عامل انقراض دایناسورها مشخص شد!
با اینکه اغلب، برخورد سیارکی را عامل انقراض دایناسورها میدانند، به عقیدهی گروهی دیگر، احتمالا فورانهای آتشفشانی عامل اصلی نابودی آنها بوده است.
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ با اینکه اغلب، برخورد سیارکی را عامل انقراض دایناسورها میدانند، به عقیدهی گروهی دیگر، احتمالا فورانهای آتشفشانی عامل اصلی نابودی آنها بوده است.
به مدت چند دهه، دانشمندان بر سر این پرسش بحث میکردند که آیا رویداد برخورد سیارکی یا فورانهای آتشفشانی عظیم، پایانبخش حکمرانی دایناسورها در حدود ۶۶ میلیون سال پیش بود. تقریبا سهچهارم حیات روی زمین به ویژه دایناسورهای غیرپرنده در آن زمان منقرض شدند و این انقراض، پایانی چشمگیر برای دورهی کرتاسه بود.
به گزارش ساینس نیوز، اکنون پژوهشگرها روشی برای شناسایی قاتل اصلی دایناسورها ابداع کردند. آنها با استفاده از یک تحلیل کامپیوتری نشان دادند که انفجارهای عظیم گازهای تولیدشده بهوسیلهی فورانهای رخداده در ایالت زمینشناختی دکان ترپس، به تنهایی میتوانستند عامل رویداد انقراضی باشند. این فورانها که نزدیک به یک میلیون سال به طول انجامیدند، مقدار زیادی گدازهی مملو از گاز را در منطقهی هند کنونی پراکنده کردند.
روش کار مطالعهی اخیر، پژوهش از آخر به اول با استفاده از شواهد صحنهی جرم بود. دانشمندان بدین منظور مدرکی انکارناپذیر دردست داشتند: مغزههای حفرشده در رسوبهای اعماق اقیانوس حاوی دادههایی زمینشناسی هستند که به فورانهای مرگبار گاز به جو زمین، بهویژه کربن دیاکسید گرمکنندهی سیاره و گوگرد دیاکسید عامل اسیدیشدن اقیانوسها اشاره دارند.