ائمه جمعه شهرهای کوچک هم به جنبش لغو کنسرت پیوستند
ائمه جمعه شهرهایی همچون خواف، عنبرآباد، سیرجان، ارومیه و ... نیز به جمع روحانیون تریبون دار مخالف کنسرت پیوستند و جنبشی را در این راستا به راه انداختند که کماکان ادامه دارد و صدالبته توفیقاتی را هم در لغو و عدم صدور مجوز برای کنسرتها داشتهاند.
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی دیده بان ایران، چند ماهی است که بحث پیرامون کنسرتها به جزء لاینفک خطبههای نماز جمعه شهرهای مختلف کشور تبدیل شده است؛ آغازگر ماجرا، آیت الله علم الهدی امام جمعه مشهد بود که در شهریور 94 یعنی حدود یک سال و نیم پیش در شرایطی که هنوز به منصب نمایندگی ولی فقیه در خراسان رضوی نائل نیامده بود، طی سخنانی در خطبه های نماز جمعه مشهد گفت که: "اجرای کنسرت ها جولانگاه بیبندوباری و یکی از راه های نفوذ دشمن است".
از آن تاریخ به بعد هیچ کنسرتی در شهر مشهد برگزار نشد، ولو با محتوایی سنتی و حماسی. وقتی اعتراضات مدنی و محفلی از سوی کنشگران و جوانان و فرهیختگان مشهدی در مخالفت با لغو و عدم صدور مجوز برای برگزاری کنسرتها به اوج رسید، بر شدت و غلظت خطبههای امام جمعه مشهد و همفکران و همقطارانش در رد کنسرتها هم افزوده شد.
کنسرت میخواهی؟ از مشهد برو!
"خراسان حریم امام رضا است؛ برگزاری کنسرت در مشهد جسارت بر امام رضا است؛ کنسرت همان ابتذال است"؛ این موارد عمده محور توجیهات و استدلالات علم الهدی در ممانعت از برگزاری کنسرتها بود؛ اعتراض مخالفان و اصرار جناب علم الهدی ادامه داشت تا اینکه با وفات آیت الله واعظ طبسی در اسفند 94، آیت الله علم الهدی به نمایندگی ولی فقیه در خراسان رضوی منصوب شد؛ حالا قدرت وی برای ممانعت از برگزاری آنچه که عیاشی می خواند مضاعف گشته بود؛ تریبون نماز جمعه مشهد را هم کماکان در دست داشت؛ دادستان مشهد هم آشکارا به یاری اش برخاسته بود؛ قدرت به بارزترین شکل ممکن تجمیع شده بود؛ به حدی که وقتی دوباره صدای معترضان عمدتا جوانِ نیازمندِ شور و نشاط بلند شد، آیت الله با آرامشی قاطعانه فرمودند: "کنسرت میخواهی؟ از مشهد برو"!
امام جمعه شیراز نخستین لبیک گو به امام جمعه مشهد
وقتی توفیق جناب علمالهدی در ممانعت به عمل آوردن از برگزاری کنسرتها، به گوش سایر ائمه جمعه رسید، آنها هم به صرافت افتادند تا به مدد تریبونشان، کنسرتها را کان لم یکن کنند؛ آیتالله ایمانی امام جمعه شیراز نخستین پیرو مسلک ظهور کرده در مشهد بود؛ او اگر چه به مانند امام جمعه مشهد خواستار نگاه مستقل و به اصطلاح واتیکانی به شهر متبوعش نبود، اما اصرار داشت که در شیراز کنسرتی برگزار نشود. ایمانی در یکی از خطبه هایش در واکنش به اظهارات وزیر وقت ارشاد که عدم برگزاری کنسرت در مشهد را به سبب رعایت احترام امام رضا(ع) دانسته بود، گفت:«از آقای وزیر ارشاد سؤال میکنم که اگر برگزاری کنسرت حلال است و جایز و بیضرر، چرا خدمت امام رضا(ع) برگزار نمیشود؟ اگر حرام است و ضرر دارد، پس برای همه مسلمانان مضر است و حرام. حرام را توسعه ندهید و گناه را تشویق نکنید».
ام القراء هم کنسرت نمیخواهد!
قم سومین شهری بود که بخشی از علمایش علیه کنسرتها شوریدند؛ ماجرا از برگزاری یک نمایش آیینی به مناسبت هفته دفاع مقدس در قم در مهرماه امسال آغاز شد که گویا یک سروده طرب آمیز نیز در آن نواخته شده است؛ همین امر کافی بود تا صدای اعتراض جامعه مدرسین بلند شود؛ آنها با صدور بیانیه شدید اللحنی، قم را ام القرای ایران اسلامی نامیدند که برگزاری کنسرت در آن جایی ندارد؛ این بیانیه که به امضای آیت الله یزدی رسیده بود، مشحون و سرشار از اخطار بود؛ در بخشی از آن آمده بود: «باید توجه داشت صبر و حوصله مردم متدین و مراجع بزرگ محدود است،نگذارید در برخورد با این حرکات با حواشی زشتی که دارد، مردم وارد عمل شوند که در آن صورت شاید خسارتهای مادی و معنوی آن به راحتی قابل جبران نباشد».
ائمه جمعه شهرهای کوچک هم به جنبش لغو کنسرت پیوستند
قدرتنمایی ائمه جمعه مشهد و شیراز و قم و به هزیمت رفتن دوستداران موسیقی و خیل جوانان، ائمه جمعه شهرهای کوچک را هم امیدوار کرد تا بتوانند با غلبه بر کنسرتها، اژدهای فساد لجام گسیخته را سر ببرند! بدین ترتیب ائمه جمعه شهرهایی همچون خواف، عنبرآباد، سیرجان، ارومیه و ... نیز به جمع روحانیون تریبون دار مخالف کنسرت پیوستند و جنبشی را در این راستا به راه انداختند که کماکان ادامه دارد و صدالبته توفیقاتی را هم در لغو و عدم صدور مجوز برای کنسرتها داشتهاند.
یک پیشنهاد کنسرتی
دیروز هم خطبههای نماز جمعه شهرهای کشور خالی از مباحث کنسرتی نبود؛ حجتالاسلام حافظنیا امام جمعه به ظاهر جوان شهرستان آستارا به تقلید از ریش سفیدان و زعمای صنف خودش به صورت کاملا قاطعانه و خودمحورانهای اعلام کرد: "اجازه برگزاری کنسرت را به هیچکس نمیدهم".
در این میان امام جمعه سمنان هم ضمن اینکه به مانند اکثر هم صنفانش، کنسرت را مترادف با معصیت دانست، یک پیشنهاد جالب هم داد و آن اینکه " کنسرتها، تک جنسیتی برگزار شود"!
به نظر میرسد ماجرای تقابل ائمه جمعه و دوستداران کنسرتها کماکان استمرار داشته باشد. باید منتظر نتیجه نهایی این رقابت باشیم؛ فعلا که "صد به هیچ" به نفع ائمه جمعه است.