شورشیان مسلح از یک سال قبل برای سقوط حکومت سوریه در تدارک بودند
ابوحسن الحموی، رئیس شاخه نظامی هیئت تحریرالشام جزئیات طرح سرنگونی نظام سوریه را افشا کرد و گفت، با وجود اینکه برنامهریزیها برای عملیات سرنگونی بشار اسد از یک سال قبل آغاز شده بود، اما این گروه از سالها قبل برای این مسئله خود را آماده میکرد.
به گزارش سایت دیدهبان ایران، ابوحسن الحموی، رئیس شاخه نظامی هیئت تحریرالشام در اولین مصاحبه با رسانههای خارجی از زمان سقوط نظام سوریه، در مورد چگونگی ارتباط و تماس گروه وی در شمال غرب سوریه با دیگر گروههای مسلح در جنوب برای ایجاد اتاق جنگ یکپارچه به منظور محاصره دمشق از دو طرف، صحبت کرد.
الحموی گفت: با وجود اینکه برنامهریزیها برای عملیات «ردع العدوان» با هدف سرنگونی بشار اسد از یک سال قبل آغاز شده بود، اما این گروه از سالها قبل برای این مسئله خود را آماده میکرد.
الحموی ۴۰ ساله که به مدت ۵ سال نظارت بر شاخه نظامی را بر عهده داشته است، در مصاحبه خود گفت: بعد از عملیات اخیر (اوت ۲۰۱۹) که در آن اراضی بسیاری را از دست دادیم، تمامی گروهها به خطر شدید پی بردند، مشکل اصلی در نبود رهبری یکپارچه و کنترل بر نبرد بود.
نظام سوریه عملیاتی را علیه گروههای مسلح در شمال غرب سوریه در سال ۲۰۱۹ انجام داد و موفق شد این گروهها را به صورت گستردهای به سمت استان ادلب سوق دهد.
بعد از پایان این نبرد، ترکیه به نمایندگی از گروههای مخالف در بهار سال ۲۰۲۰ در مورد آتش بس مذاکره کرد و این گروهها در مناطق کوچکی در شمال غرب سوریه محصور ماندند و تا این ماه در حالت تعلیق درگیری با نیروهای نظام مانده بودند.
هیئت تحریر الشام به این مسئله پی برد که اگر به شکست نظام سوریه فکر میکند، نیاز دارد ائتلاف گروههای مختلف که به ادلب سوق داده شده بودند، سازماندهی شود. گاردین گزارش داد که هیئت تحریر الشام به گروههای دیگر پیشنهاد داد که تحت فرماندهی این گروه قرار بگیرند و زمانی که برخی گروهها مخالفت کردند، بعد از مدتی آنها را تحت سلطه خود درآورد و با گروههایی همچون حراس الدین، وابسته به القاعده جنگید و به سرعت، هیئت تحریر الشام تبدیل به نیروی مسلط در شمال غرب سوریه شد.
با یکپارچه شدن رهبری سیاسی این گروه که با روند کندی صورت میگرفت، الحموی شروع به آموزش نیروهای این گروه و توسعه عقیده نظامی فراگیر کرد.
الحموی در ادامه گفت: ما دشمن را به دقت مورد بررسی قرار دادیم و تاکتیکهای آن را صبح و شب تحلیل میکردیم و از این ایدهها برای توسعه نیروهای ویژه خود استفاده میکردیم.
این گروه که متشکل از گروههای مخالف با نظام سوریه بود، با روندی کند به یک نیروی نظامی منضبط تبدیل شد و شاخههای نظامی و یگانها و نیروهای امنیتی آن شکل گرفتند.
هیئت تحریر الشام همچنین تولید سلاحها و مهمات ویژه خود را آغاز کرد. در این خصوص، الحموی گفت: ما به هواپیماهای جاسوسی و تهاجمی و پهپادهای انتحاری، نیاز داشتیم. تولید پهپادها در سال ۲۰۱۹ آغاز شد.
این گروه همچنین یک سال قبل پیامهایی را به گروههای مخالف در جنوب فرستاد و ارائه مشورت به آنها در مورد چگونگی ایجاد اتاق جنگ یکپارچه را آغاز کرد.
گاردین گزارش داد که جنوب سوریه تحت کنترل نظام این کشور از سال ۲۰۱۸ بود و با وجود درگیریهای پراکنده، گروههای مخالف به صورت مخفیانه و زیرزمینی فعالیت میکردند و بخش گستردهای از فرماندهی نظامی مخالفان جنوب در تبعید در اردن بودند و تماس با گروههای خود را ادامه میدادند.
گاردین اعلام کرد، با کمک هیئت تحریر الشام، اتاق عملیاتی با مشارکت فرماندهان حدود ۲۵ گروه مخالف در جنوب تاسیس شد و هریک از آنها تحرکات نیروهای خود را با یکدیگر و با هیئت تحریر الشام در شمال هماهنگ میکرد.
این روزنامه نوشت، این گروه در وهله نخست به دنبال این بود که قدرتهای منطقهای به رهبری کشورهای همچون عربستان و امارات اقدام به عادی سازی روابط با نظام سوریه نکنند. آنها همچنین خواهان توقف تشدید حملات هوایی به شمال غرب سوریه بودند. در نهایت هیئت تحریر الشام دریافت که با توجه به شرایط منطقه، فرصت استراتژیک برای آنها ایجاد شده است.
الحموی در این خصوص گفت: ما با سوابق تاریخی، این اعتقاد را داشتیم که تا زمانی که حلب سقوط نکند، دمشق نیز سقوط نمیکند. معتقد بودیم که به محض سقوط حلب میتوانیم به جنوب به سمت دمشق حرکت کنیم.
الحموی اذعان کرد که احتمال تشکیل دولت جدید ماموریت آسانی نیست و اقلیتهای دینی نگرانیهایی مبنی بر این امر دارند که هیئت تحریر الشام عقیده خاص خود را بر آنها تحمیل کند.
منبع: فارس