کد خبر: 204615
A

ادعای رویترز: براساس تصاویر ماهواره‌ای، اسرائیل پارچین و تأسیسات موشکی ایران را هدف گرفته است

رویترز بر اساس ارزیابی‌‌های چند محقق با بررسی تصاویر ماهواره‌ای مدعی شده است که اسرائیل به ساختمان‌های مجتمع نظامی پارچین در نزدیکی تهران حمله کرده است.

ادعای رویترز: براساس تصاویر ماهواره‌ای، اسرائیل پارچین و تأسیسات موشکی ایران را هدف گرفته است

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ رویترز بر اساس ارزیابی‌‌های چند محقق با بررسی تصاویر ماهواره‌ای مدعی شده است که اسرائیل به ساختمان‌های مجتمع نظامی پارچین در نزدیکی تهران حمله کرده است.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ رویترز تصاویز ماهواره ای را منتشر کرده که در آن بخشی از تاسیسات سایت تولیدی خجیر هدف قرار گرفته شده است.

دیوید آلبرایت، بازرس سابق تسلیحاتی سازمان ملل، و دکر ایولث، تحلیلگر پژوهشی اندیشکده سی‌ان‌ای در واشینگتن به رویترز گفته‌‌اند که اسرائیل همچنین سایت تولیدات موشکی خجیر در نزدیکی تهران را هدف گرفته است.

ایولث گفت حملات اسرائیل ممکن است «توانایی ایران در تولید انبوه موشک‌ها را بشدت مختل کرده باشد.»

ارتش اسرائیل اعلام کرد که روز شنبه، به تلافی پرتاب بیش از ۲۰۰ موشک از تهران به سمت اسرائیل، سه مرتبه با جنگنده‌های خود به کارخانجات موشکی و دیگر سایت‌ها در نزدیکی تهران و غرب ایران حمله کرده است.

ارتش ایران اعلام کرد که جنگنده‌های اسرائیلی از «کلاهک‌های بسیار سبک» برای حمله به سامانه‌های راداری مرزی در استان‌های ایلام و خوزستان و اطراف تهران استفاده کردند.

آلبرایت در مطالبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که تصاویر ماهواره‌ای تجاری نشان می‌دهند که اسرائیل به ساختمان طالقان ۲ در پارچین که برای فعالیت‌های آزمایشی آماد، برنامه منسوخ توسعه تسلیحات هسته‌ای ایران، مورد استفاده قرار می‌گرفت، حمله کرده است.

دیده‌بان هسته‌ای سازمان ملل، آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و آژانس‎های اطلاعاتی آمریکا می‌گویند ایران این برنامه را در سال ۲۰۰۳ لغو کرد و جمهوری اسلامی دستیابی به تسلیحات هسته‌ای را تکذیب می‌کند.

آلبرایت، مدیر گروه تحقیقاتی مؤسسه علوم و امنیت بین‌الملل، پس از به سرقت رفتن اسناد این برنامه در سال ۲۰۱۸ به دست سازمان اطلاعات اسرائیل، موساد، به فایل‌های این برنامه دسترسی پیدا کرد.

آلبرایت در ایکس نوشت که فایل‌ها نشان می‌دهند ایران تجهیزات آزمایشی مهمی را در ساختمان طالقان ۲ نگهداری می‌کند.

او گفت: «شاید ایران تجهیزات کلیدی را قبل از حمله هوایی از ساختمان خارج کرده باشد، اما حتی اگر هیچ تجهیزاتی نیز در آن‌‎جا نبود، خود ساختمان برای فعالیت‌های آتی مرتبط با تسلیحات سلاح‌های ارزشمند تلقی می‌شد.»

آلبرایت گفته است که تصاویر ماهواره‌ای تجاری از پارچین نشان می‌دهند که اسرائیل به سه ساختمان در حدود ۳۲۰ متری طالقان ۲ آسیب رسانده که دو مورد از آن‌ها برای مخلوط کردن سوخت جامد موشک‌های بالستیک مورد استفاده قرار داشتند.

آلبرایت از شرکت تجاری مربوطه که تصاویر ماهواره‌ای را در اختیار او گذاشته بود نام نبرد.

ایولث گفت تصاویر شرکت ماهواره‌ای تجاری پلانت لبز از پارچین نشان می‌دهند که اسرائیل سه ساختمان مربوط به مخلوط کردن سوخت جامد موشک‌های بالستیک و یک انبار را در این مجموعه وسیع منهدم کرده است.

او گفت تصاویر پلانت لبز همچنین نشان می‌دهند که اسرائیل دو ساختمان مجتمع خجیر را که از آن‌ها برای مخلوط کردن سوخت جامد موشک‌های بالستیک استفاده می‌شد، منهدم کرده است.

براساس تصویری که به دست رویترز رسید، این ساختمان‌ها در احاطه خاک‌ریزهای عمیق قرار داشتند. چنین سازه‌هایی با تولید موشک مرتبط هستند و با این هدف طراحی شده‌اند که از گسترش انفجار مواد قابل احتراق به سازه‌های مجاور جلوگیری شود.

ایولث گفت: «اسرائیل می‌گوید ساختمان‌هایی را هدف گرفته که میکسرهای سوخت جامد را در آن‌ها نگهداری می‌کردند. ساخت این میکسرهای صنعتی بسیار دشوار است و صادرات آن‌ها زیر ذره‌یبن قرار دارد. ایران بسیاری از آن‌ها را طی چند سال با هزینه‌های هنگفت وارد کرده بود و احتمالاً برای جایگزینی آن‌ها کار دشواری در پیش خواهد داشت.»

او گفت که اسرائیل ممکن است با این عملیات محدود ضربه سنگینی به توانایی جمهوری اسلامی در تولید انبوه موشک وارد کرده باشد و حملات موشکی آتی ایران برای نفوذ به پدافند موشکی اسرائیل را سخت‌تر کرده باشد و به نظر می‌رسد که حملات بسیار دقیق بوده‌اند.

آکسیوس گزارش داد که اسرائیل ۱۲ «میکسر سیاره‌ای» را که در تولید سوخت جامد موشک‌های بالستیک دوربرد مورد استقاده قرارمی‌گرفتند منهدم کرده و به نقل از سه منبع ناشناس اسرائیلی گفت که این عملیات بشدت به ظرفیت جمهوری اسلامی برای تجهیز دوباره انبار موشکی خود آسیب می‌زند و می‌تواند این کشور را از انجام حملات موشکی گسترده‌تر علیه اسرائیل منصرف کند.

به گفته مقامات آمریکایی، ایران بزرگ‌ترین زرادخانه موشکی خاورمیانه را در اختیار دارد و موشک‌های خود را در اختیار روسیه- برای استفاده در جنگ اوکراین- و شورشیان حوثی یمن و شبه‌نظامیان حزب‌الله لبنان قرار داده است.

تهران و مسکو انتقال موشک‌های ایران به روسیه را تکذیب می‌کنند.

به گزارش رویترز، ایولث و جفری لوئیس، از مؤسسه مطالعات بین‌المللی میدلبری در مونتری، در اوایل سال جاری به بررسی تصاویر پلانت لبز پرداختند و نشان دادند که ساخت‌و‌ساز گسترده‌ای در خجیر و مجتمع نظامی مدرس در نزدیکی تهران رخ داده است. ارزیابی این‌دو آن بود که این توسعه با هدف افزایش تولید موشک انجام گرفته است.

ترجمه گزارش های رسانه های خارجی به منزله تایید نیست

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر