عوارض کمبود ویتامین E را بشناسید
زمانی که جنین به قدرکافی ویتامین e دریافت نکند، ممکن است مادر باردار در معرض سقط جنین قرار گیرد، چراکه کمبود این ویتامین از رشد اعضای حیاتی بدن نوزاد جلوگیری میکند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، محققان دانشگاه اورگن اخیراً دریافتهاند که کمبود شدید ویتامین E موجب کاهش اسیدهای ضروری بدن میشود که سلولها را مجبور میکند تا برای پیشگیری از آسیب و صدمه بر گلوکز تکیه نمایند.
در صورت فقدان گلوکز برای تامین انرژی، بسیاری از ویژگیهای فیزیکی و نورولوژیکی، مخصوصاً در مغز، ایجاد نمیشود و در نتیجه مرگ اتفاق میافتد.
ویتامین E به سیستم ایمنی در مقابله با بیماریها کمک میکند اما یکی از وظایف اصلی آن، نقش آن به عنوان یک آنتی اکسیدان است. در این نقش، مولکولهای باردار منفی موسوم به رادیکالهای ازاد را که میتوانند به سلولها اسیب رسانده و منجر به بروز مشکلاتی نظیر بیماری قلبی وسرطان شوند را خنثی میکند.
به گفته محققان، با محدودکردن تولید رادیکالهای آزاد و همچنین از طریق سایر مکانیسمها، ویتامین E میتواند به پیشگیری یا به تاخیرانداختن بیماریهای مزمن مرتبط با رادیکالهای آزاد کمک کند.
مطالعات قبلی هم نشان دادهاند که ویتامین E برای رشد جنین ضروری است. اما مطالعه جدید نشان میدهد که در جنین انسان، برخی از مهمترین دورههای رشد مغز و اعصاب در اولین هفتههای بارداری اتفاق میافتد.
به گفته محققان، روغنهای گیاهی، مغزیجات، دانهها و سبزیجات پربرگ از منابع جامد ویتامین E هستند.
طبق اعلام موسسه ملی سلامت آمریکا هر فرد بزرگسال باید روزانه حدود ۱۵ میلیگرم ویتامین E مصرف کند.
از دیگر علائم کمبود ویتامین E، ضعف و سستی عضلات، مشکلات چشمی و بینایی و مشکلات تعادلی است که در بلندمدت میتواند به کبد و کلیه ها هم آسیب برساند.
اگرچه مصرف بیش از اندازه ویتامین E ریسک خونریزی را افزایش داده و موجب بروز خونریزی جدی در مغز میشود، چراکه موجب کاهش توانایی لختگی خون بعد از بریدگی یا جراحت میشود.