فاجعه سرانه آموزشی در تهران؛ راه حل رفع کمبود مدرسه در پایتخت چیست؟
معاون شهردار تهران در مورد آمار کمبود مدارس در تهران با بیان اینکه در کل تهران سرانه آموزشی حتی از استانهای بسیار دور افتاده هم پایینتر بوده و فاجعه است، گفت: بیشتر توسعه و گسترش مدارس در بخش غیرانتفاعی بوده است و در تهران سرانههای آموزشی پایین است.
به گزارش سایت دیدهبان ایران؛ حمیدرضا صارمی، در مورد وضعیت مدارس در تهران و نقش شهرداری تهران در رفع کمبود مدارس در پایتخت با بیان اینکه وضعیت پراکندگی مراکز آموزشی به ویژه دبستانها در تهران چالشهای جدی برای دسترسی خانوادهها ایجاد کرده است، گفت: بر اساس طرح تفصیلی و استانداردهای موجود باید مدارس ابتدایی در حدود ۴۰۰ الی ۶۰۰ متری منازل باشد و مدارس سایر مقاطع نیز حداقل ۸۰۰ متر فاصله از منازل مسکونی داشته باشد و در این مقیاسها مدارس ساخته شوند.
وی ادامه داد: در طرحها، مکانیابی این مراکز دیده شده؛ اما حدود ۴۰ درصد زمینههایی که برای کاربری آموزشی در نظر گرفته شده، وزارت آموزش و پرورش توانی برای خرید و ساخت مدارس نداشته و بیشتر مدارس عمدتا مدارس بخش غیر انتقاعی است که معمولا در دل بافت مسکونی بوده و از ایمنی لازم برای مدارس نیز برخوردار نبودند و مراکز آموزشی دولتی نیز توسعه و گسترش زیادی نداشته است. به همین دلیل حدود ۲۳ درصد از سفرهای روزانه در تهران سفرهای آموزشی است و در خرداد ماه که مدارس تعطیل میشوند نیز میتوان کاهش محسوس ترافیک را احساس کرد.
معاون شهردار تهران با بیان اینکه نگاه آقای زاکانی شهردار تهران از ابتدا این بود که شهرداری به دولت کمک کند، با ذکر مثالی عنوان کرد: مدارسی که در مکانهای خوب، اما شلوغ فعالیت دارند، تغییر کاربری بدهند و به جای آن چند مدرسه دیگر ساخته شود.
وی ادامه داد: دیدگاه شهردار تهران این است که با بهینهسازی و مولدسازی مدارس در شهر تهران، هم رفاه خانوادهها را در دسترسی بهتر به مدارس تسهیل کند و هم اینکه تعداد زیادی مدارس استاندارد و مرغوب در کوتاه مدت ساخته شوپ و این سیاست و چشمانداز شهرداری تهران برای رفع کمبود فضاهای آموزشی در تهران است.
صارمی در مورد آمار کمبود مدارس در تهران با بیان اینکه در کل تهران سرانه آموزشی حتی از استانهای بسیار دور افتاده هم پایینتر بوده و فاجعه است، گفت: بیشتر توسعه و گسترش مدارس در بخش غیرانتفاعی بوده است و در تهران سرانههای آموزشی پایین است.
وی در مورد جلسه شهردارتهران با رئیس جمهور و تعیین فرصت ۱۰ روزه نیز گفت: از دولت گذشته تاکنون بارها با وزیر آموزش و پرورش سابق و فعلی در این مورد جلسه برگزار کرده و مداوم اعلام آمادگی کردیم که برنامه داریم و شهردار تهران نظرش این است که ما میتوانیم با کمک دولت ظرف یکسال در زمینه بهینهسازی مدارس کاری کنیم که حتی المقدور بخش زیادی از مشکلات تهران رفع شود.