کد خبر: 216944
A

چگونه با کودک لجباز رفتار کنیم؟

لجبازی کودکان، از دغدغه‌های والدین در دوران رشد فرزندان است. این رفتار که اغلب با اصرار، مخالفت و مقاومت کودک همراه است، می‌تواند روابط خانوادگی را تحت تاثیر قرار دهد و والدین را به چالش بکشد لذا لجبازی کودکان و چگونگی رفتار با کودک لجباز یکی از چالش‌های رایج والدین است اما اولین گام برای شناخت درست رفتار با کودک لجباز این است که بدانیم آیا کودک ما واقعا لجباز است یا خیر؟.

چگونه با کودک لجباز رفتار کنیم؟

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ کودکان لجباز معمولاً ویژگی‌های مشترکی دارند که شناخت آن‌ها به والدین کمک می‌کند تا بهتر بتوانند با این رفتار مقابله کنند.

اصرار بر انجام کارها به روش خود: کودکان لجباز تمایل دارند که کارها را به روش خود انجام دهند و به ندرت به پیشنهادات دیگران گوش می‌دهند. به نوعی فرزندان لجباز تمایل دارند هر کاری را با شیوه خودشان انجام دهند.

 مخالفت با پیشنهاد والدین: حتی اگر پیشنهادات یا دستورات والدین منطقی و معقول باشد، کودکان لجباز تمایل به مخالفت با آن‌ها دارند.

گریه و زاری: برای رسیدن به خواسته‌های خود، ممکن است به گریه و زاری روی آورند. البته گریه و زاری تنها راه رسیدن به خواسته‌ها محسوب نمی شود.

عصبانیت و پرخاشگری: در صورت عدم پذیرش خواسته‌هایشان، ممکن است عصبانی شوند و رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان دهند. در واقع می توان گفت که کودکان لجباز به طور مکرر کج خلقی می کنند.

 تلاش برای جلب توجه: لجبازی گاهی اوقات می‌تواند راهی برای جلب توجه والدین باشد. در کلام ساده تر آن‌ها انتظار دارند که کارهایشان تایید شود، که باعث می‌شود اغلب توجه شما را جلب کنند.

 مقاومت در برابر تغییر: کودکان لجباز معمولاً به روتین‌های خود عادت می‌کنند و هرگونه تغییر در برنامه روزانه ممکن است باعث لجبازی آن‌ها شود.

البته باید در خصوص رفتار با کودک لجباز به این مسئله توجه داشته باشید که این ویژگی‌ها به صورت کلی بیان شده است. ممکن است از نظر شما کودکتان تمامی این ویژگی ها را داشته باشد، اما از نظر یک متخصص و مشاور همچنان به عنوان کودک لجباز شناخته نشود.

سعی کنید دلیل لجبازی کردن کودکتان را متوجه شوید: برای برخورد صحیح با کودک لجباز خود، بهتر است، ابتدا دلیل رفتارهایش را متوجه شوید و بفهمید که چه چیزی باعث می شود که آنها مدام بر سر هر موضوعی لجبازی پیشه کنند.

 مصمم بودن فرزندتان را در مورد یک موضوع را به هیچ عنوان پای لجباز بودنش نگذارید: مصمم بودن فرزندتان به معنای این است که در هدفی که برای خود تعیین می‌کند، ثابت قدم است و این یک ویژگی خوب در سنین بزرگسالی اش خواهد بود.

 از عواملی که موجب حواس پرتی کودکان لجباز می شوند، استفاده کنید: بهتر است در مواقعی که فرزندتان برای به دست آوردن خواسته‌ای که نباید انجام شود، خیلی لجبازی از خودش نشان می دهد، حواسش را به موضوع دیگری پرت کنید. شروع یک بازی جدید، نشان دادن اسباب بازی یا وسایل سرگرمی دیگر، داستان تعریف کردن همه و همه می توانند گزینه خوبی برای ایجاد حواس پرتی در فرزندتان باشد.

با کودک نافرمان بحث نکنید: باید این واقعیت را بپذیرید که کودک لجباز شما همیشه آماده رویارویی و مشاجره بر سر موضوعات مختلفی است که چندان موافق میلش نیستند اما با کودکتان بحث نکنید درعوض برای تبادل بحث و جنجالی که او منتظر آن است، شروع به گفتگو با وی کنید. وقتی به کودکتان نشان دهید که آماده شنیدن حرف‌ها و صحبت هایش هستید، به مرور زمان این ظرفیت را برایش ایجاد خواهید کرد که او یاد بگیرد به جای گریه و زاری و فریاد کشیدن به حرف‌های شما گوش دهد.

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر