زنان ایرانی وارد رینگ بوکس میشوند؟
فدراسیون بوکس بهتازگی با راهاندازی بخشی در سایت اطلاعرسانی فدراسیون بوکس نسبت به جذب بانوان علاقهمند در زمینه داوری بوکس اقدام کرده است. راهاندازی این بخش در خروجی فدراسیون به درخواست فدراسیون جهانی بوکس (آیبا) است که جزء قوانین این نهاد بینالمللی محسوب میشود؛ چراکه به برابری جنسیتی بین زنان و مردان تأکید میکند.
به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی دیده بان ایران ؛ راهاندازی بوکس برای زنان، مهمترین وعدهای بود که حسین ثوری بعد از پیروزی خود در انتخابات ریاست فدراسیون بوکس از آن خبر داد و گفت: بهزودی در راستای عملیشدن آن قدم خواهد برداشت.
درحالیکه نزدیک به یک سال از ریاست ثوری در این فدراسیون میگذرد، شنیده میشود او و همکارانش استارتهای اولیه این طرح را زدهاند. آنها درصددند با حفظ موازین اسلامی و فرهنگسازی مناسب، موانع و محدودیتهای موجود را از پیش پای بانوان علاقهمند به این رشته بردارند. به این امید که فعالیت زنان بوکسور هم در آینده نزدیک مانند بانوان کشتیگیر و وزنهبردار که روزی فعالیتشان در این رشتههای بهظاهر مردانه محال به نظر میرسید، ممکن شود.
فدراسیون بوکس بهتازگی با راهاندازی بخشی در سایت اطلاعرسانی فدراسیون بوکس نسبت به جذب بانوان علاقهمند در زمینه داوری بوکس اقدام کرده است. راهاندازی این بخش در خروجی فدراسیون به درخواست فدراسیون جهانی بوکس (آیبا) است که جزء قوانین این نهاد بینالمللی محسوب میشود؛ چراکه به برابری جنسیتی بین زنان و مردان تأکید میکند. این دوره مربیگری که فدراسیون برای زنان ترتیب داده، قرار است از ۱۵ دی با میزبانی استان زنجان برگزار شود. نفراتی که بتوانند در آزمون این دوره نمره قبولی بگیرند، مدرک مربیگری درجه سه را دریافت خواهند کرد.
ثوری دراینباره میگوید: «گرفتن مجوز فعالیت برای بانوان بوکسور از هدفهای من بود که همواره از زمان ورودم به فدراسیون بوکس بر آن تأکید داشتم. انشاءالله بتوانیم با گذر از یک مسیر درست، به این مطالبه زنان برسیم. رویکرد ما در ضرورت پرداختن به این موضوع، این است که چرا نباید خانمهای بوکسور در چارچوبی تعیینشده در این رشته فعالیت کنند. همه میدانند زنان زیادی در سطح کشور هستند که به این ورزش علاقه دارند، اما فعالیتشان رسمی نیست. آنها یا در پارکها تمرین میکنند یا در زیرزمینها.
نکتهای که حائز اهمیت است، اینجاست که آنها زیر نظر مربیان مرد آموزش میبینند. چرا ما نباید محیط و فضایی را فراهم کنیم که این زنان با امنیت و آرامش خاطر کامل و مطابق با حفظ موازین شرعی، زیر نظر مربی زن تربیت شوند. درحالحاضر تمام هدف ما این است شرایطی را مهیا کنیم که خانمهای بوکسور نه به صورت غیرقانونی، بلکه با حمایت فدراسیون آموزش ببینند و دیگر به این نیازی نباشد که با مربیان مرد تمرین کنند».
او البته اقدام برای برگزاری دوره آموزشی مربیان زن در زنجان را بهمنزله راهاندازی رسمی بوکس برای بانوان نمیداند: «این حرکتی که ما درحالحاضر انجام دادیم، نوعی عضوگیری است. ما میخواهیم بدانیم چقدر متقاضی و علاقهمند به این ورزش داریم. انشاءالله زمانی که توانستیم کلاس مربیگری را برگزار کنیم، به واسطه مربیانی که تربیت میکنیم، کار جذب ورزشکاران و استعدادیابی از آنها آغاز میشود. فعلا خیلی راه داریم تا بخواهیم رسما بوکس را در ایران شروع کنیم. تازه ما زمانی هم که بتوانیم مجوز فعالیت را بگیریم، باید یک پروسه را هم برای طراحی لباس سپری کنیم».
بدون شک باید بوکس را یکی از پرفرازونشیبترین رشتههای ورزشی در ایران دانست؛ رشتهای که بعد از انقلاب، با بیمهری مواجه شد و به تعطیلی هم رسید، اما در ادامه با تلاشهای احمد ناطقنوری، رئیس کهنهکار و اسبق این فدراسیون، بعد از وقفهای ۱۰ ساله آغاز به کار کرد. زمزمههای اولیه راهاندازی بوکس بانوان دو سال پیش در زمان حضور ناطقنوری در رأس این فدراسیون شنیده شد؛ زمانی که «وو»، رئیس فدراسیون جهانی بوکس، در سفری که به ایران داشت، بهصراحت از ناطقنوری خواست بوکس را برای زنان ایرانی راه بیندازد. او حتی در ملاقات با محمود گودرزی، وزیر وقت ورزشوجوانان، نیز این درخواست را ارائه داد. درحالیکه بانوان ایرانی در چند سال اخیر مدالهای زیادی را در میادین جهانی و آسیایی در سایر رشتههای رزمی کسب کرده اند، اما تاکنون اثری از حمایت از بوکس بانوان نبوده است.
اهمیت ورزش بانوان در حدی است که چه در بازیهای المپیک و چه در بازیهای پارالمپیک، شاهد درخشش بانوان ورزشکار هستیم. اثبات این ادعا، مدالآوری کیمیا علیزاده در بازیهای المپیک ۲۰۱۶ ریو است؛ مدالی که نخستین افتخار تاریخ ورزش بانوان در این بازیها بود و در یک رشته رزمی کسب شد.