کد خبر: 213150
A

یورونیوز: گرینلندی‌ها نمی‌خواهند آمریکایی شوند

یورونیوز (ارگان رسانه‌ای اتحادیه اروپا) با اشاره به عدم تمایل گرینلندی‌ها برای الحاق به آمریکا، نوشت: مردم گرینلند ترجیح می‌دهند همکاری با ناتو، اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه قطبی را گسترش دهند.

یورونیوز: گرینلندی‌ها نمی‌خواهند آمریکایی شوند

به گزارش سایت دیده‌بان ایران، تارنمای خبری «یورونیوز» وابسته به «کمیسیون ارتباطات اتحادیهٔ اروپا» در گزارشی با عنوان «گرینلندی ها نمی خواهند آمریکایی باشند»، نوشت: پیشنهاد ترامپ برای خرید گرینلند، به نفع گرینلندی ها نیست.

این رسانه خبری به منابع خدادادی و ثروت طبیعی نهفته در گرینلند اشاره کرد و نوشت: گرینلند یک کالای پرمشتری است اما واقعا خود مردم آنجا چه می خواهند.

یورونیوز با اشاره به ذوب شدن یخ های قطب شمال در نتیجه تغییرات اقلیمی نوشت: با ذوب شدن یخ ها، راه جدیدی برای رسیدن به آسیا از شمال اروپا باز می شود که از کانال سوئز هم کوتاه تر است.

این رسانه خبری به وجود ۲۵ ماده معدنی از ۳۴ ماده معدنی کمیاب جهان از جمله اورانیوم، نیکل، تیتانیوم و طلا در معادن بکر گرینلند که تاکنون زیر یخ بوده اند، اشاره کرد و افزود: این مواد معدنی کمیاب برای انتقال به اقتصاد مبتنی بر انرژی سبز و پاک ضروری هستند.

یورونیوز به ممنوعیت استخراج نفت و گاز در گرینلند به خاطر تبعات زیست‌محیطی آن اشاره کرد و پیوستن به آمریکا را موجب زیرپاگذاشته شدن تمامی یا بخشی از ممنوعیت های محیط زیستی دانست.

این رسانه غربی، آمریکا را تنها کشوری ندانست که به گرینلند به عنوان یک منطقه راهبردی، چشم طمع دارد و نوشت: نه تنها شرکت های معدنی استرالیا دنبال دسترسی به منابع معدنی این منطقه هستند بلکه چینی ها نیز از طریق سرمایه گذاری در زیرساخت ها، می خواهند گرینلند را به جاده ابریشم قطبی خود متصل کنند.

یورونیوز به تاکید «موته اگده» نخست وزیر گرینلند بر استقلال این جزیره اشاره کرد و نوشت: مردم گرینلند به شدت مخالف تبدیل شدن به بخشی از ایالات متحده یا هر کشور دیگری هستند و بر حفظ تمامیت ارضی و حق خود برای تصمیم گیری درباره سرنوشتشان تاکید دارند.

این رسانه وابسته به اتحادیه اروپا افزود: در حالی که برخی از مردم گرینلند از افزایش همکاری با ایالات متحده حمایت می‌کنند، اما براساس نظرسنجی ها، اکثر آنها مالکیت یا کنترل مستقیم توسط آمریکا را نمی پذیرند و ترجیح می‌دهند همکاری خود را با ناتو، اتحادیه اروپا و کشورهای همسایه قطبی گسترش دهند.

گفتنی است، «مته فردریکسون» نخست وزیر دانمارک پنجشنبه از بی‌نتیجه ماندن گفت‌وگوی تلفنی با ترامپ در مورد گرینلند خبر داد و اظهار کرد که اختلافات حل‌نشده در این باره وضعیت «سختی» ایجاد کرده است.

ترامپ که اول بهمن مراسم تحلیفش برگزار می‌شود، اوایل ماه جاری میلادی (ژانویه) احتمال استفاده از نیروی نظامی و فشار اقتصادی برای تسلط بر کانال پاناما و گرینلند را رد نکرد.

فردریکسون گفت که وی روز چهارشنبه، تلفنی با ترامپ صحبت کرده و رئیس جمهوری منتخب آمریکا از تهدید خود مبنی بر وضع تعرفه سنگین بر کالاها و خدمات دانمارک عقب‌نشینی نکرده است.

دفتر نخست وزیری دانمارک چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که فردریکسون در تماس تلفنی با ترامپ گفت که «تصمیم‌گیری در مورد اعلام استقلال گرینلند به مردم این منطقه بستگی دارد.»

فردریکسون در بیانیه خود به اظهارات نخست وزیر گرینلند اشاره کرد که گفته بود: گرینلند فروشی نیست.

اگده دوشنبه اظهار کرد که گرینلند برای برقراری روابط گسترده‌تر با آمریکا آمادگی دارد.

دانمارک بزرگ‌ترین بازار کالاها و خدمات صادراتی دانمارک است. گرینلند یک منطقه نیمه‌خودمختار دانمارک به شمار می‌آید و تلاش ترامپ برای تسلط بر این منطقه باعث نگرانی دانمارک و کشورهای اروپایی شده است.

ترامپ سال ۲۰۱۹ در دوره اول ریاست جمهوری خود گفته بود که می‌خواهد گرینلند را از دانمارک خریداری کند اما دانمارک این درخواست را به سرعت رد کرد.

منبع: ایرنا

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر