اتفاقاتی که با خوردن سیب زمینی سرخ کرده در بدنمان رخ می دهد!
وقتی سیب زمینی سرخ کرده ویا پیاز سوخاری را می خوریم چه اتفاقاتی در بدن رخ میدهد. به کجاهای بدن مضر است و کدامیک مضرتر است؟ باهم کالری ها و ضرر و فایده های این دو مواد سرخ کردنی خوشمزه را می خوانیم
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، توصیه تمام متخصصان علم تغذیه و پزشکان این است که تا میتوانید خوردن غذاهای آماده و فستفود را محدود کنید، اما به هرحال گاهی اوقات فستفودها برای شما یک لذت را فراهم میآورند و نمیشود از آنها گذشت. اما در این میان انتخاب هم مسئله مهمی است، برای مثال اگر برای پیشغذا بخواهید انتخاب کنید کدام یک را انتخاب میکنید: سیبزمینی سرخ شده یا پیاز سوخاری. در جدول زیر خواهید دید که کدامیک انتخاب بهتری است.
میزان کالری: اگر سیبزمینی سرخ شده باریک و با روغن کم و مناسب سرخ شود، حدودا ۱۰۰ کالری کمتر از پیاز سوخاری دارد. یادتان باشد ۶۰۰ کالری تقریبا اندازه کالری یک وعده غذایی کامل است.
میزان پروتئین: هردوی این پیشغذاها از لحاظ میزان پروتئین تقریبا مساوی هستند.
میزان چربی! شاید تفاوت اصلی اینجا باشد، میزان چربی خیلی زیاد یک پرس پیاز سوخاری واقعا مسئله مهمی است که باید به آن اهمیت بدهید.
میزان چربی اشباع: میدانید که در میان چربیها، چربیهای اشباع شده از همه مضرتر و خطرناکتر هستند. با این میزان چربی میشود گفت که اصلا غذای سالمی به حساب نمیآید.
میزان کربوهیدرات: از لحاظ میزان کربوهیدرات تفاوت عمدهای میان یک پرس سیبزمینی سرخکرده و یک پرس پیاز سوخاری وجود ندارد.
میزان فیبر: فیبرها جزء ارزشهای موادغذایی هستند. از این لحاظ سیبزمینی سرخکرده دارای مقدار بیشتری فیبر است.
میزان قند: میزان قند در سیبزمینی سرخ شده بسیار ناچیز است اما پیاز سوخاری مقدار مناسبی قند درخود دارد.
میزان کلسیم: کلسیم موجود در یک پرس سیبزمینی سرخشده بسیار ناچیز است اما پیازسوخاری مقدار مناسبی از کلسیم در خود دارد.
میزان آهن: اگر دچار کمخونی از نوع فقر آهن هستید، میتوانید به سیبزمینی سوخاری بهعنوان یک کمک فکر کنید.
میزان منیزیم: در یک پرس سیبزمینی سوخاری دوبرابر یک پرس پیازسوخاری منیزیم وجود دارد.
میزان فسفات: در این مورد یک پرس پیازسوخاری بهتر است چراکه فسفات بیشتری در خود دارد.
میزان پتاسیم: اگرچه با حرارت دیدن میزان پتاسیم کاهش مییابد اما همچنان میزان پتاسیم سیبزمینی سرخکرده بیشتر است.
میزان سدیم: میزان سدیم (نمک) در هردوی این غذاها زیاد است اما به هرحال از این لحاظ سیبزمینی سرخشده وضعیت بهتری دارد اما لطفا خودتان به آن نمک اضافه کنید.
میزان ویتامین C: شاید برایتان عجیب باشد اما میزان ویتامین C موجود در یک پرس سیبزمینی سرخکرده درحد بسیار خوبی است.
ویتامین K: سیبزمینی سوخاری میزان نیاز روزانه شما به ویتامین K را برطرف میکند.
نتیجه نهایی: ۱۱ به ۳به نفع سیبزمینی سرخشده
نکته آخر: شاید این تنها رقابتی باشد که سیبزمینی سرخشده در آن برنده باشد. درست است که سیبزمینی سرخشده منبع خوبی از ویتامینها، پتاسیم و فیبر است اما در کل این خوراکی را نمیتوان یک خوراکی مناسب محسوب کرد. باید حواستان باشد که اگر دائما سیبزمینی سرخشده بخورید رگهایتان باید از جنس آهن باشد تا مشکلی برای قلب و عروقتان پیش نیاید.