روایت امیرحسین مصلی از یک «اقامت اجباری» منتشر شد
نمایشنامه اقامت اجباری با طراحی جلد اردشیر رستمی در ۹۶ صفحه توسط نشر افراز عرضه شدهاست.
به گزارش دیده بان ایران، داستان این نمایشنامه درباره معلمی است که چندین نسل از دانشآموزان یک دهکده را تربیت کردهاست اما عاقبت به دلیل نافرمانی نسبت به بخشنامهای پیرامون آموزش کشتن گنجشکها به کودکان، به جرم تخطی از فرامین شورا در مدرسهای که خود بنا کرده محصور میشود؛ مامورانی که وظیفه نگهبانی از این معلم را برعهده دارند هر کدام روزی از شاگردان او بودهاند و همین موضوع باعث میشود تا چالشهایی اخلاقی میان آنها به وقوع بپیوندد؛ معلم که در این اقامت اجباری برای همکاری با شورا توسط مأموران تحت فشار است، به طور پنهانی از گنجشکی زخمی نیز نگهداری میکند که ناگهان….
پیش از این نیز امیرحسین مصلی کتاب «و این حرمان مانایی ندارد» را در حوزه رسانه تألیف کرده بود اما کتاب اقامت اجباریاولین تجربه این نویسنده و روزنامهنگار در حوزه ادبیات محسوب میشود.
در در بخشی از پیشگفتار این کتاب آمدهاست:
«اقامت اجباری در ناکجاآبادی بیزمان به وقوع میپیوندد. با وجود آنکه این اثر دارای رویکردی واقعگرایانه است، شاید در نگاه نخست انتزاعی و استعاری قلمداد شود؛ اما وجه اشتراک در چنین تضادی، ریشه در سرنوشت شگرف انسان معاصر در مواجهه با اسلوب انحصارگرایانه خودکامگان دارد…».