پایان آزمایش ناسا؛ محققان پس از یک سال از محیط شبیهسازیشده مریخ خارج شدند
پس از تقریباً یک سال، چهار دانشمند روز شنبه (۱۶ تیر ۱۴۰۳) به آزمایشی که حیات در مریخ را شبیهسازی میکرد، پایان دادند. حالا این افراد دارای تجربیاتی هستند که میتواند برای زندگی آینده انسانها در ماه و مریخ، بسیار کمککننده باشد. این چهار داوطلب، سرانجام منطقه Mars Dune Alpha را که توسط ناسا ساخته شده بود، ترک کردند؛ جایی که آنها ۳۷۸ روز گذشته را کاملاً در انزوا از دنیای عادی گذراندند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ پس از تقریباً یک سال، چهار دانشمند روز شنبه (16 تیر 1403) به آزمایشی که حیات در مریخ را شبیهسازی میکرد، پایان دادند. حالا این افراد دارای تجربیاتی هستند که میتواند برای زندگی آینده انسانها در ماه و مریخ، بسیار کمککننده باشد.
این چهار داوطلب، سرانجام منطقه Mars Dune Alpha را که توسط ناسا ساخته شده بود، ترک کردند؛ جایی که آنها 378 روز گذشته را کاملاً در انزوا از دنیای عادی گذراندند.
به گزارش DW، این منطقه با ساختار 160 مترمربعی در مرکز فضایی جانسون در هیوستون، برای تقلید شرایط زیستی سیاره مریخ طراحی شده بود. این زیستگاه یک مرکز چاپشده بهصورت سهبعدی است که با اتاق خواب، سالن ورزشی، مناطق مشترک و مزرعهای عمودی برای پرورش مواد غذایی ساخته شده.
این سازه همچنین دارای یک فضای بیرونی است که با یک قفل هوا از هم جدا شده است. فضای بیرونی پر از ماسه قرمز است و جایی است که تیم برای اجرای شبیهسازی راهرفتن روی سطح خاک مریخ (Marswalks)، لباسهای مخصوصی به تن میکردند.
شرایط زندگی افراد در محیط شبیهسازیشده مریخ
«آنکا سلاریو»، «راس براکول»، «ناتان جونز» و رهبر تیم، «کلی هاستون»، سال گذشته را صرف پرورش سبزیجات، انجام «راهپیماییهای مریخی» تحت «فشارهای اضافی» و دیگر آزمایشهای علمی کردند. در طول این مدت، این چهار فرد برای ارتباط با دیگر انسانها و حتی خانواده خود با تأخیرهایی روبهرو بودند؛ در واقع این شرایط شبیهسازیشده کاملاً آنها را در انزوا و حصر قرار داده بود. هنگامی که آنها این زیستگاه را در روز شنبه ترک کردند، به وضوح احساساتی شدند.
براکول گفت:
«ما میتوانیم با کمک یکدیگر در شرایطی متفاوت از کره زمین زندگی کنیم. میتوانیم از حس شگفتی و هدف خود برای دستیابی به صلح و رفاه و بازکردن دربهای دانش و شادی به نفع همه در هر نقطه از سیاره زمین، استفاده کنیم.»
این مأموریت اولین مورد از مجموعهای به نام آنالوگ کاوش سلامت و عملکرد خدمه (CHAPEA) بود. هدف آن کمک به ناسا برای آمادهسازی فرستادن انسانها به ماه و مریخ است.
«جولی کرامر»، مدیر مهندسی ناسا، گفت:
«این پروژه به ما فرصتی میدهد تا همه نکات مهم را در مورد این سیستمهای پیچیده یاد بگیریم و بنابراین رفتن به مریخ و بازگشت را بسیار ایمنتر میکند.»
او گفت که دیگر مأموریتهای CHAPEA برای سالهای 2025 و 2027 برنامهریزی شده است.
به عنوان بخشی از برنامه آرتمیس، ایالات متحده قصد دارد انسانها را به ماه بفرستد تا نحوه زندگی طولانیمدت در آنجا را بیاموزند. این پروژه به آمادهسازی انسانها برای سفر به مریخ در اواخر دهه 2030 کمک میکند.
منبع: دیجیاتو