می‌شوند؟

زنجیره فروشگاه‌های سی‌نزبری (Sainsbury) در سال ۲۰۱۸ شروع به فروش جیرجیرک‌های برشته شده کرد و نظرسنجی مرکز افکارسنجی یوگاو (YouGov) در سال ۲۰۱۹ نشان داد که یک سوم بریتانیایی‌ها انتظار داشتند که مصرف حشرات تا سال ۲۰۲۹ رواج پیدا کند. برآوردهایی هم در بریتانیا انجام شده که نشان می‌دهد، ارزش بازار حشرات خوراکی تا سال ۲۰۳۰ به بیش از ۷ میلیارد یورو خواهد رسید.

حشره‌ای با طعم گوشت گاو و بره؛ آیا رستوران‌ها برای انقلاب در تغذیه انسان‌ها آماده می‌شوند؟

 به گزارش سایت دیده بان ایران؛  منبعی خوب از پروتئین که هنگام پختن طعمی شبیه گوشت گاو یا بره پیدا می‌کند؛ پس آیا آشپزخانه‌ها و رستوران‌هایاین روزها رستوران یام باگ غذاهای متنوعی را بر پایه حشرات مختلف سرو می‌کند اما تخصص اصلی آن‌ها به عرضه متفاوت جیرجیرک به عنوان جایگزین گوشت بدل شده است. آرون توماس، یکی از بنیانگذاران یام باگ، می‌گوید: «جیرجیرک به دلیل طعم چیزی شبیه گوشت گاو یا بره است، افزون بر این رنگ قهو‌ه‌ای آن هم کاملا شبیه گوشت گاو و بره است.»

به گفته تیلور و توماس، کیمیاگری‌ای که به وسیله آن جیرجیرک ها به چیزی غیرقابل تشخیص از گوشت چرخ کرده یا بره آب پز تبدیل می‌شوند، بیشتر دستور العمل است تا فرآیند. توماس می‌گوید: «اگر ماشین مخلوط‌ کن و چرخ‌کن در منزل داشته باشید به سادگی می‌تواند این دستورالعمل ساده را اجرا کنید.»

جیرجیرک‌ها یکی از پایدارترین و آسان‌ترین‌ها، یکی از پذیرفته شده ترین‌ها حشرات خوراکی در میان مردم در سراسر جهان است.

با این حال، از نظر پایداری، مقایسه بین گوشت و جیرجیرک کاملاً واضح است. جیرجیرک‌ها برای تولید ۱ کیلوگرم غذا فقط به مصرف حدود ۱.۷ کیلوگرم غذا نیاز دارند، در حالی که برای تولید یک کیلوگرم گوشت مرغ به ۴.۵ کیلوگرم خوراک نیاز است. این میزان برای گوشت خوک ۹.۱ کیلوگرم و برای گوشت گاو ۲۵ کیلوگرم است.

همچنین، ۷۰ درصد وزن جیرجیرک‌ها را پس از خشک شدن پروتئین تشکیل می‌دهد که آن را به منبع غنی پروتئین بدل کرده است. گذشته از این کشتار آنها نیز با روش بدون درد انجام می‌شود. جیرجیرک‌های بالغ با کاهش دمای محیطشان برداشت می‌شوند، به این معنی که وارد یک حالت خفته به نام دیاپوز می‌شوند و حداقل از نظر تئوری هیچ دردی از یخ زدن احساس نمی‌کنند.

پس چندان دور از ذهن نیست که جیرجیرک‌ها در آینده‌ای نزدیک، انقلابی در تغذیه انسان‌ها به پا کنند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر