مدیر تلویزیون: شکستن بت شاملو از اهداف ماست! / کاکایی: شعرهای شاملو قویتر از بتشکنهاست
حالا نوبت قائممقام شبکه سه رسیده که ضمن تأکید بر این ادعا که «شکستن بتهایی چون شاملو از اهداف این شبکه است» میگوید که «هر رسانهای سیاستهای خودش را دارد و آنهایی که میگویند شما وقتی مستندی در نقد شاملو ساختهاید، چرا نمیگذارید ما مستندی در دفاع از او بسازیم، قطعا شوخی میکنند».
به گزارش دیده بان ایران؛ تبعات نمایش مستند قدیس از شبکه سه ادامه دارد. مستندی درباره احمد شاملو که بهواسطه نگاه یکسویه، شعاری و ایدئولوژیک و نفی دستاوردهای شعری شاعر بزرگ کشورمان مورد انتقاد اندیشمندان و منتقدانی از طیفهای مختلف قرار گرفت؛ بهخصوص به این دلیل که قدیس کاراکتر شخصی شاعر را نیز تا حد انسانی دروغگو، دورو، هتاک و البته بیاخلاق تقلیل داده بود. اینها همه باعث شد فضایی منفی علیه سازندگان و سفارشدهندگان و پخشکنندگان این مستند شکل بگیرد.
حالا نوبت قائممقام شبکه سه رسیده که ضمن تأکید بر این ادعا که «شکستن بتهایی چون شاملو از اهداف این شبکه است» میگوید که «هر رسانهای سیاستهای خودش را دارد و آنهایی که میگویند شما وقتی مستندی در نقد شاملو ساختهاید، چرا نمیگذارید ما مستندی در دفاع از او بسازیم، قطعا شوخی میکنند».
اینها صحبتهای محسن یزدی، قائممقام شبکه سه سیما با خبرگزاری مهر است. مقامی که به ادعای مهر کسی است که روی پخش مستندهای ضد چهرههای فرهنگی کشورمان نظارت مستقیم دارد. یزدی گفته: «خود ما اکنون سراغ آدمها میرویم تا مستندهایشان را پخش کنیم. مستندهایی از نوع قدیس، خارج از دید، آقای نخستوزیر و قائممقام... یکی از حوزههای ما شکستن بتهای ساختهشده است و به چهرههایی که منطقه ممنوعه بودند، میپردازیم.» گفتههایی که در این یک روزی که از ایرادشدنشان گذشته، واکنشهای زیادی به بار آورده است؛ مخصوصا آنجا که به سیاستهای تلویزیون اشاره میکند و میگوید که قطعا نمیشود مستندی با نگاهی مثبت به شاملو روی آنتن فرستاد- که با این انتقادات مواجه شده که «مگر صداوسیما ادعا نمیکند که رسانه ملی است؟ پس چرا آشکارا و علنا علیه چهرههای ملی موضع میگیرد؟»
عبدالجبار کاکایی، شاعر و ترانهسرا در این مورد به «شهروند» میگوید: «خب این یک اعتراف رسمی است و البته ضرورتی هم به این اعتراف وجود ندارد و پیش از اینکه ایشان این حرف را بزند، غالب نخبگان کشور چه در قالب جریانهای سیاسی اصولگرا و چه اصلاحطلب خوب میدانستند و میدانند که صداوسیما یک نهاد ایدئولوژیک است و توسط گروهی خاص اداره میشود و هیچ قصد و هدفی هم ندارد که همه صداهای داخل کشور را پوشش دهد و متاسفانه عملکرد بسیار ضعیفی هم داشته است. من حتی فساد و ابتذال در موسیقی امروز را هم نتیجه رفتار صداوسیما در زمینه موسیقی میدانم و در زمینههای دیگر هم این نهاد نقش پررنگی در اغلب عقبماندگیها دارد. در یک جمله صداوسیما نیاز به یک تحول بنیادی دارد تا طرف توجه جامعه قرار گیرد».
عبدالجبار کاکایی در مورد شاملو اعتقاد دارد که «انکار او انکار آفتاب است، شاعری که به تعبیر دکتر شفیعی کدکنی شعر مبتذل هم ندارد. شعرای ما غالبا شعر ضعیف و قوی دارند، ولی شاملو تمام شعرهایش در سطح عالی و خوب است». این شاعر و ترانهسرای تحسینشده میگوید که «برخوردی که از منظر انکار شاملو چه در صداوسیما، چه در سازمان تدوین کتب درسی و چه در نهادهای مرتبط با نهادهای ایدئولوژیک میشود، به نظر من اقرار به ضعف است؛ یعنی حس میکنند با نام بردن از او و دیگر بزرگان خودشان در موضع انتقاد قرار میگیرند که حتی یک نفر در آن حد و اندازه ندارند».
البته شاید هم حق با آن نویسنده تحسینشده دیگر با انبوه رمانها و فیلمنامههای دفاع مقدسی باشد که گفت نمیخواهد نامش در این گزارش بیاید و بر خواستهاش هم پافشاری کرد. او گفت: «حالا قائممقام شبکه سه یک حرفی زده. چه اهمیتی دارد؟ ایشان خوشحال بوده یک حرفی زده تا دیده شود. آگراندیسمان این حرفها به نفع او میشود و باعث بیشتر دیدهشدنش میشود. شما ببین قبل از این حرفها کسی قائممقام شبکه سه یا کارگردان آن مستند را میشناخت؟ اما حالا شما دارید دربارهشان گزارش مینویسید!»/ شهروند