?>
کد خبر: 214173
A

موبدیار سرور تاراپوروالا: آیین سده را به فرزندانمان بیاموزیم و در همه ایران جشن بگیریم

موبدیار سرور تاراپوروالا در نشست بزرگداشت دومین سال ثبت جهانی سده از ضرورت برگزاری این جشن جهانی در سراسر ایران و آشنا شدن فرزندان این مرز و بوم با سنت های خود سخن راند. موبد تاراپور ولا گفت: از سده، اسطوره و چند و چون برگزاریش بدانیم، فرزندان این آب وخاک بسیاری از جشن‌های سایر کشورها را می‌شناسند و آن را جشن می‌گیرند، حال آنکه برای فرزندان خودمان از جشن‌های ملی نگفتیم و برای همین نسبت به آن ناآشنا هستند و به نظر می‌رسد گامی بلند تر و عزمی راسختر برای این کارنیاز است.

موبدیار سرور تاراپوروالا: آیین سده را به فرزندانمان بیاموزیم و در همه ایران جشن بگیریم

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ موبدیار سرور تاراپوروالا در نشست بزرگداشت دومین سال ثبت جهانی سده از ضرورت برگزاری این جشن جهانی در سراسر ایران و آشنا شدن فرزندان این مرز و بوم با سنت های خود سخن راند.

این برنامه هفتم بهمن ماه ۱۴۰۳ در پژوهشگاه میراث فرهنگی برگزار می شد و موبدتاراپوروالا در ادامه سخنانش گفت: آتش جشن سده تنها شعله مادی نیست، بلکه جشن روشن کردن دل‌ها و اندیشه‌هاست. جشن آغاز تمدن و پیشرفت و صنعتی شدن، جشن پاسداشت دانش و آگاهی و پیروزی بر تاریکی و نادانی است.

وی با تاکید براینکه سده جشنی است که شادی اش با درکنارهم بودن مردم و به صورت دسته جمعی معنا پیدا می‌کند گفت: این جشن یاداور ارزش همبستگی جامعه است. زنده نگه داشتن آیینی که ریشه در فرهنگ ما دارد و می‌تواند پیوند ما را مستحکمتر کند یک وظیفه ملی میهنی است. همه ما وارث یک تمدن بزرگ هستیم و بخشی از افتخار و تقویت هویت ملی ما وابسته به این جشن‌هاست.

تاراپوروالا افزود: جهانی شدن سده و برگزاری شایسته آن در سراسر ایران می‌تواند به جذب گردشگران و توسعه پایدار کمک کند. وقتی این جشن به ثبت جهانی می‌رسد یعنی باید برای شناساندن آن به جهان همت کنیم، حال آنکه شوربختانه بسیاری از مردم ایران نسبت به این جشن ناآگاهند و برایشان از آن گفته نشده است. باید از سده، اسطوره و چند و چون برگزاریش بدانیم، فرزندان این آب وخاک بسیاری از جشن‌های سایر کشورها را می‌شناسند و آن را جشن می‌گیرند، حال آنکه برای فرزندان خودمان از جشن‌های ملی نگفتیم و برای همین نسبت به آن ناآشنا هستند و به نظر می‌رسد گامی بلند تر و عزمی راسختر برای این کارنیاز است.

وی اضافه کرد: سده آیین زندگی، خرد و روشن بینی است و به آینده جهان نگاه مثبت دارد. یک نیروی معنوی که پیوند انسان و اهورامزدا را به عنوان نماد روشنایی و پویایی انجام می‌دهد، نماد مسئولیت انسان و حفظ راستی است و باید همه ما در هرجایی از ایران، آن را پاس بداریم.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر