دولت به طور جدی از حضور بخش خصوصی در بخش بهداشت و درمان حمایت می کند/ تردیدی در دولت برای ادامه طرح تحول سلامت وجود ندارد
معاون اول رییس جمهور با اشاره به تلاش ها و پیگیری های دولت تدبیر و امید برای اجرای طرح تحول نظام سلامت، گفت: این طرح در شرایطی توسط دولت اجرا شد که دولت در تنگنای بودجه قرار داشت اما تلاش کردیم که آسیبی به طرح وارد نشود و هم اکنون نیز کمترین تردیدی در دولت برای ادامه این طرح وجود ندارد.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران؛ دکتر اسحاق جهانگیری عصر امروز (شنبه) در مراسم افتتاح بیمارستان عرفان نیایش جامعه پزشکی را یکی از شریف ترین و زحمت کش ترین اقشار جامعه برشمرد و گفت: جامعه پزشکی یکی از اصلی ترین جوامعی است که به مردم و جامعه خدمت می کند.
وی با اشاره به برخی حواشی و فضاسازی ها علیه جامعه پزشکی اظهار داشت: پزشکان جامعه به این حواشی توجه نمی کنند و این مسائل تاثیری در روحیه آنان نخواهد داشت.
معاون اول رییس جمهور با بیان اینکه در دولت تدبیر و امید تلاش شد که بار و غمی از دوش بیماران کشور برداشته شود، خاطر نشان کرد: در این دولت تلاش کردیم تا به تعبیر مقام معظم رهبری، بیماران به جز درد بیماری دچار رنج و مشقت های دیگر نباشند و در همین راستا طرح تحول نظام سلامت از سوی دولت اجرایی شد.
دکتر جهانگیری افزود: البته طرح تحول نظام سلامت نیازمند آن است که بازخوردهای اجرای آن از سوی جامعه دریافت شود و اصلاحات مورد نیاز در این طرح صورت گیرد تا ادامه کار با موفقیت انجام شود.
وی با تاکید بر اینکه در مقطع فعلی یکی از ضرورت های کشور میدان دار شدن بخش خصوصی در همه امور است، گفت: اگر به توسعه و سربلندی ایران فکر می کنیم و می خواهیم که ایران در مقابل رقبای منطقه ای خود از اقتدار اقتصادی برخوردار باشد، باید بستری فراهم کنیم تا همه آحاد جامعه بتوانند سرمایه و ظرفیت های خود را در مسیر توسعه کشور قرار دهند.
دکتر جهانگیری ادامه داد: یکی از زمینه هایی که بخش خصوصی باید به صورت جدی در آن ورود کند بخش بهداشت و درمان است و دولت نیز از حضور بخش خصوصی در این بخش به طور جدی حمایت می کند.
معاون اول رییس جمهور اضافه کرد: بخش خصوصی می تواند معجزه کند و اگر به دنبال حل مسائل کشور و راه اندازی اشتغال و رفاه مردم هستیم باید شرایطی فراهم کنیم که بخش خصوصی بتواند به شکل واقعی میدان دار اقتصاد کشور شود.
وی همچنین با اشاره به اینکه معمولاً بخش خصوصی غیر پزشک به عرصه ساخت بیمارستان ورود پیدا نمی کند، گفت: تاکنون کمتر دیده ایم که بیمارستانی با هزینه سرمایه گذاران غیرپزشک ساخته شود.
معاون اول رییس جمهور ادامه داد:برخی افراد تحصیلات پزشکی داشته اند و برخی نیز در رشته مدیریت تحصیل کرده اند و خوب است که تحصیل کردگان رشته مدیریت نیز در کنار جامعه پزشکی حضور داشته باشند تا شاهد مدیریت بهینه در مراکز درمانی و عرصه بهداشت و درمان باشیم.
دکتر جهانگیری همچنین با اشاره به استفاده برخی بیمارستان ها و مراکز درمانی از تجهیزات پزشکی خارجی افزود: ایران از توانمندی بالایی در ساخت تجهیزات و طراحی خدمات فنی و مهندسی برخوردار است و لازم است در تجهیز مراکز درمانی به توانمندی های داخلی نیز توجه شود.
در این مراسم وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز با بیان اینکه نگاه دولت تدبیر و امید نسبت به حوزه سلامت با سایر دوره ها متفاوت بوده است گفت: این دولت بخش خصوصی را به عنوان فرصت نگاه می کند و معتقد هستیم اگر بخش خصوصی تقویت شود قادر خواهیم بود سلامت مردم کشور را تامین کنیم.
دکتر هاشمی ادامه داد: وظیفه دولت تصدی گری و اداره مراکز درمانی و بیمارستان سازی نیست بلکه دولت باید بیمه های کارآمد داشته باشد و از بخش خصوصی خرید خدمت کند و کارها را به بخش خصوصی واگذار نماید.
وی افزود: در دولت تدبیر و امید ده برابر دوره گذشته بیمارستان ساخته شد و بالغ بر 2 میلیون متر مربع بیمارستان نوسازی، تجهیز و بازسازی شد.