یکشنبه سرنوشت شوراهای شهر و روستا در مجلس مشخص می شود/ رئیس کمیسیون شوراهای مجلس: روز یکشنبه در صحن مجلس تصمیم نهایی درباره شوراها گرفته می شود
پس از سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی و انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای شهر و روستا را هم تحت تاثیر قرار داد. مدت فعالیت شورای شهر و روستا در دوره سوم ۶ ساله شد تا انتخابات آن با انتخابات ریاست جمهوری همزمان شود. این همزمانی به دلیل افزایش مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری و کاهش هزینههای انتخاباتی صورت گرفت. اما با حادثه هلیکوپتر ابراهیم رئیسی بازی انتخابات هم بهم خورد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ پس از سقوط هلیکوپتر ابراهیم رئیسی و انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری، انتخابات شوراهای شهر و روستا را هم تحت تاثیر قرار داد. مدت فعالیت شورای شهر و روستا در دوره سوم ۶ ساله شد تا انتخابات آن با انتخابات ریاست جمهوری همزمان شود. این همزمانی به دلیل افزایش مشارکت در انتخابات ریاست جمهوری و کاهش هزینههای انتخاباتی صورت گرفت. اما با حادثه هلیکوپتر ابراهیم رئیسی بازی انتخابات هم بهم خورد.
بنابر گزارش دیده بان ایران؛ آخرین مصوبه مجلس یازدهم تکلیف انتخابات شورای شهر تهران را روشن کرد و مقرر شد سال ۱۴۰۴ انتخابات شوراها برگزار شود اما دوره هفتم پارلمانهای شهری ۳ ساله باشد تا در دوره بعد با انتخابات ریاست جمهوری برگزار شود. اما برخی از اعضای شوراها با آن مخالفت و اعلام کردند که طبق قانون «میشود مدت فعالیت مدیریت شهری را افزایش داد اما کاهش نه.» برخی از نمایندگان در مقابل این اظهارنظر گفتند: «مجلس قانون را وضع کرده و اصلاح آن نیز در اختیار و ید مجلس است. بنابراین ۳ ساله شدن دوره مدیریت شهری آنهم برای یک دوره منافاتی با قوانین و مقررات ندارد.»
اما شورای عالی استانها (متشکل از نمایندگان شوراهای تمام استانها) لایحه ۷ ساله شدن شوراها را به مجلس ارائه کرد و بر آن اصرار ورزید. اما مجلس با آن موافقت نکرد. به نظر میرسد شورای عالی استانها برای به کرسی نشان حرفش به ریسمان دیگری چنگ زده است: «به جای ۳ سال یک سال به عمر فعالیت شوراها اضافه شود.» سوال این است که اگر این دوره ۵ ساله شود چه کسی برای ۲ سال بعدی حاضر است وارد کارزار انتخابات شود؟ شاید همزمانی برگزاری انتخابات ریاست جمهوری و شوراها از بین برود و هر کدام از این انتخاباتها به صورت جداگانه برگزار شود. اما به نظر میرسد قرار است ۳ سال این انتخابات به صورت سالانه عقب بیفتد تا باز هم با انتخابات ریاست جمهوری همزمان شود و در نهایت این دوره ۷ ساله شود. اگر این اتفاق رخ دهد توجیه آن دسته از مسئولان چیست که برای فرار از «همزمانی این دو انتخاب برای افزایش مشارکت» میگویند به دلیل کاهش هزینهها این دو انتخابات با هم برگزار میشود؟
از سوی دیگر برخی بر برگزاری انتخابات شورای شهر تهران که سیاسیترین انتخابات پارلمان شهری محسوب میشود، در سال ۱۴۰۴ اصرار میورزند. آنهایی که خود را برای رقابتهای انتخاباتی آماده کرده و لیستهای خود را بستهاند. این در حالی است که بسیاری نگرانی ابقا شدن تیم علیرضا زاکانی، شهردار تهران هستند. مردی که در بیش از ۳.۵ سال گذشته (به گفته برخی از اعضای شورای شهر تهران) نتوانسته حداقل خدمات را به شهروندان تهرانی ارائه کند.
تمام گمانهزنیها روز یکشنبه به پایان خط میرسد. آنطور که محمدصالح جوکار، رئیس کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها مجلس در گفتوگو با دیدهبان ایران تاکید کرد: «روز یکشنبه در صحن مجلس تصمیم نهایی درباره این موضوع گرفته میشود و براساس رای نمایندگان عمل خواهد شد.»
او در پاسخ به این سوال که آیا موضوع اضافه شدن یک سال به عمر شوراها در کمیسیون مورد بحث و بررسی قرار گرفته است؟ گفت: «خیر. این پیشنهاد در صحن مطرح میشود.»
جالب آنکه دقیقا روزی که علیرضا زاکانی، شهردار تهران بودجه شهر تهران را به شورای شهر پایتخت تقدیم میکند، مجلس سرنوشت شوراها را بررسی میکند.
منبع: سایت دیده بان ایران