با تعاملات بینالمللی موجب گسترش رفتوآمد گردشگران و توسعه زیرساختهای گردشگری شده ایم
رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با وزیر فرهنگ اسلواکی دیدار کرد و دو طرف بر همکاری در زمینه میراث فرهنگی و صنایع دستی تاکید کردند.
دیده بان ایران - زهرا احمدیپور روز شنبه در دیدار با 'مارک مدریک' ابراز امیدواری کرد که روابط خوبی بین دو کشور با محوریت ملاحظات فرهنگی بوجود آید.
وی با اشاره به مشارکتهای سازمان در بخش میراثفرهنگی با کشورهای مختلف در حوزه کاوش، مرمت و فعالیتهای مشترک در حوزه موزهها، ادامه داد: بخشی از این فعالیتها در قالب کارگاههای آموزشی و بخشی در قالب فعالیتهای اجرایی است.
معاون رئیس جمهوری گفت: در بخش گردشگری هم تعاملات بینالمللی را مدنظر قرار دادهایم و سعی شده، علاوهبر گسترش رفتوآمد گردشگران، زیرساختهای گردشگری را هم توسعه دهیم.
به گفته احمدی پور در بحث توسعه زیرساختهای گردشگری میتوان از ظرفیتهای شرکتهای مختلف بینالمللی استفاده کرد. نمایشگاههای بینالمللی مختلفی در ایران برگزار میشود از مشارکت کشورهای مختلف استقبال میکنیم و خودمان نیز سعی میکنیم حضور فعالی در نمایشگاههای بینالمللی گردشگری داشته باشیم.»
معاون رئیسجمهوری افزود: در بخش صنایعدستی، با توجه به اینکه 360 رشته فعال صنایعدستی در قالب 18 گروه در ایران وجود دارد، ظرفیت گستردهای از انواع صنایعدستی در ایران داریم که با شرکت در نمایشگاههای بینالمللی و داشتن بازارچههای صنایعدستی در این نمایشگاهها صنایعدستی خود را به سایر کشورها معرفی کنیم.
وی گفت: از سایر کشورها هم دعوت میکنیم که با برگزاری نمایشگاههای صنایعدستی در ایران محصولات خود را معرفی کنند تا بتوانیم زمینه آشنایی بیشتری بین نوع صنایعدستی ایران و کشورهای مختلف برقرار کنیم.در کنار هفتههای فرهنگی هم میتوانیم اقدامات مرتبط با نمایشگاهها را دنبال کنیم.
رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری ادامه داد: با توجه به اینکه در سه سال گذشته هفت دیدار بین مقامات ایران و اسلواکی انجام شده و محور این ملاقاتها عمدتاً فعالیتهای اقتصادی بوده، سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری نیز میتواند در قالب فعالیتهای مشترک، روابط فرهنگی خود را با کشور اسلواکی گسترش دهد.
احمدیپور افزود: علاوهبر اینکه میتوانیم از ظرفیت تفاهمنامههایی که میان سایر دستگاههای ایرانی و اسلواکی منعقد شده برای اقدامات مشترک استفاده کنیم، میتوانیم وارد فعالیتهای مرتبط با بخشهای اقتصادی گردشگری و صنایعدستی شویم و فعالیتهای این حوزهها را گسترش دهیم. امیدواریم بتوانیم روابط پایدار فرهنگی بین ایران و اسلواکی داشته باشیم.
* لزوم تبادل متخصصان مرمت و پژوهشگران حوزه میراثفرهنگی ایران و اسلواکی
وزیر فرهنگ اسلواکی نیز در این دیدار، ضمن قدردانی از رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری برای این نشست گفت: سفر هیئتهای مختلف اسلواکی به ایران نشاندهنده علاقه بسیار زیاد کشور اسلواکی برای تحکیم و گسترش روابط بین ایران و اسلواکی است؛ همچنین به همان اندازه علاقه برای گسترش روابط بین دو کشور ازسوی طرف ایرانی احساس میشود.
'مارک مدریک' افزود: ایران و اسلواکی میتوانند به نتایج مهمی در حوزه فرهنگی برسند و روابط فرهنگی میان این دو کشور توسعه پیدا کند.
وی با اشاره به تمایل کشور اسلواکی برای گسترش همکاریهای فرهنگی با ایران گفت: این ملاقات بسیار مهم است، زیرا وزارت فرهنگ اسلواکی متولی اکثر حیطههای سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است. البته متأسفانه گردشگری در حیطه کار این وزارتخانه نیست. امیدوارم در آینده بخش گردشگری این کشور به بخش فرهنگ بپیوندد تا بتوان از ظرفیتهای بسیار زیادی که در این دو حوزه وجود دارد استفاده کرد.
وزیر فرهنگ اسلواکی، با اشاره به اینکه فرهنگ و میراثفرهنگی یکی از مهمترین عوامل مؤثر در توسعه گردشگری است و جاذبه بسیار زیادی برای گردشگران دارد، گفت: گردشگران زیادی در سالهای اخیر از کشور اسلواکی به ایران سفر کردهاند از این رو امیدوارم شاهد حضور گردشگران ایرانی در اسلواکی باشیم.
این مقام اسلواکی با اشاره به سفر یک هیئت علمی ایرانی به کشورش گفت: این سفرها نشان میدهد که روابط بین دو کشور درحال پیشرفت است.
وزیر فرهنگ اسلواکی ابراز امیدواری کرد که همکاری کشورش در تبادل متخصصان مرمت یا پژوهشگران حوزه میراثفرهنگی توسعه یابد و افزود: بسیار علاقه داریم که در حفاظت از آندسته از آثار که ثبتجهانی یونسکو هستند مشارکت داشته باشیم.
وی اظهار داشت: فکر میکنم گروه مشابهی از هیئت اسلواکی میتوانند به ایران بیایند و تجربیات خود را در اختیار متخصصان و باستانشناسان ایرانی قرار دهند و از تجربیات متخصصان ایرانی نیز استفاده کنند.
وی همچنین ابراز امیدواری کرد تا زمینههایی فراهم شود که صنایعدستی و فرهنگ سنتی ایران در اسلواکی معرفی شود و صنایعدستی ایرانی در کشور ما عرضه شود؛ با توجه به اینکه چنین پروژههایی چندان هزینهبر نیستند، میتوان راحت آنها را عملی کرد.
در ادامه رئیس سازمان میراث فرهنگی در پاسخ به صحبتهای وزیر فرهنگ اسلواکی درباره پروژههای مشترک باستانشناسی با اشاره به اینکه 21 اثر ثبتجهانی ملموس و 11 اثر ثبتجهانی ناملموس داریم، از تجربه و اعلام آمادگی جمهوری اسلامی ایران در موضوع مرمت برای همکاریهای مشترک فیمابین خبر داد.
زهرا احمدی پور گفت: از ظرفیت چنین همکاریهایی که در تفاهمنامه امضا شده بین وزارت فرهنگو ارشاد جمهوری اسلامی و وزارت فرهنگی اسلواکی وجود دارد میتوان استفاده کرد و برای بخشهایی که در آن تفاهمنامه اشارهای به آنها نشده میتوان تفاهمنامه جدید
تنظیم کرد تا بهامضای وزارت فرهنگ اسلواکی و سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری جمهوری اسلامی ایران برسد.
وزیر فرهنگ اسلواکی نیز در پاسخ به این پیشنهاد رئیس سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری گفت: این پیشنهاد بسیار خوب است و من بهمحض بازگشت به کشورم از همکارانم میخواهم که این مسئله را در دستورکار قرار دهند.
به گزارش ایرنا، مارک مدریک وزیر فرهنگ اسلواکی روز شنبه با حضور در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ضمن دیدار و گفت و گو با سیدرضا صالحی امیری وزیر ارشاد، تفاهم نامه همکاری دز زمینه حوزه ها و فعالیت هیا سینمایی، کتاب، برگزاری نمایشگاههای کتاب، حوزه هنرهای تجسمی و... امضا کردند.
توافق برای برگزاری هفته فرهنگی، حضور فعال در نمایشگاه های کتاب و هنری، همکاری سینمایی و دپیلماسی فرهنگی از جمله مواد این تفاهم نامه امضا شده میان وزرای فرهنگ ایران و اسلواکی به شمار می آید.