کد خبر: 166106
A
دیده بان ایران بررسی کرد؛

عملکرد بسیار ضعیف ورزش ایران با سقوط ۱۲ مدال در بازی‌های آسیایی/ نمره منفی وزارت ورزش و فدارسیون ها در هانگژو

ورزش ایران در بازی های ایران، ضعیف ترین عملکرد را در ورزش کشتی، تکواندو، وزنه برداری، تیراندازی داشتند. سیر نزولی کاروان کشورمان از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا آغاز شد؛ جایی که با وجود کسب ۲۰ طلا، ایران در رده ششم قرار گرفت و در این دوره یعنی در هانگژو تعداد طلاها به عدد ۱۳ کاهش یافت و جایگاه کشورمان نسبت به دوره قبل با یک پله سقوط هفتم شد.

عملکرد بسیار ضعیف ورزش ایران با سقوط ۱۲ مدال در بازی‌های آسیایی/ نمره منفی وزارت ورزش و فدارسیون ها در هانگژو

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ ورزش ایران در بازی های ایران، ضعیف ترین عملکرد را در ورزش کشتی، تکواندو، وزنه برداری، تیراندازی داشتند.بازی‌های آسیایی 2022 هانگژو در حالی به پایان رسید که کاروان ورزشی کشورمان با کسب 13 طلا، 21 نقره و 20 برنز و در مجموع با 54 مدال، کارش را در رتبه هفتم جدول به پایان رساند تا نسبت به دوره گذشته (2018) سقوط یک‌رده‌ای داشته باشد. اگرچه برخی رشته‌های حاضر در جاکاراتا و هانگژو با هم تفاوت داشتند اما با نگاه اجمالی به‌صورت کلی می‌توان مقایسه‌ای بین این دو دوره انجام داد، مقایسه‌ای که نشان می‌دهد برخی رشته‌ها به‌خلاف دوره گذشته عملکرد ناموفق داشته اند. 

بازی‌های آسیایی 2022

کاروان ایران در نوزدهمین دوره بازی‌ها در هانگژو، 13 مدال طلا، 21 نقره و 20 برنز و مجموع 54 مدال به دست آورد تا در این مسابقات رتبه هفتم را به خود اختصاص دهد. در هانگژو تنها دو تیم والیبال و کبدی توانستند به عنوان رشته‌های تیمی مدال کسب کنند و دست تیم‌های فوتبال، بسکتبال 5نفره و سه‌نفره و هندبال از کسب مدال کوتاه ماند.

در این دوره رشته‌هایی نظیر تنیس روی‌میز، شطرنج، دوچرخه‌سواری و ژیمناستیک نسبت به گذشته عملکرد قابل‌توجه و تکواندو، کاراته، وزنه‌برداری و بسکتبال 3 و 5 نفره افت محسوسی داشتند. برخی رشته‌ها نیز درجا زدند و عملاً کار خاصی در این مدت انجام ندادند.

 سیر نزولی بعد از بازی‌های جاکارتا

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ سیر نزولی کاروان کشورمان از بازی‌های آسیایی ۲۰۱۸ جاکارتا آغاز شد؛ جایی که با وجود کسب ۲۰ طلا، ایران در رده ششم قرار گرفت و در این دوره یعنی در هانگژو تعداد طلاها به عدد ۱۳ کاهش یافت و جایگاه کشورمان نسبت به دوره قبل با یک پله سقوط هفتم شد. 

عملکرد تکواندو 

تیم ملی تکواندو ایران در هجدهمین دوره بازی های آسیایی دو مدال طلا، یک مدال نقره و یک مدال برنز در بخش مردان کسب کرد اما در نوزدهمین دوره بازی های آسیایی هانگژو تکواندو مردان با 3 مدال نقره و ۲ برنز به کار خود پایان داد که نسبت به دوره گذشته نتایجی ضعیف تر برای تکواندو ایران رقم خورد.

 

ضعیف‌ترین نمایش وزنه‌برداری در ۲۱ سال اخیر

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ تیم ملی وزنه برداری مردان ایران با هفت مرد و سه زن در بازی‌های آسیایی هانگژو شرکت کرد که حاصل آن تنها یک نقره بود.

تیم مردان ایران در ۲۱ سال اخیر یکی از ضعیف‌ترین نتایج را رقم زد. علاوه بر اینکه ایران نتوانست مدال طلا بگیرد، در تیم مردان و زنان، چهار وزنه‌بردار نیز مسابقه را تمام نکردند. 

نکته قابل توجه دیگر، افت رکوردی نمایندگان ایران بود. اکثر وزنه‌برداران ایران نسبت به قهرمانی جهان با کاهش رکورد روبرو بودند و بعد از قهرمانی جهان نتوانسته بودند، آمادگی خود را حفظ کنند. 

برخی وزنه‌برداران ایران در قهرمانی جهان ۲۰۲۳ نتوانستند خوب ظاهر شوند و در بازی های آسیایی نیز  نمایش ضعیف خود را ادامه دادند.

مصطفی جوادی ستاره ایران در قهرمانی جهان نیز در هانگژو متفاوت از قهرمانی جهان بود. درست است که او در یک وزن بالاتر وزنه زد اما نتوانست در حد و اندازه خود ظاهر شود و همان رکورد قهرمانی جهان را هم تکرار نکرد. 

سطح رقابت در وزنه‌برداری بازی‌های آسیایی بالا بود و شاهد ثبت رکوردهای بالا بودیم اما حداقل انتظار از نمایندگان ایران این بود که وزنه‌های انتخابی را بزنند. در هانگژو همانند قهرمانی جهان تعداد حرکات صحیح نمایندگان ایران چشمگیر نبود و کادرفنی باید به دنبال راه چاره باشد. 

وزنه‌برداری همیشه یکی از رشته‌های مدال‌آور در بازی‌های آسیایی بوده است اما اکنون اوضاع خوبی ندارد. آنچه مشخص است تیم ملی نیاز به یک تغییر نسل دارد تا استعدادهای جدیدی به آن تزریق شوند. شاید اگر کادرفنی روی نفرات جوان‌تر که پتانسیل دارند، کار کند در آینده بهتر بتواند جواب بگیرد، در غیر این صورت با وضعیت رکوردی برخی وزنه‌برداران حال حاضر تیم ملی، به نظر نمی‌رسد در مسابقات بعدی هم اتفاق خاصی رقم بخورد. 

دختران نیز برای اولین بار روزی تخته بازی‌های آسیایی رفتند اما آنها هم نتوانستند نمایش خوبی داشته باشند و در اولین حضور با دو اوتی و یک نهمی، کارنامه خوبی از خود به جا نگذاشتند. 

درست است که کسی انتظار مدال از دختران نداشت اما نمایش ضعیف آنها نیز بر کسی پوشیده نیست و به نظر می‌رسد تیم دختران هم نیاز به بررسی بیشتر دارد. 

عملکرد وزنه برداری ایران در ۲۱ سال اخیر  حضورش در بازی‌های آسیایی به شرح زیر است:

*۲۰۲۲ هانگژو:

یک نقره

علی داودی: مدال نقره

*۲۰۱۸ جاکارتا:

۲ طلا، یک نقره  و یک برنز

بهداد سلیمی و سهراب مرادی: مدال طلا

سعید علی حسینی: مدال نقره

علی هاشمی: مدال برنز

*۲۰۱۴ اینچئون:

یک طلا و یک نقره

بهداد سلیمی: مدال طلا

کیانوش رستمی: مدال نقره

*۲۰۱۰ گوانگژو

یک طلا، ۲ نقره و یک برنز

بهداد سلیمی: مدال طلا

مرتضی رضائیان: مدال نقره 

اصغر ابراهیمی: مدال نقره

 سجاد انوشیروانی: مدال برنز

*۲۰۰۶ دوحه

یک طلا

حسین رضا زاده: مدال طلا

*۲۰۰۲ بوسان

یک طلا، ۳ نقره و ۳ برنز

حسین رضا زاده: مدال طلا

محمد حسین برخواه: مدال نقره

هادی پانزوان: مدال نقره

کوروش باقری: مدال نقره

مهدی پانزوان: مدال برنز

محمد علی فلاحتی نژاد: مدال برنز

حسین توکلی: مدال برنز

عملکرد ایران در رشته های تیمی 

رشته‌های تیمی کاروان کشورمان در بازی‌های آسیایی هانگژو نتایج چندان خوبی نداشتند و حتی در رشته‌ای مانند کبدی که شاید خیلی‌ها روی مدال طلایشان حساب می‌کردند، نقره و برنز حاصل کار بود‌.

بسکتبال عملکرد ناموفق داشت و واترپلو هم چهارم شد.

یکی از رشته های گروهی موفق والیبال بود که کارش را با قهرمانی به پایان رساند. 

شطرنج دیگر رشته تیمی بود که تاریخ سازی کرد و مدال ارزشمند طلا بدست آورد.

در بخش تیمی، تنیس روی میز هم درخشان ظاهر شد و برای اولین بار با شکست ژاپن برنز آسیا گرفت.

با توجه به آشفتگی گسترده در برنامه های فدراسیون ها، کمیته ملی المپیک و وزارت ورزش باید دید با این نتایج ورزشکاران در مسابقات کسب سهمیه المپیک چطور عمل خواهند کرد و برنامه فدراسیون‌ها برای ارتقاء و بهبود نتایج در المپیک چه خواهد بود. 

منبع: دیده بان ایران

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر