سد لار تا سه سال دیگر مورد بهره برداری قرار می گیرد
روزنامه اطلاعات روز شنبه ۳ دی سال ۱۳۵۶ از ایجاد حالت فوق العاده در چند استان کشور بعلت برف و سرما خبر داده است که در سوتیترهای مربوط به این خبر آمده هزاران اتومبیل در راه بندانها گرفتار شده و دهها روستا در خوزستان در محاصره سیل قرار گرفته اند. زلزله، زرند کرمان را ۸ بار دیگر لرزاند و خبرهای دیگر اینکه ۵۵ هزار دانشجوی مقیم خارج گذرنامه جدید می گیرند و شرایط خروج دانشجویان مشمول از کشور هم اعلام شد که طبق آن دانشجویان فقط در مدت تعطیلات می توانند به خارج سفر کنند.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ روزنامه اطلاعات روز شنبه ۳ دی سال ۱۳۵۶ از ایجاد حالت فوق العاده در چند استان کشور بعلت برف و سرما خبر داده است که در سوتیترهای مربوط به این خبر آمده هزاران اتومبیل در راه بندانها گرفتار شده و دهها روستا در خوزستان در محاصره سیل قرار گرفته اند.
زلزله، زرند کرمان را ۸ بار دیگر لرزاند و خبرهای دیگر اینکه ۵۵ هزار دانشجوی مقیم خارج گذرنامه جدید می گیرند و شرایط خروج دانشجویان مشمول از کشور هم اعلام شد که طبق آن دانشجویان فقط در مدت تعطیلات می توانند به خارج سفر کنند.
اطلاعات همچنین در خبری دیگر اعلام کرده که تکلیف شب دانش آموزان به نظرخواهی گذاشته شد و دیگر اینکه به کارکنان شرکتهای آب و برق ۷ درصد اضافه حقوق داده میشود.
سد لار تا سه سال دیگر مورد بهره برداری قرار می گیرد. این خبر که در صفحات داخلی روزنامه چاپ شده شامل متن زیر می باشد؛
تهران با کمبود ذخایر آب روبرو است و برای تامین آب مصرفی شهر تهران در سالهای آینده علاوه بر بهره برداری از آب چاههای جدید و جمع آوری بیشتر آبهای سطحی، از سد لار نیز بهره برداری خواهد شد.
در بررسی هایی که پیرامون کمبود منابع آب تهران به عمل آمده است گفته شده که جمعیت تهران باید در رقمی بین ۵ تا ۵/۵ میلیون نفر متوقف گردد و چنانچه نفوس شهر تهران از این تعداد فراتر برود تامین آب مصرفی این شهر امکان پذیر نخواهد بود.
کارشناسان می گویند صرف هزینه های بسیار زیاد جهت تامین آب شهر تهران لازم است و از جمله ایجاد سد لار که بر روی رودخانه لار بسته شده است هزینه بسیار سنگینی دارد و قیمت تمام شده هر متر مکعب آب این سد تقریبا نزدیک به حداکثر قیمت آب در جهان می باشد.
مطالعات و ساختمان این سد حدود ۴ سال پیش شروع شده و پیش بینی میشود کارهای ساختمانی این سد تا سال ۱۳۶۰ خاتمه یابد.
از این سد سالیانه حدود ۲۰۰ میلیون متر مکعب آب به تهران انتقال داده میشود و برای رساندن آب سد به تهران یک رشته لوله کشیده خواهد شد. به همین منظور همزمان با اتمام ساختمان سد مذکور، به ایجاد لوله آب نیز اقدام می گردد تا بهره برداری از سد و تامین آب شهر تهران همزمان آغاز گردد.
قرار است سایر منابع آب اطراف نیز مورد مطالعه قرار گیرد و چنانچه امکان بهره برداری از آنها باشد مورد استفاده واقع شود. این مطالعات از چندی پیش شروع شده و هم اکنون نیز ادامه دارد.
تهیه و تنظیم: مصطفی رحیمی مشکله