۷ خاصیت خرمالو از کاهش فشار خون تا درمان آلزایمر
خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی مهم، مثل فیبر و ویتامین آ، است. خواص خرمالو متعدد است به طوری که چشم بسته می توانید آن رابه رژیم غذایی خود اضافه کنید.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ خرمالو سرشار از آنتی اکسیدان و مواد مغذی مهم، مثل فیبر و ویتامین آ، است. خواص خرمالو متعدد است به طوری که چشم بسته می توانید آن رابه رژیم غذایی خود اضافه کنید.
هزاران سال است که انسان ها درخت خرمالو می کارند تا از میوۀ خوشمزه و چوب زیبای آن استفاده کنند. و از خواص خرمالو بهره مند شوند. اصل این میوه از چین است.
میوۀ نارنجی رنگ این درخت مثل عسل شیرین است. خرمالو صدها مدل مختلف دارد اما هاسیا و فویی از همه معروف ترند.
ظاهر خرمالوی هاسیا شبیه قلب است و چون تانن (tannins) دارد، گس و تلخ مزه است. این مدل خرمالو باید کامل برسد تا قابل خوردن شود.
خرمالوی فویی هم تانن دارد اما گس نیست. این مدل خرمالو شبیه گوجه فرنگی است و حتی در حالت کال هم خورده می شود.
شما می توانید خرمالو را به صورت میوۀ تازه و خشک مصرف کنید یا آن را بپزید. در گوشه گوشۀ دنیا، از خرمالو برای تهیۀ ژله، نوشیدنی، پای، کاری و پودینگ استفاده می شود.
خرمالو هم خوشمزه است و هم سرشار از مواد مغذی. پس برای سلامتی مفید است.
به ۷ مورد از خواص خرمالو که در پژوهش های علمی تایید شده اند، اشاره می کنیم و درمورد روش های اضافه کردن این میوه به رژیم غذایی توضیح می دهیم.
سرشار از مواد مغذی
خرمالو میوۀ کوچکی است اما مواد مغذی زیادی دارد.
در واقع، ۱۶۸ گرم خرمالو حاوی مقادیر زیر است:
کالری: ۱۱۸ کیلو کالری
کربوهیدرات: ۳۱ گرم
پروتئین: ۱ گرم
چربی: ۳ گرم
فیبر: ۶ گرم
ویتامین آ: ۱۵% از مقدار مصرف روزانه
ویتامین ث: ۱۴% از مقدار مصرف روزانه
ویتامین ای: ۸% از مقدار مصرف روزانه
ویتامین کا: ۴% از مقدار مصرف روزانه
ویتامین ب۶ یا پیریدوکسین (pyridoxine): ۱۰% از مقدار مصرف روزانه
پتاسیم: ۶% از مقدار مصرف روزانه
مس: ۲۱% از مقدار مصرف روزانه
منگنز: ۲۶% از مقدار مصرف روزانه
خرمالو یک منبع خوب برای دریافت تیامین (thiamin) یا ویتامین ب۱، ریبوفلاوین (riboflavin) یا ب۲، فولات (folate)، منیزیم و فسفر است.
این میوۀ خوشرنگ، کم کالری و سرشار از فیبر است. پس به کاهش وزن کمک می کند.
خرمالو به غیر از ویتامین و مواد معدنی، حاوی انواع ترکیبات گیاهی (مثل تانن، فلاونوئید (flavonoids) و کاروتنوئید (carotenoids)) است که برای سلامتی مفیدند.
برگ خرمالو سرشار از ویتامین ث، تانن و فیبر است و از آن برای تهیۀ چای و دمنوش استفاده می شود
از خواص خرمالو: سرشار از آنتی اکسیدان
از خواص خرمالو می توان به خاصیت ضد سرطانی آن اشاره کرد. خرمالو حاوی ترکیبات گیاهیِ ضد اکسید است.
مولکول های ناپایدار یا رادیکال های آزاد به سلول های بدن آسیب می زنند. آنتی اکسیدان ها با استرس اکسیداتیو مقابله می کنند. در نتیجه، از سلول ها در برابر آسیب محافظت می کنند یا فرایند اکسایش را به تأخیر می اندازند.
تحقیقات نشان می دهد استرس اکسیداتیو در بروز بیماری های مزمن، مثل بیماری قلبی، دیابت، سرطان و بیماری های عصبی مثل آلزایمر، نقش دارد.
مصرف غذاهای سرشار از آنتی اکسیدان (مثل خرمالو) به مقابله با استرس اکسیداتیو کمک می کند و خطر ابتلا به برخی از بیماری های مزمن را کاهش می دهد.
طبق شواهد، رژیم غذایی سرشار از فلاونوئید نرخ ابتلا به بیماری قلبی، زوال عقل و سرطان ریه را پایین می آورد. پوست و گوشت خرمالو حاوی مقدار زیادی فلاونوئید است.
همچنین، خرمالو حاوی آنتی اکسیدان های کاروتنوئید، مثل بتا کاروتن (beta-carotene)، است. میوه و سبزیجات پررنگ حاوی این رنگدانه هستند.
در سال ۲۰۱۶، نتیجۀ چند پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. طبق تحقیقات، رژیم غذاییِ سرشار از بتا کاروتن خطر بیماری قلبی، سرطان ریه، سرطان رودۀ بزرگ و بیماری متابولیک را کاهش می دهد.
در سال ۲۰۱۵، بیش از ۳۷ هزار نفر مورد آزمایش قرار گرفتند. نتیجه نشان داد مصرف رژیم غذاییِ سرشار از بتا کاروتن ریسک ابتلا به دیابت نوع ۲ را کاهش می دهد.
سلامت قلب
بیماری قلبی اولین عامل مرگ در سراسر دنیا است و جان میلیون ها نفر را به خطر می اندازد.
شما می توانید با کاهش ریسک فاکتورها، از بروز بسیاری از انواع بیماری قلبی جلوگیری کنید. رژیم غذایی ناسالم یکی از این ریسک فاکتورهاست.
برخی از مواد مغذی موجود در خرمالو به سلامت قلب کمک می کنند.
خرمالو حاوی آنتی اکسیدان های فلاونوئید، شامل کوئرستین (quercetin) و کامپفرول (kaempferol)، است. شواهد نشان می دهد مصرف غذاهای سرشار از فلاونوئید خطر بیماری قلبی را کاهش می دهد.
برای مثال، در سال ۲۰۱۲، بیش از ۹۸ هزار نفر مورد آزمایش قرار گرفتند. نتیجه نشان داد کسانی که غذاهای سرشار از فلاونوئید می خوردند، ۱۸% کمتر از کسانی که رژیم غذایی سرشار از فلاونوئید را دنبال نمی کردند، در اثر بیماری قلبی جان باختند.
فلاونوئید موجود در مواد غذایی فشارخون، میزان کلسترول مضر (LDL) و التهاب را کاهش می دهد. در نتیجه، به حفظ سلامت قلب کمک می کند.
افزون بر این، تانن (یعنی همان مادۀ شیمیایی که باعث می شود خرمالوی کال و نرسیده طعم گس پیدا کند) به کاهش فشار خون کمک می کند.
کاهش التهاب
از دیگر خواصر خرمالو کمک به کاهش التهاب در بدن است. التهاب مزمن در بروز انواع بیماری ها، از جمله بیماری قلبی، آرتریت، دیابت، سرطان و چاقی، نقش دارد.
بعضی از غذاها سرشار از ترکیبات ضد التهاب هستند. شما می توانید با انتخاب این غذاها، به کاهش التهاب کمک کنید و خطر بروز بیماری را کاهش دهید.
خرمالو یک منبع عالی برای دریافت ویتامین ث است. ویتامین ث جزو آنتی اکسیدان هاست. یک خرمالوی کامل، ۱۴% از مقدار مصرف روزانۀ ویتامین ث را تأمین می کند.
ویتامین ث از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد محافظت می کند و با التهاب می جنگد. در واقع ویتامین ث به رادیکال های آزاد الکترون می دهد تا تأثیر این مولکول های ناپایدار خنثی شود و سلول ها آسیب نبینند.
بدن در واکنش به التهاب، پروتئین واکنشی سی و اینترلوکین ۶ (interleukin-6) تولید می کند.
تقویت بینایی
از دیگر خواصر خرمالو کمک به حفظ سلامت چشم است. خرمالو سرشار از ویتامین آ و انواع آنتی اکسیدان هاست که به سلامت چشم کمک می کنند.