کد خبر: 213752
A

۱۳ شرط واردات خودرو با کارت ملی اعلام شد

سازمان‌ توسعه تجارت، ساز و کار ثبت سفارش آماری واردات خودرو نو و کارکرده برقی و هیبریدی بر اساس ضوابط قانون بودجه سال۱۴۰۳ توسط اشخاص حقیقی با مجوز موردی را ابلاغ کرد.

۱۳ شرط واردات خودرو با کارت ملی اعلام شد

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ سازوکار ثبت سفارش آماری واردات خودرو نو و کارکرده برقی و هیبریدی توسط اشخاص حقیقی اعلام شد.

سازمان‌ توسعه تجارت، ساز و کار ثبت سفارش آماری واردات خودرو نو و کارکرده برقی و هیبریدی بر اساس ضوابط قانون بودجه سال۱۴۰۳ توسط اشخاص حقیقی با مجوز موردی را ابلاغ کرد.

بر اساس ضوابط ثابت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی:

۱- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی، صرفاً در کد تعرفه‌های پیوست ابلاغیه، ذیل عنوان کد تعرفه‌های خودرو موضوع آیین نامه اجرایی بند (ت) تبصره (۹) امکان‌پذیر است.

 بر اساس آنچه که سازمان توسعه تجارت ایران از ضوابط ثبت آماری واردات خودروهای کارکرده توسط اشخاص حقیقی اعلام کرده، واردات خودروهای با سن بالاتر از پنج سال (۲۰۲۰ به قبل) ممنوع است؛ همچنین تاکید شده که ثبت آماری سفارش، صرفاً از محل تأمین ارزهای بانکی و با ارز «یورو» امکان پذیر است.

٢- ثبت آماری مورد بحث، صرفاً با اخذ مجوز موردی با عنوان «مجوز موردی واردات خودروی شخصی» امکان پذیر اساست.

تبصره - اخذ مجوز موردی واردات خودروی شخصی در سامانه جامع تجارت پس از ثبت‌نام صرفاً با ورود کد ملی فرد در قید حیات و پس از استعلام از ثبت احوال امکان‌پذیر است.

٣- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً با نوع نمایندگی ثبت آماری واردات خودروی شخصی  از محل ایین نامه اجرایی بند (ت) تبصره (۹) قانون بودجه ۱۴۰۳ امکان‌پذیر است.

 

۴- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی صرفاً یک‌بار و در یک پرونده ثبت آماری امکان‌پذیر است.

۵- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی با مجوز موردی صرفاً برای یک دستگاه مجاز است.

۶- ثبت آماری مورد بحث در این بخش صرفاً از محل تأمین ارزهای بانکی امکان‌پذیر است.

٧- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً با نوع ارز «یورو» امکان‌پذیر است.

٨- مبلغ فوب (FOB) خودرو در ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی در حالت «نو» ۴٠ هزار یورو و در حالت «کارکرده» ۲۰ هزار یورو است.

٩- مبلغ کل پرونده ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی در حالت «نو»، باید کمتر از ۴۲.۰۰۱ یورو و در حالت ''مستعمل'' باید کمتر از ۲۱٫۵۰۱ یورو باشد.

۱۰- ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی صرفاً در برندهایی امکان پذیر است که حداقل یک شرکت نمایندگی خدمات پس از فروش آن‌ها را در کشور ارائه می‌دهد.

١١- سن خودرو مورد ثبت آماری، باید کمتر از پنج سال باشد؛ بنابراین واردات خودروهای دارای سال ساخت برابر ۲۰۲۰ وماقبل آن مجاز نیست.

١٢- تنها خودروهای دارای سال ساخت ۲۰۲۴ و ما بعد آن در آیین‌نامه «نو» محسوب می‌شوند

و در نهایت،

۱۳- مجوزهای مورد نیاز برای ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی، بایستی از ''دفتر صنایع خودرو وزارت صمت''و ''سازمان حفاظت محیط‌زیست (جز برای خودروهای برقی) ''  اخذ شود.

 محدودیت‌های این مصوبه:

اول - کمتر از دو ماه به پایان سال باقی مانده است در حالی‌که این مجوز بر اساس ضوابط قانون بودجه سال ۱۴۰۳ ابلاغ و تاکید شده تا پایان سال ۱۴۰۳ هم معتبر است . بنابراین مشخص نیست در این مدت کوتاه چه کسانی موفق به اخذ مجوز ثبت سفارش یا ثبت آماری و واردات خودرو خواهند شد .

دوم - چگونگی ثبت سفارش برای افراد حقیقی ، به روش ثبت آماری و صرفا با ارز یورو اعلام شده که هم اکنون از روش ثبت آماری برای واردات به مناطق آزاد و ته لنجی استفاده می شود و بسیار آسان تر از ثبت سفارش تجاری است با این حال تاکید بر مجوز موردی برای اشخاص حقیقی آن هم در مدت زمان کوتاه، ابهامات برای چگونگی اجرای این مصوبه را بیشتر کرده است .

سوم- مبلغ فوب (FOB) خودرو در ثبت آماری واردات خودروی اشخاص حقیقی در حالت نو ۴۰۰۰۰ یورو و در حالت مستعمل ۲۰۰۰۰ یورو در نظر گرفته شده و حکایت از آن دارد که خودروهای نو و کارکرده با حجم موتور تا ۲۵۰۰ سی سی توسط اشخاص حقیقی امکان واردات خواهند داشت.

چهارم - خودروهای تمام بنزینی و گازوئیلی امکان واردات ندارند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر