واکنش دو تشکل در دانشگاه علامه طباطبایی به حواشی جشن شب یلدا
کانون شعر و ادب دانشگاه علامه طباطبایی و کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی در بیانیه هایی جداگانه به اتفاقات در جشن شب یلدا در این دانشگاه واکنش نشان دادند
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ کانون شعر و ادب دانشگاه علامه طباطبایی و کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی در بیانیه هایی جداگانه به اتفاقات در جشن شب یلدا در این دانشگاه واکنش نشان دادند
به گزارش جماران؛ در بیانیه کانون شعر و ادب دانشگاه علامه طباطبائی آمده است:
یلدا، شب زایش مهر یا بیمهری؟!
یلدا، شب عبور از تاریکیهاست. شب درگیری میان روشنایی و تاریکی.
ابوریحان بیرونی در آثارالباقیه آورده است:
«و نام این روز میلاد اکبر است. گویند در این روز، نور از حد نقصان به حد زیادت خارج میشود و آدمیان به نَشو و نما (رشد) آغاز میکنند و پریها (دیوها) به ذَبول و فنا روی میآورند.»
در نهایت، نور و مهر پیروز است.
مهر: ایزد پیمان و دوستی و خورشید.
و چه ناآشنا است این تعریف با تعاریف بدخواهانه بیمهران از جشن یلدای دانشگاه.
جشن یلدا و سایر جشنهای باستانی ایران همواره با شادی، ذوق، آوازخوانی و پایکوبی همراه بوده و سبب دور هم جمع شدن و اتحاد شدهاست.
ولی انگار این اتحاد دانشجویانی که هر یک از اقوام و نقاط گوناگون این سرزمین با تفکراتی متفاوت به مهر دور هم جمع شدند به کام بعضی، ناخوشایند آمدهاست.
تفریح یکی از نیازهای اساسی انسان در نظریه انتخاب گلاسر عنوان شدهاست. دانشجو مانند هر انسانی به تفریح و شادمانی نیاز دارد. اگر تفریح و نشاط نباشد، چه انگیزه و توانی برای یادگیری و آموختن با کیفیت میماند؟
درست است که یک رپ کوتاه برای لحظاتی خواندهشد که صرفا ریتم شاد داشت و فاقد معنی اصیل بود و همین دستمایه اهداف مغرضانه قرار گرفت ولی بیانصافیست که این لحظات کوتاه و هرچند کم توجیه را به معنی حرکات نامتعارف و دون از شأن خواندن کل این شادیها و ترانههای دیگر خواندهشده، دانست.
مگر همین دانشجویان زمانی که محمد معتمدی آمد، همصدا با او ترانههای اصیل نخواندند و در آخر هم «ای جانم فدای خاک پاک میهنم» را به آواز سر ندادند؟
احساس تعلق اجتماعی از دیگر نیازهای انسانها به شمار میآید. برطرف شدن همین نیازهاست که باعث شکوفایی فردی و اجتماعی میشود.
این جشن با همه کم و کاستیهایی که در اول مراسم داشت ولی چنان این حس تعلق ارزشمند دانشجویان به دانشگاه علامه طباطبائی را بیدار کردهبود که دور آتش دست میزدند و شعار علامه، علامه را رسا میخواندند.
ما تلاشهای رییس دانشگاه و مسئولان برگزار کننده را بسیار پاس میداریم و حضور ایشان را در میان دانشجویان نشانی از همبستگی خانواده بزرگ دانشگاه علامه طباطبائی میدانیم.
کانون شعر و ادب دانشگاه علامه طباطبائی
جمعه، ۳۰ آذر ۱۴۰۳
***
کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی اعلام کرد:
بسماللهالرحمنالرحیم
(یا أَیُّهَا الَّذینَ آمَنُوا إِنْ جاءَکُمْ فاسِقٌ بِنَبَأٍ فَتَبَیَّنُوا أَنْ تُصیبُوا قَوْمًا بِجَهَالَةٍ فَتُصْبِحُوا عَلَى مَا فَعَلْتُمْ نَادِمِینَ)
اى کسانىکه ایمان آوردهاید! اگر شخص فاسقى خبرى براى شما بیاورد، دربارهی آن تحقیق کنید، مبادا به گروهى از روى ناآگاهى آسیب برسانید و از کردهی خود پشیمان شوید.
(آیه ۶ حجرات)
با توجه به حواشی ایجاد شده پیرامون جشن شب یلدا در دانشگاه علامه طباطبایی، کانون قرآن و عترت بر خود واجب میداند تا مواضع خود را در این زمینه مطرح کند. جشن شب یلدا، بهعنوان یکی از میراثهای فرهنگی و هویتی ما، فرصتی برای تجلی روح همبستگی و شادی در میان دانشجویان و اعضای دانشگاه است. متأسفانه، اخیراً ویدئوهایی با محتوای تحریفشده و گزینشی از این مراسم منتشر شده که سعی در ایجاد نادرستی در روایت واقعیتها دارند. این اقدام، نه تنها نشاندهنده نیتهای مغرضانه است، بلکه به تخریب وجهه دانشگاه و مدیران آن نیز میانجامد.
ما بر این باوریم که حرکتهای فرهنگی باید در راستای تقویت هویت ملی و دینی ما باشد و جشن یلدا بهعنوان نمادی از فرهنگ غنی ایرانی، باید با رعایت اصول اخلاقی و فرهنگی برگزار شود. کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی از تمامی دانشجویان و اعضای دانشگاه دعوت میکند تا با احترام به ارزشها و هنجارهای جامعه، در کنار هم به برگزاری مراسمهای شاد و مفرح بپردازند.
توجه به این نکته ضروری است که دانشگاه همواره بهعنوان محلی برای یادگیری و تبادل نظر در کنار حفظ ارزشهای اسلامی و ایرانی عمل کرده است. در این راستا، مدیران فرهنگی دانشگاه زحمات زیادی برای برگزاری این جشن متحمل شدند، اما متأسفانه تعدادی از دانشجویان با رفتار ناشایست خود، زحمات این عزیزان را نادیده گرفتند. در حالی که مدیران و عوامل اجرایی به این دانشجویان تذکر داده بودند، این رفتارها به هیچ وجه قابل توجیه نیست.
کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی با قاطعیت اعلام میدارد که با هرگونه رفتار مبتذل و ناپسند مخالف است و معتقد است که هنر و فرهنگ باید در خدمت ارتقای معنویت و اخلاق باشد. این فضای منفی ناشی از اقدامات افرادی است که بهدنبال انحراف فضای اجتماعی دانشگاه هستند و تصویری نادرست از این شب پرشکوه ارائه میدهند.
در پایان، ما ضمن ابراز همدلی با تمامی دانشجویان و اعضای دانشگاه، بر اهمیت همبستگی و همفکری در این شرایط تأکید کرده و از دانشجویانی که مقررات را رعایت کردند، قدردانی میکنیم. همچنین، از مدیران، ریاست دانشگاه و عوامل اجرایی که در برگزاری این مراسم تلاش کردند، تشکر ویژه داریم و از همه میخواهیم که با همفکری و همکاری بیشتر، گامهای مؤثری در راستای برگزاری برنامههای فرهنگی سالم بردارند و از هرگونه رفتار مغایر با هویت فرهنگی خود اجتناب کنند.
با احترام،
کانون قرآن و عترت دانشگاه علامه طباطبایی
جمعه ۳۰ آذر ۱۴۰۳