پژوهش جدید: سگها با استشمام استرس انسان، واکنشهای اجتنابی یا بدبینانه خواهند داشت
تحقیقات جدید نشان میدهد که سگها میتوانند استرس انسان را استشمام کنند؛ بنابراین ممکن است این سوال پیش آید که در اینصورت آیا رفتار آنها نیز تغییر مییابد؟ پاسخ مثبت است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ تحقیقات جدید نشان میدهد که سگها میتوانند استرس انسان را استشمام کنند؛ بنابراین ممکن است این سوال پیش آید که در اینصورت آیا رفتار آنها نیز تغییر مییابد؟ پاسخ مثبت است. مطالعهای که به رهبری دانشگاه بریستول انجام شد، اولین مطالعهای است که چگونگی تأثیر بوی استرس انسان بر یادگیری و حالات عاطفی سگها را آزمایش میکند. به گفته دانشمندان، سگها «سرایت عاطفی» را از بوی استرس انسان تجربه میکنند. به گفته دانشمندان، این استرس آنها را به انتخابهای رفتاری «بدبینانهتر» سوق میدهد.
تحقیقات جدید نشان میدهد که سگها میتوانند استرس انسان را استشمام کنند. بنابراین ممکن است این سوال پیش آید که در اینصورت آیا رفتار آنها نیز تغییر مییابد؟ پاسخ مثبت است.
به گزارش «نیویورک پست»، مطالعهای که به رهبری دانشگاه بریستول انجام شد، اولین مطالعهای است که چگونگی تأثیر بوی استرس انسان بر یادگیری و حالات عاطفی سگها را آزمایش میکند. به گفته دانشمندان، سگها «سرایت عاطفی» را از بوی استرس انسان تجربه میکنند. به گفته دانشمندان، این استرس آنها را به انتخابهای رفتاری «بدبینانهتر» سوق میدهد.
شواهد قبلی در انسانها نشان میدهد که بوی افراد استرسزا به طور ناخودآگاه بر احساسات و انتخابهای اطرافیانشان تأثیر میگذارد. محققان دانشکده دامپزشکی بریستول میخواستند بدانند که آیا سگها نیز در واکنش به استرس انسان یا بوی آرامش، تغییراتی را در یادگیری و وضعیت احساسی خود تجربه میکنند یا خیر.
این تیم از آزمایشی برای «خوشبینی» یا «بدبینی» در حیوانات استفاده کردند. محققان از 18 کمپانی صاحب سگ برای شرکت در یک سری آزمایشات با بوهای مختلف انسانی، کمک گرفتند.
سگهای شرکت کننده از هشت ماهه تا 10 ساله و شامل دو اسپانیل اسپرینگر، دو عدد کوکر اسپانیل، دو رتریور لابرادور، دو Braque d'Auvergne، یک ویپت؛ یک گلدن رتریور، یک پودل مینیاتوری و هفت سگ با نژادهای مختلف بودند.
در طول پژوهشها، به سگها آموزش داده شد که وقتی یک کاسه غذا در یک مکان قرار میگرفت، حاوی خوراکی بود، اما وقتی در مکان دیگری قرار میگرفت، خالی بود.
هنگامی که سگی تفاوت بین مکانهای کاسه را یاد گرفت، سریعتر از مکان خالی به مکان پر از غذا نزدیک شد. سپس محققان آزمایش کردند که سگ با چه سرعتی به مکانهای جدید و مبهم کاسهای که بین دو کاسه اصلی قرار دارد نزدیک میشود.
تفاوت رویکرد سگها در نزدیک شدن به محل وجود غذا در شرایط استرس انسانی
آنها دریافتند که یک رویکرد سریع، منعکس کننده «خوش بینی» در مورد وجود غذا در مکانهای مبهم و نشانگر وضعیت عاطفی مثبت است؛ درحالیکه یک رویکرد آهسته نشاندهنده «بدبینی» و احساسات منفی است.
آزمایشها در حالی تکرار شد که هر سگ در معرض بوی عرق و نمونههای تنفسی انسانها در حالت استرس یا آرام قرار داشت.
محققان دریافتند که بوی استرس باعث میشود سگها آهستهتر به مکان مبهم نزدیک شوند، تأثیری که با بوی آرام دیده نمیشود.
این یافتهها که در مجله Scientific Reports منتشر شد، نشان میدهد که بوی استرس ممکن است انتظارات سگها مبنی بر اینکه مکان جدید حاوی غذا نیست (شبیه به محل کاسه خالی مجاور) افزایش داده باشد.
محققان بر این باورند که پاسخ «بدبینانه» منعکس کننده یک وضعیت عاطفی منفی است و احتمالاً میتواند واکنش سگ برای حفظ انرژی و اجتناب از ناامیدی باشد.
منبع: دیجیاتو