مرمت طاق کسری با کمک دانشگاه پنسیلوانیا آمریکا + عکس
"دیوید میشلمور" کارشناس مرمت و حفاظت از آثار باستانی که با تیمی از باستانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا روی این پروژه کار میکند در این باره گفت که مرحله "اضطراری" کارهای حفاظت از این سازه قرار است در ماه آینده به پایان برسد
به گزارش سایت دیده بان ایران؛ مقامات عراق اعلام کردند که در حال مرمت طاق 1400 ساله منطقه تیسفون در عراق امروزی هستند و میخواهند شکوه سابق را به آن بازگرداند. این طاق بزرگترین طاق آجری جهان است.
بنابر گزارش دیده بان ایران خبرگزاری فرانسه نوشت: بنای معروف قرن ششمی در ۳۰ کیلومتری جنوب بغداد آخرین بنای به جا مانده از پادشاهان ایرانی در این منطقه از عراق است. تیسفون یکی از پایتختهای امپراتوری ایران باستان بوده است.
کار مرمت طاق کسری (تیسفون) از سال 2013 و پس از ریزش یک تکه بزرگ آن بر اثر باران و رطوبت شدید آغاز شد. این سازه در زبان فارسی با نام "طاق کسرا" (کسری) یا ایوان مدائن شناخته میشود.
(اما) آجرهای جدید و مرمت شده نیز پس از بارندگیهای سال گذشته شروع به ریزش کرد.
"دیوید میشلمور" کارشناس مرمت و حفاظت از آثار باستانی که با تیمی از باستانشناسان دانشگاه پنسیلوانیا روی این پروژه کار میکند در این باره گفت که مرحله "اضطراری" کارهای حفاظت از این سازه قرار است در ماه آینده به پایان برسد. این مرحله از ماه مارس گذشته (فروردین) آغاز شده است.
وی به خبرگزاری فرانسه گفت: "آنچه اخیرا فرو ریخته تعمیرات مدرن است نه بخشهای اصلی ساخته شده در دوران ساسانی".
او افزود: "بین سالهای 2014- 2013 بازسازیهای زیادی روی سازهها انجام شده و احتمالا همه این ها باید برداشته و جایگزین شوند".
براساس گزارشهای تاریخی و اسناد موجود، ساخت طاق کسری در سال 540 پس از میلاد مسیح و طول جنگهای طولانی سلسله ساسانی ایران با امپراتوری بیزانس در روم شرقی آغاز شد.
این طاق با ارتفاع 37 متر و طول 48 متر بزرگترین طاق آجری جهان است.
"حسن ناظم" وزیر فرهنگ عراق گفت که این اقدامات با هدف "تثبیت" این سازه انجام شده که در نزدیکی ساحل رودخانه دجله قرار دارد و خطر نفوذ آبهای زیر زمینی به آن زیاد است.
"لیث مجید حسین" مدیر سازمان مرمت و حفظ آثارباستانی عراق گفت که مرمت کنونی طاق کسری به لطف بودجه 700 هزار دلاری موسسه "بینالمللی حفاظت از میراث فرهنگی در مناطق تحت درگیری" (الیف) تامین میشود.
او از "اشتباهات متعدد" در مرمت قبلی مانند "استفاده از سیمان سنگین روی طاق" ابراز تاسف کرد.
"لیث مجید حسین" افزود: مرحله بعدی "مرمت کامل" خواهد بود که به تقویت سازه و جلوگیری از ریزش بخشهای آن کمک میکند.
"صندوق جهانی بناهای تاریخی" در سال 2004 اعلام کرد که طاق کسری بسیار فرسوده شده و در "خطر ریزش" قرار دارد.
این هشدارها قابل پیشبینی بودند و در سال 2012 بخشی 2 متری از طاق کسری فرو ریخت.