کد خبر: 211191
A

محمد سراج نماینده مجلس: تجمعات جوانان انقلابی از روی غیرت است/ حزب‌اللهی‌ها پلتفرم ها را فیلتر نکردند

سازماندهی چیست؟ جوان دانشجو در دانشگاه حضور دارد و موضوعی را می‌شنود عصبانی می‌شود و همان‌جا داد می‎زند اگر شده بیرون از دانشگاه هم می‌آیند. سازماندهی چی؟ جوانان انقلابی هستند. برای راهپیمایی روز قدس همه مردم را تک به تک دعوت می‌کنید؟ شما اعلام می‌کنید و مردم می‌آیند.

محمد سراج نماینده مجلس: تجمعات جوانان انقلابی از روی غیرت است/ حزب‌اللهی‌ها پلتفرم ها را فیلتر نکردند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ محمد سراج، نماینده تهران که از طیف اصولگرا و از جمله افرادی است که این تجمعات را غیرقانونی نمی‌داند،  او این تحرکات را ارزیابی کرده که در زیر می‌خوانید:

‌جریانی وجود دارد که بدون مجوز اقدام به برگزاری تجمع می‌کند و به‌راحتی دولتمردان را مورد اهانت قرار می‌دهد. چرا با وجود امکان شناسایی و برخورد با آنها، این برخورد صورت نمی‌گیرد؟

نکته اول اینکه اهانت از سوی هر کسی چه با مجوز، چه بی‌مجوز، نه‌تنها غلط، بلکه مذموم است. در قانون جزا نیز بعضی از این اهانت‌ها جرم‌انگاری شده است. به‌عنوان مثال شخصی که به رئیس‌جمهور اهانت کند باید جرم‌انگاری و محاکمه شود. اهانت به سایر مسئولان هم اخلاقی نیست. نکته دوم این است که افراد می‌توانند اعتراضات و نظر خود را بیان کنند اما تجمعات سازماندهی صنفی و با برنامه باید مجوز بگیرند.

ضمن آنکه تجمعات سازماندهی‌نشده اشکالی ندارد. در حقیقت اگر اجتماعات سازماندهی شده باشد قانون اعلام کرده که باید از وزارت کشور یا نهاد مسئول استان مجوز بگیرند و طبق برنامه‌ای روشن تجمع کنند اما اگر به شکل نانوشته و غیرهماهنگ تعدادی جمع شوند، ایرادی ندارد که اعتراض خود را مطرح کنند، اما نباید اهانت کنند.

‌به نظر می‌رسد که بدنه حزب‌اللهی‌ها و اصولگراها از این اعتراضاتی که حالا به صورت غیرقانونی صورت می‌گیرد حمایت نمی‌کند. به‌عنوان مثلاً در تجمع تعداد موتورها بسیار کم بود. تحلیل شما در این مورد چیست؟

قانون کشور ما اجازه می‌دهد هر فردی می‌تواند به قوانین یا تصمیمات اعتراض کند اما این اعتراض نباید مزاحمت برای کسی ایجاد کند و نباید همراه با اهانت باشد. مسئولان برای تصمیمات خود ادله‌ای دارند و معترضان به آن هم دلایل خود را. در آخر قانون تاکید کرده که وقتی اکثریت به موضوعی رای دادند، اقلیت باید همراهی و تمکین صورت بگیرد. مانند رای در مجلس که اگر نماینده‌ای با لایحه‌ای مخالف باشد و دلایل خود را اعلام کند، اما وقتی رای می‌آورد و تبدیل به قانون می‌شود، همه باید از آن تمکین کنند. اگر نماینده‌ای بگوید که من مخالف آن بودم و آن را اجرا نمی‌کنم که سنگ روی سنگ بند نمی‌شود.

اعتراضات باید اعلام شود تا جامعه رشد کند اما هیچ کس کس حق اهانت یا مزاحمت ندارد. مثلاً یک جوان می‌تواند به من اعتراض کند که چرا به عنوان نماینده مخالف یا موافق واردات خودرو بودم. من هم دلایل را به او می‌گویم. من نماینده اختیار داشتم که رای بدهم و ممکن است برخی آن را بپسندند و برخی نپسندند. اگر قرار باشد اجتماعی هم صورت گیرد باید مجوز بگیرد، این قانون است؛ باید از آن تبعیت کنیم تا جامعه آرامش داشته باشد. 

‌ما شاهد بودیم که عده‌ای از دیوار سفارتخانه بالا رفتند، مانند سفارت عربستان و این مسئله مشکلات بین‌المللی و هزینه برای کشور به وجود آورد. عکس‌های آنها موجود است اما چرا هیچ برخوردی با آنها نشده است؟ تحلیل شما از این نوع تجمعات چیست؟

اول بگویم که اینطور نیست که همه تصمیمات مسئولان درست است. در حال حاضر وزیر اقتصاد در ارتباط با ارز فکر کرد که ارز دونرخی رانت ایجاد کرده به همین دلیل می‌خواهد ارز دونرخی را حذف کند. درحالی‌که قیمت ارز به کانال 90هزار تومان رسیده و مردم با این موضوع مشکل پیدا کرده‌اند. باید گفت آقای وزیر اگر در شرایط عادی قیمت ارز را عرضه و تقاضا تعیین می‌کند، شرایط کنونی عادی نیست. معنی این نیست که تصمیم وزیر اقتصاد درست است. آیا کسی نباید اعتراض کند؟ می‌توانند اعتراضِ بدون اهانت کنند.

آیا می‌توانند سرخود و بدون مجوز به خیابان بیایند؟ خیر. اگر تجمعی سازماندهی شده است باید مجوز بگیرند، اگر سازماندهی نشده می‌توانند بروند جلوی وزارتخانه و اعتراض خود را بیان کنند. آیا حق دارند داد بزنند؟ بله. این جامعه زنده است. درباره سفارت عربستان باید گفت که سفارت عربستان نسبت به یکی از زائران ما که یک غلطی کردند، اینجا مردم باغیرت عکس‌العمل نشان می‌دهند که این واکنش درست است. آیا باید بالای دیوار برند؟ ماموران بایستند و اجازه ندهند آنها از دیوار بالا بروند. هر سفارتی مامور انتظامی دارد.

یک عنصر ما از کار غلط یک مامور در عربستان عصبانی است. عصبانیت سرجاش درست است اما نگذارند بالای دیوار برود. نباید عربستان در یکی از شهرهای خود یک غلطی بکند ما اینجا بگوییم همه ساکت باشید چون با روابط دیپلماتیک ما سازگار نیست. این اشتباه است. یک جوان دانشجوی باغیرت داد می‌زند و شاید مرگ بر عربستان هم بگوید این عکس‌العمل و رفتار آنها طبیعی است چون عصبانی هستند. بالا رفتن از دیوار سفارت دستور حکومتی نیست بلکه عصبانیت یک فرد است. 

‌فردی از روی عصبانیت از دیوار سفارت بالا رفته است. باید با او برخورد شود یا خیر؟

اگر فقط از دیوار بالا رفته خیر. اما اگر خسارتی وارد کرده باید آن را پرداخت کند. جامعه زنده این است. نباید جامعه زنده را بکشیم. 

‌بعد از اینکه برخی از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند و این سفارتخانه بسته شد، این کشور علیه کشور ما اقداماتی صورت داد که خسارت زیادی به ایران وارد شد. نباید با کسانی که از دیوار سفارت بالا رفتند برخورد شود که بار دیگر این اتفاق نیفتد و کشور هزینه‌ای را متحمل نشود؟

این عکس‌العمل طبیعی یک جوان باغیرت است نسبت به رفتار عربستان. کسی که ساختمان دارد باید ساختمان خود را حفظ کند و ماموری که آنجاست باید نگذارد عصبانیت خسارت وارد کند.

‌این خسارت به  آن سفارت و حتی به صورت بین‌المللی به ایران وارد شده است اما با کسی برخورد نشده است.

مگر عربستان با مامور خود برخورد کرد؟ اینطور فکر کنید. ممکن است که به او جایزه هم بدهد. من می‌گویم در عصبانیت این رفتارها طبیعی است. اما برای چه مامور و کیوسک برای آن گذاشته‌اند؟ برای همین زمان‌هاست. وقتی احساس خطر می‌کنند آدم اضافه کنند که در عصبانیت کسی بالای دیوار نرود. 

‌شما می‌گویید، پلیس دیپلماتیک نیروی انتظامی کم‌کاری کرده است؟

نمی‌خواهم بگویم نیروی انتظامی کم‌کاری کرده است. ممکن است وقتی آنها جمع‌شدند، پلیس تا خودش را پیدا کند شرایط از دستش در رفته است. باید این موضوع دقیق بررسی شود. اما من می‌گویم برای چه مامور گذاشته‌اند؟ چرا حفاظت با آنهاست؟ برای همین موارد. در شرایط عادی که کسی کاری ندارد. وقتی رفتار عربستان آنطور بود رفتار باغیرت جوان ایرانی این بود. 

