?>
کد خبر: 219240
A

آگهی‌های جدید دیوار؛ اجاره درخت!

درختان قدیمی فقط به فروش می‌رسند اما درختان با بن پایین کرایه هم داده می‌شوند، هزینه جرثقیل ۸ میلیون و درختان بر اساس نوع و بن قیمت‌گذاری می‌شوند. یک درخت چنار ۷۰ساله حدود ۲۵ میلیون قیمت دارد که قیمتش از جرایم پیش‌بینی شده پایین‌تر است.

آگهی‌های جدید دیوار؛ اجاره درخت!

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ در دوره مدیریت شهری گذشته، برای کنترل درخت‌کُشی، جرایم قطع درخت افزایش چشمگیری داشت. اما با تغییر مدیریت شهری، تصمیم‌گیران جدید این جرایم را از دیه انسان بالاتر دانستند و در نتیجه، در این دوره کمترین افزایش سالانه در این حوزه تصویب شد.

برخی از اعضای شورای ششم شهر تهران معتقدند چنین جریمه‌هایی، مردم را از درخت‌کاری و ایجاد فضای سبز در خانه‌هایشان دور می‌کند. براساس مصوبه شورای شهر، نرخ جرایم قطع درخت براساس محیط بن (قطر درخت)، نوع و موقعیت آن تعیین شده و این جرایم به‌صورت پلکانی افزایش یافته است. درختان کهنسال و اکولوژیک به دلیل ارزش زیست‌محیطی بالا، ضریب جریمه بیشتری دارند.

همچنین محل قرارگیری درختان نیز در میزان جریمه مؤثر است؛ به‌گونه‌ای که درختانی که در معابر عمومی، بوستان‌ها یا اماکن تاریخی قرار دارند، در صورت قطع‌شدن، جریمه بالاتری خواهند داشت.

اما در شرایطی که انتظار می‌رفت این سیاست بازدارنده باشد، برخی اعضای شورا معتقدند تخلفات گسترده همچنان ادامه دارد و حتی روش‌های جدیدی برای دور زدن قانون شکل گرفته است.

با وجود سخت‌گیری‌های قانونی، حبیب کاشانی، خزانه‌دار شورای شهر تهران، پرده از روش جدیدی برای دور زدن قانون برداشت:

برخی افراد درختان کهنسال را اجاره می‌کنند تا در بازرسی‌های شهرداری، ملک خود را دارای درخت معرفی کنند. در یک مورد، درختی ۷۰ ساله با قیمت ۱۵ میلیون تومان اجاره داده شده و ۹ میلیون تومان هم هزینه جابه‌جایی آن با جرثقیل بوده است.

اما تنها سازندگان در نابودی فضای سبز نقش ندارند، بی توجهی و کم آبی در این سال‌ها به درختان پایتخت آسیب زیادی زده است .

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران نسبت به وضعیت نگران‌کننده فضای سبز پایتخت هشدار داد. وی با اشاره به خشک شدن ۱۳ هزار درخت در تهران، تأکید کرد که در شرایط کنونی، حفظ درختان قدیمی از توسعه فضای سبز مهم‌تر است.

او گفت: گرچه در تمامی ادوار مدیریت شهری، توسعه فضای سبز دغدغه مهمی بوده، اما امروز موضوعی مهم‌تر وجود دارد: حفظ درختانی که از گذشته به ما به ارث رسیده‌اند. این درختان ارزشمند را نمی‌توان با کاشت نهال‌های جدید جایگزین کرد، بنابراین باید از آن‌ها مراقبت کنیم.

امانی همچنین نسبت به جابه‌جایی غیراصولی درختان در پروژه‌های عمرانی شهرداری هشدار داد و گفت: در بسیاری از پروژه‌ها، جابه‌جایی درختان بدون رعایت استانداردها انجام می‌شود. درختانی که بدون در نظر گرفتن شرایط مناسب منتقل می‌شوند، معمولاً دوام نمی‌آورند و خشک می‌شوند.

او به نمونه‌ای از این تخلفات در خیابان ستارخان اشاره کرد و گفت که فیلم‌های موجود نشان می‌دهد در جریان یک پروژه عمرانی، ریشه درختان در خاک باقی مانده یا درختان به‌صورت غیراصولی جابه‌جا شده‌اند، که در نهایت باعث از بین رفتن آن‌ها خواهد شد.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر