رستورانهای مخفی؛ تا ۳ صبح غذا سفارش دهید!
«نصفشب برایتان غذای گرم و تازه میآوریم!» این تبلیغ مختصر و مفید را بیشتر از هرجا در اینستاگرام کاربران ایرانی میبینید. رستورانهای مخفی که هیچ نشانی به شما نمیدهند و تنها نشانی میگیرند.
به گزارش دیده بان ایران؛ روزنامه شهروند نوشت: «نصفشب برایتان غذای گرم و تازه میآوریم!» این تبلیغ مختصر و مفید را بیشتر از هرجا در اینستاگرام کاربران ایرانی میبینید. رستورانهای مخفی که هیچ نشانی به شما نمیدهند و تنها نشانی میگیرند.
حالا درست درشرایطی که فعالیت شبانه مغازهداران محل حرف و حدیث شده است و مدیران شهری هنوز با آن کنار نیامده اند، برخی از صنوف استارت کار شبانه را زدهاند. از این میان رستورانهای شبانه نقش پررنگتری دارند و بسیاری از آنها از ساعت ١١شب تا ٥ صبح برایتان غذا میفرستند.
وقتی با علیاصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران و سلف سرویسها حرف میزنم، میگوید هیچ اطلاعی از ماهیت آنها وجود ندارد و معلوم نیست که رستورانهای بزرگ این کار را انجام میدهند یا آشپزخانههای خانگی.
علیاصغر میرابراهیمی، رئیس اتحادیه رستورانداران و سلف سرویسها میگوید: «کسانی که چنین فعالیتی را پیش گرفتهاند، مجوز ندارند.» او در ادامه توضیح میدهد: «معمولا کسانی که شبانه سرویسدهی دارند، به صورت آنلاین هستند، زیرا رستورانها از ساعت ١٢شب به بعد اجازه فعالیت ندارند.»
این روزها دنبال هرچیزی که بگردید، در فضای مجازی و اینستاگرام به راحتی قابل دسترسی است. برای پیداکردن نام و نشان غذاهای شبانه بد نیست در اینستاگرام همین واژه «غذای شبانه» را سرچ کنید، که انواع و اقسام مکانهای ارایهدهنده غذای شبانه را پیدا میکنید.
یکی از پیجها نوشته بود: «ارسال شبانه غذای گرم به کلیه مناطق تهران از ١٠شب تا ٣ صبح!» در ادامه این اطلاعیه آمده است: «لذت نصفشبی با طعمهایی جادویی. اگه نصفهشب گرسنهتون شد و هوس برگر و پاستا، پیتزا و غذاهای خوشمزه کردید و همه جا بسته بود، آشپز خونه شبانه هرجای تهران که باشید، از شهرری تا نیاوران، از تهرانپارس تا چیتگر براتون غذا میفرسته.»
مسلما هزینه واقعی یک برگر ٥٠هزار تومان نمیشود؛ حتی اگر قیمت گوشت را کیلویی ١٠٠هزار تومان در نظر بگیریم. اگر بخواهیم چرتکه بیندازیم و حساب و کتاب کنیم هزینه یک همبرگر با گوشت خالص چقدر میشود؟ معمولا هر همبرگر ٢٠٠ گرم وزن دارد، با در نظر گرفتن ٢٠٠ گرم گوشت خالص قیمت یک همبرگر ٢٠هزار تومان میشود که به همراه مخلفاتی که دارد، نهایتا ٣٠هزار تومان میشود؛ نه ٤٩هزار تومان. فستفودیها و آشپزخانههای شبانه از این موقعیت سوءاستفاده کرده و سرویسهای خود را با قیمتهای مضاعف ارایه میدهند.
نداشتن مجوز راه را برای نظارت به این رستورانهای شبانه بسته است و جالب است که آنها هم هیچگونه رد و نشانی از خود باقی نمیگذارند. برخی از این رستورانها تنها به انتشار شماره تلفن ثابت برای دریافت سفارشها بسنده کردهاند و برخی دیگر همین را هم فاکتور گرفته و تنها شماره موبایل منتشر کردهاند.
میرابراهیمی در این زمینه میگوید: «این رویه بیشتر در شمال شهر و منازل مسکونی است. به همین جهت امکان نظارت برای ما وجود ندارد؛ حتی در صورت تخلف باید به وزارت بهداشت شکایت کرد. زیرا اماکن به صورت مستقل اجازه ورود به منازل را ندارد.»