ایلان ماسک: ربات های آپتیموس آینده تسلا هستند نه خودروهای برقی
ایلان ماسک اخیرا در دیداری با مدیر عامل TSMC، ربات های انساننمای آپتیموس را بهجای خودروهای برقی آینده تسلا دانسته. آیا این ادعا درست است؟
به گزارش سایت دیدهبان ایران، به نظر میرسد ایلان ماسک، مدیرعامل کمپانی تسلا قرار است روی آینده این کمپانی قمار بزرگی کند؛ زیرا طبق جدیدترین اخبار منتشر شده از ملاقات ثروتمندترین فرد دنیا با سی سی وِی، مدیر عامل TSMC، ایلان ماسک اعلام کرده که ربات های آپتیموس قرار است آینده تسلا باشند؛ نه خودروهای الکتریکی این کمپانی!
رباتهای آپتیموس تضمیمکننده آینده کمپانی تسلا!
براساس اسنادی که از اخیرا توسط برخی روزنامههای تایوانی منتشر شده، مدیر عامل تسلا، ایلان ماسک در جلسهای که با همتای تایوانی خود در TSMC داشته از اهمیت تراشههای Dojo تسلا برای آینده دستگاههای مختلف خود گفته و بر لزوم ساخت این تراشهها در حجم مورد نیاز برای رباتهای آپتیموس و خودروهای برقی تسلا تاکید کرده است. او همچنین ربات های آپتیموس را آیندهساز کمپانی تسلا توصیف کرده و به همین دلیل دستیابی به حجم مناسب از تراشههای Dojo در حجم و در زمان مناسب را حیاتی عنوان کرده است.
البته تراشههای Dojo قرار نیست در محصولات نهایی آپتیموس و خودروهای تسلا مورد استفاده قرار گیرند و در عوض صرفا برای تعلیم دادن الگوریتمهای هوش مصنوعی و شبکه عصبی پیشرفته تسلا به کار گرفته خواهند شد.
در عوض تراشههایی که در حال حاضر در ربات آپتیموس به کار گرفته میشوند، از نوع AI4 هستند؛ درحالیکه انتظار میرود نسل آینده این تراشهها، چیپست AI5، در سال ۲۰۲۵ و اندکی پیش از ورود تسلا سایبرکب وارد خط تولید شده و در دستگاههای مختلف این کمپانی به کار گرفته شود. بر اساس اطلاعات موجود، سامسونگ و TSMC مسئولیت تولید این تراشههای جدید را بر عهده خواهند داشت.
ربات آپتیموس آینده تسلا
بانک آمریکا در همین خصوص ادعا کرده که تسلا تصمیم دارد تا پایان سال ۲۰۲۵ حدود هزار دستگاه ربات آپتیموس را در کارخانجات تسلا به کار گرفته و چرخه تولید خود را تجهیز کند.
بد نیست بدانید که رباتهای آپتیموس تسلا هماکنون از یک مغز هوش مصنوعی مبتنی بر شبکه عصبی استفاده کرده و توانایی تعامل با المانهای خارجی را دارند. این ربات در حال حاضر بهطور خاص قابلیت انجام کاربریهای سنگین فیزیکی را داشته و قرار است بهزودی به قابلیتهای پیشرفتهتر هوش مصنوعی نیز مجهز شود. رباتهای آپتیموس بهزودی قابلیت شناسایی اجسام داخل محیطهای کارگاهی و تعامل با آنها را نیز به دست خواهند آورد؛ ضمن آنکه حسگرهای پیشرفته و طراحی مکانیکی دستان این رباتها نیز امکان انجام کاربریهای حساستری را برای آنها فراهم کرده است.
بانک آلمان پیشبینی کرده که ربات های انساننمای آپتیموس قادر خواهند بود تا پایان سال ۲۰۳۵ میلادی درآمد سالیانه ۱۰ میلیارد دلاری را برای تسلا به ارمغان بیاورند. البته قیمت میانگین فروش این رباتها در گزارش بانک آلمان ۵۰ هزار دلار اعلام شده و تیراژ آنها نیز ۲۰۰ هزار دستگاه در نظر گرفته شده است.
منبع: گجت نیوز