۴خاصیت بی نظیر بادام / از تقویت سلامت روده ها تا کاهش آلزایمر
بادام منبع خوبی از نیاسین یا ویتامین B، اسید فولیک، منیزیم، روی و مس است
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ کارشناسان میگویند سلامت روده جز کلیدی سلامت کلی یک فرد است. در یک مطالعه جدید، محققان پی بردند مصرف میان وعده بادام میتواند سلامت روده را با افزایش تولید یک اسید چرب مهم زنجیره کوتاه تقویت کند.
کارشناسان میگویند بادام منبع خوبی از فیبر و همچنین راهی برای کاهش اشتها است.
به گفته محققان، هضم بادام با افزایش تولید اسید چرب با زنجیره کوتاه به نام بوتیرات همراه است. بوتیرات سوخت سلولهای پوشش روده را فراهم کرده و به سلامت روده کمک میکند.
دکتر «کوین ویلان»، نویسنده اصلی مطالعه از کالج کینگز لندن، گفت: «بوتیرات علاوه بر سوخت رسانی به سلولهای روده بزرگ، جذب سایر مواد مغذی در روده را تنظیم کرده و به تعادل سیستم ایمنی کمک میکند.»
وی در ادامه افزود: «این یافتهها نشان میدهد که مصرف بادام ممکن است برای متابولیسم باکتریها به قدری مفید باشد که بر سلامت انسانها هم تأثیر بگذارد.»
محققان فواید خوردن بادام را در طی ۴ هفته در ۸۷ نفر در رده سنی ۱۸ تا ۴۵ سال که قبلاً کمتر از مقدار توصیه شده روزانه فیبر مصرف میکردند و میان وعدههای کم مغذی مانند چیپس سیبزمینی یا کلوچه را دو بار در روز مصرف میکردند، بررسی کردند.
محققان شرکت کنندگان در مطالعه را به سه گروه میان وعده تقسیم کردند:
- گروه ۱: بادام کامل، ۵۶ گرم در روز
- گروه ۲: بادام آسیاب شده، ۵۶ گرم در روز
محققان گزارش کردند که خوردن بادام به هر شکلی به دلیل افزایش مواد مغذی مهم در مقایسه با گروه کنترل، سلامت روده افراد را بهبود می بخشد.
این بهبودها در اسیدهای چرب تک غیراشباع، فیبر و سطوح پتاسیم یافت شد.
محققان خاطرنشان کردند که بادام همچنین منبع خوبی از نیاسین یا ویتامین B، اسید فولیک، منیزیم، روی و مس است.
۱. تقویت سلامت مغز
بادام سرشار از مواد مغذی است که برای تکامل و سلامت مغز انسان اهمیت دارد. مصرف بادام با افزایش سطح هوش ارتباط زیادی دارد و به همین خاطر از زمانهای دور به عنوان یک غذای اصلی برای کودکان درحالرشد استفاده میشده است. این خشکبار از ریبوفلاوین و الکارنیتین تشکیل شده است که ازجمله مواد مغذی برای مغز هستند. بادام فعالیتهای مغزی را افزایش میدهد، در ایجاد مسیرهای عصبی جدید نقش دارد و احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر را کاهش میدهد. مطالعات نشان میدهد که استفاده از بادام در رژیم غذایی، مثل روغن بادام، برای سلامت عمومی و عملکرد بهتر دستگاه عصبی مفید است.
بعضی از مادران هر روز بادام آبکرده به کودکان خود میدهند. مصرف دو تا سه دانه بادام در روز کافی است. در صورت واکنش حساسیتی میتوانید لایهی خارجی آن را جدا کنید، چون مواد مغذی ندارد.
۲. تنظیم سطح کلسترول
مصرف مداوم بادام به افزایش سطح کلسترول خوب خون (HDL) کمک میکند و در کاهش کلسترول بد خون (LDL) مؤثر است.
۳. بهبود سلامت استخوان
بادام منبع بینظیری از ویتامینها، مواد معدنی و مقدار زیادی فسفر است. فسفر تأثیر چشمگیری روی قدرت و دوام استخوان و دندان دارد و از بیماریهای وابسته به سن مانند پوکی استخوان جلوگیری میکند.
۴. جلوگیری از بیماریهای قلبی
جلوگیری از ابتلا به بیماریهای قلبی، یکی دیگر از خواص بادام برای سلامتی است. چربیهای غیراشباع، پروتئین و پتاسیم موجود در بادام همگی به حفظ سلامت قلب کمک میکنند. ویتامین ای (E) یک آنتی اکسیدان مؤثر است و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی را کاهش میدهد، درحالیکه منیزیم موجود در بادام میتواند در جلوگیری از حمله قلبی مؤثر باشد. بعضی از ترکیبات موجود در بادام روی پروتئینِ واکنشیِ C تأثیر میگذارد؛ این پروتئینها باعث التهاب خطرناک شریانی میشود. بادام همچنین منبع غنی از اسیدفولیک است. بنابراین به کاهش سطح هموسیستئین که عامل ایجاد پلاک چربی در رگهاست، کمک میکند. علاوهبراین، فلاونوئید پوست بادام با ویتامین E ترکیب میشود و از آسیب دیوارهی رگها جلوگیری میکند. تحقیقات نشان میدهد که استفادهی کوتاهمدت از رژیم بادام در مردان بین سنین ۲۰ تا ۷۰ سال سبب بهبود عملکرد عروقی میشود.