کد خبر: 213348
A

ماجرای بودجه ۴۰۰ میلیارد تومانی قرارگاه تعلیم و تربیت شهرداری تهران چیست؟

عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران به دیده بان ایران گفت: در طرح ایرادات لایحه متمم بودجه امسال شهرداری به حساب برخی از اشخاص بدون حساب و کتاب خاصی مبالغی در حدود ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون تومان واریز کرده است. یک عنوان برنامه هم در معاونت فرهنگی است تحت عنوان اجرای برنامه‌های قرارگاه تعلیم‌ و تربیت که اعتبار مصوب آن ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است! ۱۷۰ میلیارد تومان در متمم پیشنهاد دادند که افزایش پیدا کند که کمیسیون با ۱۵۰ میلیارد آن موافقت کرده که به ۵۵۰ میلیارد تومان می‌رسد!

ماجرای بودجه  ۴۰۰ میلیارد تومانی قرارگاه تعلیم و تربیت شهرداری تهران چیست؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛  دیروز اعضای شورای شهر تهران درحال بررسی متمم ۳۳ هزارمیلیاردی بودجه شهرداری تهران بودند. اعضای شورای شهر تهران در دو جلسه گذشته، آن هم بدون حضور خبرنگاران قسمت‌هایی از متمم بودجه سال جاری شهرداری تهران را بررسی کردند؛ متممی که به گفته اعضای منتقد زاکانی، عمده آن از محل «مازاد درآمد بر هزینه سال قبل»، «وصول مطالبات از محل اسناد دریافتنی» و «فروش دارایی‌های شهر و شهرداری» است. البته این متمم اول ۳۹ هزار میلیارد تومان بود و بعد در جلسات تخصصی کمیسیون برنامه و بودجه شورا به ۳۳ هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرد. با این وجود اما برخی از اعضا دیروز و در جریان بررسی برخی از ردیف‌های این متمم،‌ معتقد بودند که اختصاص بودجه به تعدادی از حوزه‌ها توجیه درست ندارد،‌ آن هم وقتی که عملکرد این بخش‌ها قابل قبول نبوده است. باید تاکید کرد که «متمم بودجه به مجموعه تغییرات و اصلاحاتی گفته می‌شود که بعد از تصویب بودجه اصلی، به آن اضافه می‌شود تا امکان پاسخگویی به نیازها و اولویت‌های جدید در طول سال مالی را فراهم کند».

ناصر امانی، عضو شورای شهر تهران علاوه بر طرح ایرادات لایحه متمم بودجه امسال،‌ اعلام کرد که شهرداری به حساب برخی از اشخاص بدون حساب و کتاب خاصی مبالغی در حدود ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون تومان واریز کرده است.

او در ابتدا در واکنش به تخصیص بودجه‌های عجیب به حوزه فرهنگی و هنری شهرداری تهران به دیده بان ایران گفت: در حوزه فرهنگی دو عدد بزرگ است، به نظرم نیاز به توضیح دارد و به شخصه با این افزایش مخالف هستم. یک‌ عدد در سازمان فرهنگی است تحت عنوان تولید نمایشی سینمایی و تلویزیونی که اعتبار مصوب آن ۱۰۰ میلیارد بوده، شهرداری پیشنهاد ۱۶۰ میلیارد داده و کمیسیون با ۵۰ میلیارد آن موافقت کرده است، آیا گزارش و خروجی‌های مشخصی از ۱۰۰میلیاردی که ما در بودجه مصوب تصویب کردیم وجود دارد که این افزایش را توجیه کند؟ با توجه به وجود سازمان‌های تخصصی در این حوزه در کشور آیا این حجم ار سرمایه‌گذاری با اصل صرفه‌جویی و تمرکز بر ماموریت‌های اصلی شهرداری واقعاً همخوانی دارد؟

او ادامه داد: یک عنوان برنامه هم در معاونت فرهنگی است تحت عنوان اجرای برنامه‌های قرارگاه تعلیم‌ و تربیت که اعتبار مصوب آن ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است! ۱۷۰ میلیارد تومان در متمم پیشنهاد دادند که افزایش پیدا کند که کمیسیون با ۱۵۰ میلیارد آن موافقت کرده که به ۵۵۰ میلیارد تومان می‌رسد!

نکته قابل تامل این است که به‌رغم اختصاص ۴۰۰ میلیارد خروجی‌ها و دستاوردهای ملموس و قابل اندازه‌گیری در تهران مشاهده نکردیم. با توجه به اینکه آموزش‌وپرورش متولی اصلی تعلیم و تربیت در کشور است افزایش ۳۷.۵ درصدی بودجه دقیقاً به کدام یک‌ از بخش‌های بودجه که در حیطه وظایف ذاتی شهرداری است، اختصاص پیدا می‌کند؟ در این زمینه با شهرداری مکاتباتی کردم و اگر پاسخ ‌ندهند در صحن تذکر می‌دهم. گزارش‌هایی از محله‌گردی‌هایم‌‌ دارم که در قالب این اعتبار ۱۰۰ یا ۲۰۰ میلیون به حساب شخصی افراد واریز شده است! شهرداری می‌گوید، من برای ملک فرسوده در مسیر اتوبوس پول ندارم! یک مرتبه برای برنامه‌ای که نمی‌دانم چه تاثیری داشته، ۱۵۰ میلیارد تومان افزایش دهیم. با این دو عنوان به جد مخالف هستم.

ناصر امانی، عضو کمیسیون برنامه و بودجه شورای شهر تهران در جریان بررسی متمم بودجه به افزایش 150 میلیارد تومانی قرارگاه شهرداری تحت عنوان طرح آرمان شهید علی‌وردی اعتراض کرد و این بودجه را برای بازسازی مدارس ضروری دانست. او در گفت‌وگو با دیده‌بان ایران تاکید کرد: «در بودجه امسال 400 میلیارد تومان برای قرارگاه تعلیم و تربیت شهرداری تهران تحت عنوان طرح آرمان شهید علی‌وردی را تصویب کردیم. در این طرح شهرداری با حوزه‌های علمیه، آموزش و پرورش هماهنگ کرد تا طلاب و دانشجویان به عنوان مربی در این طرح شرکت کنند. مخاطب آن نیز عمدتا دانش‌آموزان منطقه هستند. در هر منطقه چند مسجد محور انتخاب و به مدارس وصل‌شان کردند و برای دانش‌آموزان برنامه‌های تربیتی، ورزشی و... در نظر گرفته‌اند. ما با اصل این کار مخالف نبودیم. ما با افزایش 150 میلیارد تومانی در متمم بودجه مخالف بودیم.»

ناصر امانی با اشاره به این که ما می‌گوییم باید تعادل و توازن بین کار تربیتی و تعلیمی با کار فیزیکی و زیرساختی وجود داشته باشد، به دیده بان ایران گفت: «وقتی سقف یک مدرسه در مدرسه محروم جنوب تهران در حال ریزش است و امکان استفاده از دستشویی آن وجود ندارد و زمینش آنقدر چاله دارد که بچه‌ها مرتب زمین می‌خورند و از امکانات اولیه ورزشی برخوردار نیستند، اگر این مدرسه را تعمیر کنیم، استعداد بچه‌ها برای حضور در این تعلیم و تربیت افزایش می‌یابد و رغبت پیدا می‌کنند. ما بچه‌های چنین مدارس را وارد این طرح‌های خوب می‌کنیم و وقتی در محیط مدرسه برمی‌گردد با تناقض روبرو می‌شود و می‌گویند اگر چیزی که آنها در این طرح می‌گویند درست است چرا سقف مدرسه ما در حال ریزش است؟ من گفتم اگر قرار است افزایش بودجه‌ای وجود داشته باشد باید به آموزش و پرورش در بازسازی مدارس کمک کنیم تا تعادلی بین زیرساخت‌ها و کار فرهنگی ایجاد شود.»

باید عملکرد شهرداری در طرح آرمان علی وردی را ارزیابی کنیم

امانی در پاسخ به این سوال که چرا با این پیشنهاد  مخالفت شد؟ گفت: «بعضی از دوستان معتقدند که «این دو بهم ارتباطی ندارند وظیفه ما کار فرهنگی و نوسازی مدارس کار آموزش و پرورش است. ما کار فرهنگی خود را می‌کنیم شما یقه آموزش و پرورش را بگیر.» من می‌گویم اگر قرارگاه زدی که آموزش و پرورش هم عضو آن است، از چند مدرسه بازدید کنید. دو هفته پیش من از یک مدرسه در هفده شهریور (منطقه 18) بازدید کنید با دختران یا مدیر مدرسه صحبت کنید. مدیر مدرسه می‌گوید: «من با 2هزار دانش ‌آموزش یک سالن اجتماعات ندارم.» من می‌گویم سالن اجتماعات را برای آن بسازید. چطور شهرداری کنار بیمارستانها همراه‌سرا می‌سازد؟ این پول را بگذارد یک سالن برای مجتمع‌های مدارس درست کند. البته شهرداری کمک می‌کند اما من می‌گویم که باید تعادلی بین زیرساخت‌ها و فعالیت‌های فرهنگی وجود داشته باشد. ضمن آن که ما خروجی روشن و ملموسی از این طرح نداریم. دوستان درباره ساز و کارها توضیح دادند نه خروجی این طرح. قرار شد اگر در بودجه سال آینده این طرح ادامه پیدا کند دوستان خروجی‌ها و برداشت‌ها را برای شورای شهر تشریح کنند.»

بیشتربخوانید: جزئیات طرح شهرداری زاکانی با ۴۰۰ میلیارد تومان بودجه با عنوان "آرمان علی وردی"

رئیس کمیته تشکیلات و منابع انسانی شورای شهر تهران در پاسخ به این سوال که مدارس بر اساس چه معیاری انتخاب می‌شود؟ تاکید کرد: «نمی‌دانیم این سوالاتی است که ما هم داریم. می‌گویند برخی از مساجد را انتخاب کردیم، سوال ما این است که معیار شما برای انتخاب مساجد چیست؟ چه محورهایی را به بچه‌ها تعلیم می‌دهید؟ گفتند بچه‌ها را اردوی مشهد هم می‌برند. پول‌ها در همین زمینه هزینه می‌شود اما ما که تایید و مصوب کننده این پول‌ها هستیم از اقدامات آن اطلاعی نداریم. به همین دلیل پیشنهاد کردم حداقل عملکرد این 400 میلیارد تومان امسال برآورد و ارزیابی شود و اگر مثبت بود بودجه آن را برای سال آینده دو برابر کنیم.»

منبع: سایت دیده بان ایران

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر