کد خبر: 165400
A

با تمام لیتیوم جهان چند خودروی برقی می‌توان ساخت؟

دانشمندان در ماه گذشته با انتشار مقاله‌ای اعلام کردند که یک آتشفشان قدیمی در زیر نوادا و اورگان در آمریکا ممکن است دارای بزرگترین ذخایر لیتیومی دنیا که تا به امروز کشف شده است باشد. این بخش از زمین که "Thacker Pass" یا "Peehee Mu’huh" نامیده می‌شود، از دهه ۱۹۷۰ مورد حفاری و استخراج قرار می‌گرفته و بررسی‌های جدید تنها آنچه مردم محلی مدت‌ها در مورد این منطقه می‌دانستند را تائید می‌کند.

با تمام لیتیوم جهان چند خودروی برقی می‌توان ساخت؟

به گزارش سایت دیده بان ایران؛ دانشمندان در ماه گذشته با انتشار مقاله‌ای اعلام کردند که یک آتشفشان قدیمی در زیر نوادا و اورگان در آمریکا ممکن است دارای بزرگترین ذخایر لیتیومی دنیا که تا به امروز کشف شده است باشد. این بخش از زمین که "Thacker Pass" یا "Peehee Mu’huh" نامیده می‌شود، از دهه ۱۹۷۰ مورد حفاری و استخراج قرار می‌گرفته و بررسی‌های جدید تنها آنچه مردم محلی مدت‌ها در مورد این منطقه می‌دانستند را تائید می‌کند.

آغاز استخراج لیتیوم در این منطقه، می‌تواند چشم‌اندازهای مختلفی از باتری‌های خودروهای الکتریکی گرفته تا باتری‌های لیتیوم- یونی گوشی‌های هوشمند را تغییر داده و حتی به ایجاد نیروگاه‌های انرژی تجدیدپذیر که به ذخیره‌سازی شبکه متکی هستند، سرعت بیشتری بدهد.

به عنوان مثال باتری خودروهای الکتریکی بین ۳۰ تا ۲۰۰ کیلووات ساعت متغیرند و وزنشان بین ۵ تا ۳۱ کیلوگرم است. این بدان معناست که کل ذخایر تخمین زده شده لیتیوم در دنیا می‌تواند برای حدود ۲.۵ میلیارد خودرو (بدون نیاز به بازیافت) و شاید تعداد بیشتری در صورتی که باتری کوچکتری استفاده شود، باتری تامین کند. انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۴۰ تعداد خودروهای الکتریکی درسراسر دنیا به ۲ میلیارد خودرو و ۷۹۰ میلیون کامیون در سراسر دنیا برسد و بدین ترتیب مسئله تامین لیتیوم برای این باتری‌ها، یک نیاز ضروری به نظر می‌رسد.

باتری‌های ذخیره‌سازی شبکه، به نوبه خود، انرژی اضافی را از منابع مختلف انرژی سبز مثل مزارع بادی جمع‌آوری می‌کنند و می‌توان این باتری‌ها را در زمان‌های تقاضای بیشتر و عرضه کمتر، شارژ و پس از آن تخلیه کرد. در اختیار داشتن باتری‌های فراوان و مقرون به صرفه، یک فاکتور کلیدی در ارائه این تسهیلات به جوامعی است که در حال بررسی استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر هستند.

البته باید این را در نظر داشت که برپا کردن معدنی برای استخراج ذخایر عظیم لیتیوم در Thacker Pass کار ساده‌ای نیست و برای جداسازی لیتیوم از رس طبیعی، فرآیند تازه‌ای نیاز خواهد بود.

منبع: خبرآنلاین

کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر