کد خبر: 147293
A

هزینه "حج" قسطی شد

ثبت‌نام حج تمتع زائران سعودی آغاز شده و مشمولان می‌توانند هزینه حج را در سه قسط بپردازند که البته باید ۲۰ درصد این هزینه را تا ۷۲ ساعت پس از رزرو واریز کنند.

هزینه "حج" قسطی شد

به گزارش سایت دیده‌بان ایران؛ هم‌زمان با سفر هیأت ایرانی حج و زیات کشورمان به عربستان، سعودی‌ها ثبت‌نام در حج تمتع ۱۴۴۴ قمری را برای زائران کشورشان آغاز کردند.

محدودیت سنی برای تشرف به حج تمتع در سال‌های اخیر

براساس اعلام سعودی‌ها، در حج تمتع آینده زائران زیر ۱۲ سال پذیرش نمی‌شوند که این تصمیم عربستان برای ایجاد ظرفیت بیش‌تر برای زائران سالمندی است که در ایام کرونا امکان تشرف به حج تمتع را نداشتند. چرا که در ۲ سال نخست شیوع کرونا که فقط افراد ساکن عربستان به حج تمتع رفتند، سعودی‌ها افراد بالای ۵۵ را برای جلوگیری از شیوع کرونا و به خطر افتادن سلامت زائران، پذیرش نکردند و امسال هم که زائرانی از کشور‌های مختلف با کم‌‍تر از ۵۰ درصد سهمیه به زیارت خانه خدا در ایام حج تمتع اعزام شدند، از تشرف زائران بالای ۶۵ سال ممانعت شد. این تصمیم سعودی‌ها باعث شد که حدود ۲۲ هزار زائر ایرانی که در اولویت اعزام بودند، به دلیل شرط سنی نتوانند به حج تمتع مشرف شوند.

 علاوه بر این، عربستان در روز‌های اخیر هزینه حج تمتع را برای زائران سعودی در چهار بسته از اقتصادی تا اشرافی اعلام کرد که این مبلغ از ۳ هزار و ۹۸۴ ریال سعودی تا ۱۳ هزار و ۱۵۰ ریال سعودی است. با احتساب ریال حدود ۱۰ هزار تومانی، هزینه سفر حج تمتع برای زائران عربستان از  ۳۹ میلیون و ۸۴۰ هزار تومان تا ۱۳۱ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان بر اساس نوع اسکان و امکاناتی که دریافت می‌کنند، متغیر است.

ثبت‌نام زائر حج تمتع بیش از سهمیه!

با آغاز ثبت‌نام حج تمتع، عربستان در حالی که هر ساله بیش‌ترین سهمیه حج تمتع را دارد (اینجا بخوانید) و در حج آینده هم از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار زائر بیش از ۳۰ درصد این سهمیه یعنی ۸۵۰ هزار زائر را به خود اختصاص داده است، اعلام کرده که بیش از این ظرفیت هم امکان ثبت‌نام حج تمتع وجود دارد که این امر ممکن است به دلیل احتمال تکمیل نشدن ظرفیت و سهمیه سایر کشور‌ها صورت گیرد. چرا که در حج تمتع گذشته نیز با وجود پیش‌بینی بیش از یک میلیون زائر به حج تمتع، کم‌تر از ۹۰۰ هزار نفر حاجی شدند و بالا رفتن هزینه حج از سوی سعودی‌ها و اعلام ان در روز‌های منتهی به آغاز عملیات حج تمتع باعث شد زائران برخی کشور‌ها نتوانند هزینه‌ها را تأمین و در نتیجه از تشرف به سرزمین وحی و حج تمتع انصراف دهند.

حجاج سعودی هزینه حج را در ۳ قسط می‌پردازند

امسال عربستان هم هزینه حج تمتع را به صورت قسطی از زائران کشورش می‌گیرد و بنا بر برنامه اعلام شده، زائران می‌توانند هزینه حج تمتع در هر کدام از بسته‌ها در سه قسط بپردازند. البته ۲۰ درصد هزینه حج تمتع تا ۷۲ ساعت پس از رزرو اولیه اخذ می‌شود و زائران باید ۴۰ درصد دیگر را تا هفتم ماه رجب و ۴۰ درصد دیگر را تا دهم شوال پرداخت کنند.

راه‌اندازی سامانه «نسک» و الکترونیکی کردن عملیات اجرایی حج تمتع توسط سعودی‌ها

همچنین با توجه به الکترونیکی شدن عملیات اجرایی حج تمتع در سال‌های اخیر، روند ثبت‌نام حج تمتع در سامانه «نسک» انجام می‌گیرد و سایر امور از پرداخت هزینه‌ها تا سایر برنامه‌های پیش‌بینی شده در این سامانه به اطلاع زائران می‌رسد.

عربستان برای زائران سایر کشور‌ها نیز به منظور صدور ویزا سامانه مسار را طراحی کرده بود که همه زائران کشور‌های مختلف متناسب با سهمیه تعیین شده باید برای اخذ ویزا مدارک مورد نیاز را بارگذاری کنند و پس از صدور ویزا روند اعزام زائران به سرزمین وحی آغاز می‌شود.

اعزام هیأت ایرانی حج و زیارت به عربستان در سکوت خبری

بر اساس برنامه‌ریزی سازمان حج و زیارت، عملیات حج تمتع سال آینده از هفته نخست خردادماه آغاز می‌شود و زائران در قالب کاروان‌های مدینه بعد و مدینه قبل عازم سرزمین وحی خواهند شد. همچنین سهمیه ایران ۸۷ هزار و ۵۵۰ نفر است که رئیس سازمان حج و زیارت وعده افزایش آن تا ۹۰ هزار نفر را داده است. البته تیم حج و زیارت در عربستان حضور دارد و مذاکرات حج آینده در حال انجام است. در حالی که سازمان حج و زیارت هنوز درباره سفر هیأت ایرانی به عربستان یا حتی نتایج مذاکرات انجام شده با سعودی‌ها اطلاع‌رسانی نکرده است.

 برنامه‌ریزی برای حج تمتع آینده از سوی سعودی‌ها از ماه‌ها قبل صورت گرفت و حتی قرار بود برای سال آینده هم محدودیت‌هایی پیش‌بینی شود. اما در نهایت با نظر اکثریت، حج ۱۴۴۴ قمری (۱۴۰۲ شمسی) با ۱۰۰ درصد سهمیه کشور‌ها برگزار خواهد شد و حتی افزایش سهمیه نیز در نظر گرفته شده است که برای افزایش سهمیه زائران حج کشورمان، باید منتظر نتایج مذاکرات مسؤولان با سعودی‌ها و امضای تفاهم‌نامه حج آینده باشیم.

منبع: دانشجو
کانال رسمی دیدبان ایران در تلگرام

اخبار مرتبط

ارسال نظر