اختصاص 8 میلیارد تومان به استعدادیابی در ورزش
مدیر کل دفتر استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان از افزایش بودجه 20 تا 30درصدی برای برگزاری جشنواره همگانی استعدادیابی در سراسر کشور خبر داد و گفت: به دنبال آن هستیم تا امسال سهمی را نیز از 27صدم درصد مالیات ارزش افزوده برای توسعه استعدادیابی اختصاص دهیم.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، رامین طباطبایی درباره برگزاری دومین جشنواره همگانی استعدادیابی که از آبان ماه در 31 استان کشور برگزار خواهد شد، اظهار کرد: با توجه به استقبال خوبی که در اولین جشنواره استعدادیابی از سوی استانها شاهد بودیم، امسال تصمیم گرفتیم این جشنواره را به جای شناسایی مستعدین در 5 رشته ورزشی در 10 رشته ورزشی که شانس مدال آوری در آنها زیاد است، از آبان ماه در تمام استانها با همکاری فدراسیونها و هیاتهای ورزشی برگزار کنیم تا با برپایی این جشنواره استعدادهای نخبه را شناسایی کنیم.
وی گفت: سال گذشته به منظور استقبال خانوادهها از این جشنواره، بحث کمیت جشنواره را مدنظر گرفته بودیم و سعی داشتیم خانوادهها را برای تشویق فرزندان خود جهت شرکت در جشنواره ترغیب کنیم. اما امسال به دنبال کیفی سازی هستیم و بنا داریم ابتدا جشنواره را در سطح استانها برگزار کنیم و نخبگان را بعد از شناسایی در 10 رشته اولویت دار وارد جشنواره کنیم. سعی ما بر این است تا هر ساله با برپایی چنین جشنوارههایی در رده سنی نونهالان و نوجوانان، نخبهها را حتی اگر تعداد محدودی باشند شناسایی کنیم و با سرمایهگذاری روی آنها طی 8 سال بتوانیم ورزشکاران خوبی را برای المپیک 2024 در اکثر رشتههای مدال آور آماده کنیم.
طباطبایی در پاسخ به این پرسش که چقدر از روند برگزاری اولین جشنواره استعدادیابی در اولین تجربه راضی بودید، خاطرنشان کرد: سال گذشته روند موفقی در امر استعدادیابی داشتیم و تصور نمیکردیم بیش از صدهزار نفر از این جشنواره استقبال کنند. امسال بنا داریم با تجربهای که سال گذشته پیدا کردیم تعداد رشتهها را به ویژه آنهایی که در اولویت مدال آوری قرار دارند، افزایش دهیم تا با انجام آزمونهای علمی روی استعدادها، ورزشکاران نخبه و مستعد را برای رقابتهای جهانی و المپیک آماده کنیم. البته این که چند نفر از این استعدادها در طی 8 سال آینده براساس آزمونهای علمی رشد و پیشرفت کنند، بستگی به انگیزه و اهداف پیشبینی شده آنها دارد. ما سعی کردیم بهترین مسیر علمی را برای امر استعدادیابی انتخاب کنیم تا ورزش کشور را از متکی بودن به چند رشته خاص از جمله کشتی، تکواندو و وزنه برداری خارج کنیم و روی رشتههای مدال آور همچون قایقرانی، تیراندازی، شمشیربازی و دوچرخهسواری نیز سرمایهگذاری خوبی داشته باشیم تا در المپیک 2024 تعداد مدالهای خود را از چند رشته خاص خارج کرده و افزایش دهیم. به هر صورت امیدوارم این پروسه استعدادیابی به شکل علمی تداوم پیدا کند و ما در آینده شانس مدال آوری خود را در رشتههای دیگر نیز ارتقاء دهیم.
مدیر کل دفتر استعدادیابی وزارت ورزش و جوانان همچنین درباره بودجه اختصاص یافته به امر استعدادیابی گفت: سال گذشته با حمایت معاونت ورزش قهرمانی و حرفهای و معاونت ورزش همگانی وزارت ورزش و جوانان توانستیم 5میلیارد تومان به این امر اختصاص دهیم، امسال سعی داریم به منظور کیفی سازی کار استعدادیابی، این میزان بودجه را با 30 درصد افزایش به 8 میلیارد تومان برسانیم. همچنین از سازمان مدیریت برنامه و بودجه درخواست کردیم تا از 27صدم درصد مالیات بر ارزش افزوده سهمی را نیز برای کار استعدادیابی اختصاص دهد تا بتوانیم روند موفقی را در پروسه استعدادیابی داشته باشیم و کار را به خاطر کمبود بودجه متوقف نکنیم.
وی پیرامون این پرسش که آیا برای رشتههای پایه نیز برنامه خاصی دارید یا خیر؟ افزود: سرمایهگذاری در رشتههای پایه نیز جزو برنامههای دفتر استعدادیابی است، اما اگر بخواهیم در رشتههای پایه ژیمناستیک، شنا و دوومیدانی در المپیک صاحب مدال شویم، نیاز به سرمایهگذاری طولانی مدت دارد و بستر این کار را باید دقیقتر و با بودجه بیشتری فراهم کنیم تا در سالهای آینده در رشتههای پایه که رشتههای پرمدال است، بتوانیم خود را به مدال آوری نزدیک کنیم.
طباطبایی در پایان تاکید کرد: تمام سعی ما بر این است تا با برپایی جشنواره همگانی استعدادیابی، فدراسیونها را با هیات های ورزشی سراسر کشور همسو کنیم و با برداشتن گامهای علمی در جهت توسعه ورزش همگانی و قهرمانی، نتیجه کار را در بازیهای المپیک 2024 و رقابتهای قهرمانی جهانی ببینیم.
منبع: ایسنا