کد خبر: 213013
A

جمعیت چین برای سومین سال متوالی کاهش یافت

جمعیت چین برای سومین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت و به نگرانی‌ها در دومین اقتصاد بزرگ جهان در پی کاهش تعداد نیروی کار دامن زد.

جمعیت چین برای سومین سال متوالی کاهش یافت

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ جمعیت چین برای سومین سال متوالی در سال ۲۰۲۴ کاهش یافت و به نگرانی‌ها در دومین اقتصاد بزرگ جهان در پی کاهش تعداد نیروی کار دامن زد.

بنابر گزارش دیده بان ایران؛ یورونیوز نوشت: بر اساس داده‌های اداره آمار چین، جمعیت این کشور در سال گذشته میلادی به یک میلیارد و ۴۰۸ میلیون نفر رسید که این رقم نسبت به سال پیش از آن، ۱.۳۹ میلیون نفر کمتر بوده است.

به این ترتیب چین به دو کشور همسایه خود یعنی ژاپن و کره جنوبی پیوسته که جمعیت‌شان در حال کاهش است. تعداد زیادی از مردم چین مانند بسیاری از مردم ژاپن و کره جنوبی از مزارع روستایی به مناطق شهری که ازدواج و فرزندآوری در این مناطق به مراتب هزینه‌برتر است نقل مکان کرده‌اند، موضوعی که منجر به کاهش میزان زاد و ولد می‌شود.

برای دهه‌ها نرخ زاد و ولد در چین به دلایل ساختاری و فرهنگی از جمله گسترش سریع شهرنشینی و سیاست تک فرزندی که دولت این کشور از سال ۱۹۸۰ تا سال ۲۰۱۵ اجرا کرد، در حال کاهش بوده است. همچنین مشکلاتی مانند تبعیض جنسیتی (ترجیح پسر بر دختر) و فشارهای اجتماعی برای زنان نیز بر این روند تاثیرگذار بودند.

این موضوع بزرگ‌ترین عامل نسبت نامتعادل جنسیتی در چین بوده، به طوری که به ازای هر ۱۰۰ دختر، میلیون‌ها پسر متولد شده‌اند که به بی‌ثباتی اجتماعی در میان انبوه مردان مجرد دامن زده است

گزارش روز جمعه اداره آمار چین نسبت جنسیتی در این کشور در سال گذشته میلادی را ۱۰۴.۳۴ مرد به ازای هر ۱۰۰ زن نشان می‌دهد. البته گروه‌های مستقل این عدم توازن را به‌مراتب بیشتر تخمین می‌زنند.

موضوعی که بیش از هر موضوع دیگری باعث نگرانی دولت چین شده، کاهش شدید نرخ زاد و ولد در این کشور است. در سال ۲۰۲۳، هند با پیشی گرفتن از چین به پرجمعیت‌ترین کشور جهان تبدیل شد و جمعیتش از یک میلیارد و ۴۲۸ میلیون نفر فراتر ‌رفت.

جمعیت پیر، کاهش تعداد نیروی کار، نبود بازار مصرف و مهاجرت شهروندان به خارج از کشور، دولت‌ چین را تحت فشار شدید قرار داده است. همچین افزایش برخی هزینه‌ها از جمله هزینه‌های نظامی در چین، سیستم تأمین اجتماعی این کشور که از پیش شکننده بود را متزلزل کرده است.

بر اساس آمار رسمی، اکنون بیش از یک‌پنجم جمعیت چین را افراد ۶۰ ساله یا بیشتر تشکیل می‌دهد که رقمی برابر با ۳۱۰.۳ میلیون نفر است. پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۳۵، درصد تعداد سالمندان در چین از ۳۰ درصد کل جمعیت فراتر رود. این موضوع باعث شده که دولتمردان چین به تغییر سن رسمی بازنشستگی در این کشور که یکی از پایین‌ترین سن‌های بازنشستگی در جهان است، فکر کنند.

دولت چین در پاسخ به این بحران جمعیتی، اقداماتی را در سال ۲۰۲۴ برای افزایش نرخ زاد و ولد در این کشور آغاز کرد. البته مشوق‌های دولتی، از جمله پرداخت‌های نقدی برای داشتن حداکثر تا سه فرزند و همچنین کمک‌های مالی برای هزینه‌های مسکن، تنها تأثیرات موقتی داشته‌اند.

 

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر