موارد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا رو به افزایش است/ آلودگی هوا عامل بالارفتن احتمال ابتلا به عفونتهای تنفسی
عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران ضمن اشاره به اینکه موارد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار است و به سمت افزایش بیشتر نیز میرویم گفت: هر چه قدر که مقدار آلودگی هوا بیشتر باشد به سبب تاثیری که روی مجرایی تنفسی و راههای هوایی میگذارند فرد را مستعد ابتلا به بیماریهایی نظیر آسم، برونشیت مزمن، عفونتهای تنفسی میکند.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران ضمن اشاره به اینکه موارد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار است و به سمت افزایش بیشتر نیز میرویم گفت: هر چه قدر که مقدار آلودگی هوا بیشتر باشد به سبب تاثیری که روی مجرایی تنفسی و راههای هوایی میگذارند فرد را مستعد ابتلا به بیماریهایی نظیر آسم، برونشیت مزمن، عفونتهای تنفسی میکند.
در حال حاضر به دلیل افزایش سرما با پیک عفونتهای تنفسی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی مواجه هستیم و این در حالیست که در کنار این بیماریها با آلودگی نیز روبهرو هستیم که میتواند موجب تشدید این بیماریها شود.
به سمت افزایش موارد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا میرویم
آمیتیس رمضانی، متخصص بیماریهای عفونی ضمن اشاره به اینکه هم اکنون در پیک عفونتهای تنفسی قرار داریم، گفت: موارد ابتلا به سرماخوردگی و آنفلوآنزا بسیار است و به سمت افزایش بیشتر نیز میرویم چرا که در حال حاضر هوا سرد است و مواجه شدن با هوای سرد مجرایی تنفسی را مستعد ابتلا به انواع عفونتهای تنفسی میکند.
آلودگی عاملی مستعد کننده برای ابتلا به عفونتهای تنفسی است
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر در پیک بیماریهای تنفسی نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی قرار داریم، هر چه قدر که افراد کمتر در جامعه و محیطهای بسته از جمله مدرسه، دانشگاه و محل کار حضور داشته باشند گردش ویروس و احتمال ابتلا به عفونتهای تنفسی کاهش پیدا میکند و از این رو تعطیلیهای هفته گذشته شاید تا حدودی موارد ابتلا را کاهش داده باشد اما از طرفی دیگر در حال حاضر با آلودگی هوا مواجه هستیم که عاملی مستعد کننده برای ابتلا به عفونتهای تنفسی است.
این متخصص بیماریهای عفونی افزود: هر چه قدر که مقدار آلودگی هوا بیشتر باشد به سبب تاثیری که روی مجرایی تنفسی و راههای هوایی میگذارد فرد را مستعد ابتلا به بیماریهایی نظیر آسم، برونشیت مزمن، عفونتهای تنفسی میکند و موجب تشدید این بیماریها در مبتلایان میشود و سبب میشود افرادی که دچار بیماری آسم هستند وارد مرحله بحران شوند و بیمارانی که برونشیت مزمن دارند در این شرایط دچار عفونتهای باکتریایی و چرکی و به تبع آنها تشدید بیماریشان میشوند.
عضو هیئت علمی انستیتو پاستور ایران با بیان اینکه به طور کلی آلودگی هوا موجب ابتلا و تشدید عفونتهای تنفسی چه ویروسی و چه باکتریایی میشود و فرد را مستعد ابتلا به بیماریهای نظیر آنفلوآنزا و سرماخوردگی میکند، توضیح داد: آلودگی هوا به سبب تاثیری که بر روی مژکهای مجرایی تنفسی دارد شرایطی را که فراهم میکند که بسیار راحتتر دچار بیماری شویم. در حالت عادی هنگامی که عاملی وارد بدن میشود سیستم ایمنی بدن آن را احاطه میکند و از بین میبرد، اما آلودگی هوا سبب میشود که سیستم ایمنی ضعیفتر عمل کند و نتواند به راحتی عوامل بیماری زا را از بین ببرد.
توصیههایی برای کاهش عوارض ناشی از آلودگی هوا
وی بیان کرد: توصیه میشود افراد در روزهای آلوده تا جایی که ممکن است در خانه بمانند و از دستگاه تصفیه هوا و فنهای فیلتردار برای گرمایش استفاده کنند. اگر فردی مجبور است از خانه خارج شود توصیه میشود حتما از ماسکهای n۹۵ استفاده کند که تا حد زیادی جلوی آلودگی هوا را میگیرد.
این متخصص بیماریهای عفونی عنوان کرد: همچنین لازم است در روزهای آلوده حتما به مقدار زیاد از مایعات به ویژه آب استفاده شود چرا که آلایندهها تنها وارد ریه نمیشوند، درست است محل اصلی تجمع آلایندههای ریه است، اما این آلایندهها وارد جریان خون نیز میشوند و به بقیه اعضای بدن نیز آسیب میزنند، استفاده از مایعات به ویژه آب و شیر میتواند به کاهش اثرگذاری این مواد سمی کمک کند.
عوارض آلودگی هوا برای کودکان بیشتر است
رمضانی با اشاره به اینکه بسیاری از آلایندهها شرایط را برای بروز سرطان و تشدید بیماریهای قلبی فراهم میکنند، گفت: از آنجایی که مجرای تنفسی در کودکان کوچکتر و ضعیفتر است آلودگی هوا بر سلامت و ظرفیت تنفسیشان اثر میگذارد و آنها را مستعد ابتلا به آسم میکند. هر چه سن افراد کمتر باشد عوارض آلایندهها نیز بیشتر است. همچنین توصیه میشود کودکان در روزهای آلوده بیرون از خانه بازی نکنند چرا که به تندی نفس میکشند و تعداد تنفسشان بالاتر از افراد بالغ است و تنفسشان اغلب دهانی است به همین دلیل اثر آلودگی در آنها بیشتر است