زنان و VAR همچنان در انتظار؛ لیگ برتر و ناکامی در تحقق وعدهها
قول استفاده از سیستم VAR و ورود زنان به ورزشگاهها در لیگ برتر هنوز به طور کامل عملی نشده است. در حالی که برخی ورزشگاهها میزبان زنان بودهاند، محدودیتها در برخی استانها ادامه دارد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، هفته ماقبل پایانی رقابتهای نیمفصل اول لیگ برتر در حالی برگزار شد که هم سیستم (VAR) و هم ورود زنان در برخی ورزشگاهها دیده نشد.
قول استفاده از سیستم کمک داور ویدیویی در تمام مسابقات لیگ برتر وعدهای است که مسئولان فدراسیون فوتبال پس از پایان لیگ بیستوسوم به اهالی فوتبال دادند و در فاصله یک هفته مانده به پایان رقابتهای نیمفصل اول لیگ بیستوچهارم این وعده همچنان به طور کامل عملی نشده و هر هفته چند مسابقه به دلیل مهیا نبودن زیرساخت و تجهیزات لازم بدون فناوری (VAR) برگزار میشود.
از سوی دیگر بحث ورود زنان به ورزشگاههای کشور از ابتدای فصل گذشته به صورت جدی و با توجه به الزامات فدراسیون جهانی فوتبال، مورد توجه مسئولان قرار گرفت که این موضوع هم با وجود اینکه در چند شهر و استان به امری عادی بدل شده، همچنان در برخی استانهای کشور با محدودیت و سیاستهای متفاوت و گیجکنندهای دنبال میشود.
فراموشی زنان اصفهانی پس از گردهمایی تاریخی
مصاف سپاهان و پرسپولیس در حالی به عنوان یکی از حساسترین مسابقات فصل فوتبال ایران و بر اساس حکم کمیته انضباطی تنها با حضور زنان برگزار شد که استقبال ۵۰ هزار نفری توجهات زیادی را در سراسر جهان به این رویداد معطوف کرد. بسیاری از چهرههای سرشناس ورزش کشور از این گردهمایی به عنوان نقطه عطفی در تاریخ فوتبال کشور یاد کردند و جیانی اینفانتینو رئیس فیفا نیز به آن پرداخت. به نظر میرسید پس از برگزاری این مسابقه که بدون هیچ مشکل و حاشیهای انجام شد، مشکلات و محدودیتهای گذشته رفع شود. با اینحال سپاهان در آخرین بازی خانگی خود در نیمه اول مسابقات به مصاف هوادار رفت و در حالی پرگلترین پیروزی خود را تا اینجای مسابقات دشت کرد که غیبت زنان به چشم آمد و البته همچنان ابهامات زیادی درباره دلیل ادامهدار بودن این محدودیت در استان اصفهان وجود دارد.
باشگاه نساجی عذرخواهی کرد و بلیتها را پس داد
مدیران باشگاه نساجی در فصل جدید توانستند موانع ورود زنان به ورزشگاه وطنی را تا حد زیادی حل و فصل کنند و از حضور و اشتیاق آنها در مسابقات بهره ببرند. با این حال پیش از برگزاری آخرین بازی خانگی نیمفصل اول و در حالی که شاگردان ساکت الهامی در یک مسابقه حساس آماده نبرد با تراکتور میشدند، اطلاعیهای از سوی باشگاه مازندرانی منتشر گردید. براین اساس ضمن عذرخواهی از زنانی که بلیت تماشای بازی را خریده بودند، به آنها اطلاع داده شد که وجه آنها به حسابشان عودت داده میشود.
زنان خوزستان مثل زنان اصفهانی
زنان خوزستانی یه مانند فصل گذشته و با وجود داشتن ۳ تیم در لیگ برتر هم همچنان پشت درهای بسته ورزشگاههای فوتبال در کشور ماندهاند و مصاف استقلال خوزستان و فولاد در ورزشگاه غدیر اهواز بدون حضور زنان برگزار شد. این در حالی است که هفته چهاردهم رقابتهای لیگ برتر در یزد، رفسنجان، قزوین، تهران و انزلی با حضور زنان عاشق فوتبال برگزار شد. در این شرایط بار دیگر زنان ۳ استان اصفهان، خوزستان و حالا مازندران، خواه ناخواه احساس مورد تبعیض واقع شدن را در وجودشان بالا و پایین میکنند. البته که طبق حکم کمیته انضباطی در هفته پایانی نیمفصل، دیدار فولاد - ملوان قرار است فقط با حضور تماشاگران زن برگزار شود و خبری از حضور آقایان نخواهد بود تا سناریویی مشابه مصاف سپاهان - پرسپولیس تکرار شود.
لیگ برتر نیازمند عدالتمحوری
بحث دریافت مجوز ورود تمام زنان سرزمین بزرگ ایران به ورزشگاههای کشور و همینطور استفاده از سیستم (VAR) در تمامی مسابقات، دو موضوع و دغدغه این روزهای فوتبال و ورزش کشور به شمار میروند که به نظر میرسد مسئولان و تصمیمسازان باید برای رعایت عدالت با جدیت و وسواس بیشتری به آن ورود کنند تا حس ایجاد تبعیض با مقایسه جغرافیای زندگی در ذهن علاقمندان پرشماری که وجود دارند، روز به روز پررنگتر نشود.
منبع: فوتبال ۳۶۰