‌در حقیقت شما معتقدید که این تجمعات سازماندهی نشده است؟

بله. سازماندهی چیست؟ جوان دانشجو در دانشگاه حضور دارد و موضوعی را می‌شنود عصبانی می‌شود و همان‌جا داد می‎زند اگر شده بیرون از دانشگاه هم می‌آیند. سازماندهی چی؟ جوانان انقلابی هستند. برای راهپیمایی روز قدس همه مردم را تک به تک دعوت می‌کنید؟ شما اعلام می‌کنید و مردم می‌آیند. 

‌اگر اینطور است که شما می‌گویید و با توجه به مثالی که زدید، چرا کوی دانشگاه را با این چشم نگاه نمی‌کنید؟

کوی دانشگاه برنامه‌ریزی شده بود. برنامه‌ریزی کردند که نیروی انتظامی را داخل کوی بکشند و درگیر شوند. در این حادثه سربازی را به کوی کشاندند و فرمانده نیروی انتظامی دائم می‌گفت: «آزادش کنید من داخل کوی نشوم.» قبول نکردند و نیروی انتظامی به ناچار وارد کوی شد. به نام نیروی انتظامی خودشان با قطع برق‌ها، شروع به زدن و تخریب کردند. حالا کار انجام نداده به نام نیروی انتظامی تمام شده و قسم حضرت عباس هم جواب نمی‌دهد.

کوی دانشگاه برنامه‌ریزی شده بود برای هدف دیگر. هنوز اتفاقی نیفتاده بود کلی آجر و بلوک روی پشت‌بام بردند. چرا این‌کار را کرده بودند؟ هیچ ماموری داخل خوابگاه نشد اما درگیر شدند آن‌هم در خوابگاه دانشجویان خارجی‌ها. آنها برنامه‌ریزی کردند که نیروی انتظامی را داخل ببرند که نیروی انتظامی داخل برود و همه چیز را به نام آن تمام کنند و به هدف خود برسند.

‌بدنه حزب‌اللهی با مسائلی مانند رفع فیلترینگ یا برخورد نکردن با حجاب در خیابان مخالفتی دارند؟

مگر با نظر حزب‌اللهی‌ها فیلتر کردند؟ یک قاضی این کار را انجام داد. در یک پلتفرم خارجی با دستورات خاص علیه امنیت ملی ما اقدام می‌کند و ساخت کوکتل مولوتوف آموزش می‌دهد، بنابراین تصمیم گرفتند که آن را فیلتر کنند، یعنی آن پلتفرم حق فعالیت ندارد مگر آنکه قاعده‌مند فعالیت کند و متعهد شود که اولاً برای افراد زیر 15 سال همه چپز را آزاد نگذارد، ثانیاً امنیت و فرهنگ کشور ما را لحاظ کند و اگر کسی نانجیبی یا رفتار ضد امنیتی دارد آنها را به نفع کشور ما حذف کند. یعنی پلتفرم مقررات ما را بپذیرد و پاسخگوی کشور باشد.

ضمن آنکه اطلاعات ما را به مرکز سرور نفروشد. حق ندارد اطلاعات کسانی که در این شبکه اجتماعی است را به اسرائیل و آمریکا بفروشد. کسی با فیلتر موافق نیست، اما می‌گوییم باید قاعده‌مند شود. در ارتباط با فضای کشور باید بگویم که در دنیای غرب برهنگی را رایج کرده‌اند و خانواده‌ها سامان ندارند. براساس اعلام مراکز رسمی در واقع آمریکا روزانه ۱۸۷۲ شکایت تجاوز جنسی توسط زنان آمریکا ثبت می‌شود. در ارتش آمریکا از هر 3 زن دستکم یک زن مورد تعرض جنسی قرار می‌گیرد. در نشریه معتبر فوربس اعلام شد یک‌سوم زنان زندانی جهان در آمریکا هستند.

طبق تحقیقات رسمی در آمریکا هر سال 100هزار دختر زیر سن قانونی برای بردگی جنسی در آمریکا تجارت می‌شوند. تازه آمریکا نسبت به فرانسه خیلی خوب است و کشوری متدین است. در فرانسه که واویلاست و دوسوم پزشکان زن در فرانسه مورد تعرض قرار می‌گیرند. این به دلیل رهاشدگی برهنگی است اما در کشور ما زنان و کودکان نجابت و حرمت دارند و با حفظ حریم آزادند که به فعالیت اجتماعی بپردازند. مگر می‌شود در فرهنگ ایرانی و شیعی زن خیانت بکند؟ همه حرف ما این است که برهنگی نباشد و با قاعده‌مندی حواشی حذف شود.

منبع: هم میهن

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر