خوردن ملخ چه حکمی دارد؟ +نظر مراجع تقلید
به تازگی بحث حلال یا حرام بودن خوردن ملخ در فضای مجازی پیچیده است؛ در این گزارش به بیان نظر برخی مراجع عظام تقلید در این باره میپردازیم.
به گزارش دیده بان ایران، به تازگی بحث حلال یا حرام بودن خوردن ملخ در فضای مجازی پیچیده است. به همین دلیل در ادامه حکم شرعی خوردن ملخ را طبق نظر مراجع عظام تقلید مشاهده میکنید.
فتوای آیتالله خامنهای درباره خوردن حشرات
پرسش: با توجه به اینکه گفته میشود در مواردی خوردن حشرات برای درمان بیماریها مفید است (مثل ساس و جیرجیرک)، آیا این کار از لحاظ شرعی جایز است؟
پاسخ: به طور کلی خوردن حشرات حرام است؛ ولی معالجه با چیزهاى حرام در صورتى که یقین داشته باشد بیمارى قابل علاج بوده و علاج هم منحصر در استعمال آن است، به مقدار رفع ضرورت جایز است.
فتوای آیتالله مکارم شیرازی درباره خوردن ملخ
پرسش: با توجه به اینکه مدتهاست خوردن انواع حشرات در کشورهای جنوب شرق آسیا متداول شده است و همچنین با توجه به اینکه در احکام اسلامی نیز در خصوص خوردن برخی از حشرات - به عنوان نمونه ملخ - احکامی وارد شده است؛ لطفا حکم خوردن سایر انواع حشرات را بیان فرمایید.
پاسخ: غیر از ملخ خوردن سایر حشرات جایز نیست.
پرسش: خوردن ملخ چه حکمی دارد؟
پاسخ: از بین حشرات، تنها خوردن ملخ جایز است. البته اگر آن را زنده بگیرد یا در دست او بمیرد؛ اما اگر به مرده آن برسد، احتیاط در ترک خوردن آن است.
فتوای آیتالله سیستانی درباره حکم خوردن گوشت ملخ
پرسش: آیا گوشت ملخ حلال است؟
پاسخ: گوشت ملخ حلال است.
مسأله ۲۶۲۲: اگر ملخ را با دست یا به وسیله دیگری زنده بگیرند، بعد از جان دادن، خوردن آن حلال است لازم نیست کسی که آن را میگیرد مسلمان باشد و در موقع گرفتن، نام خدا را ببرد؛ ولی اگر ملخ مردهای در دست کافر باشد و معلوم نباشد که آن را زنده گرفته یا نه، اگر چه بگوید زنده گرفتهام حلال نیست.
این مسأله، در رساله آیت اللّه مکارم شیرازی نیست. آیات عظام گلپایگانی و نوری همدانی در باب آن گفته اند: مگر آن که یقین یا اطمینان حاصل شود یا دو شاهد عادل شهادت دهند که راست میگوید.
آیت الله بهجت درباره آن فرموده اند: مگر این که انسان بداند یا اطمینان داشته باشد که آن را زنده گرفته است.
آیت الله خوئی و تبریزی هم میفرمایند: اگرچه بگوید زنده گرفتهام، حرام است.
مسأله ۲۶۲۳: خوردن ملخی که بال در نیاورده و نمیتواند پرواز کند، حرام است.